13.5 میلیارد تومان
نور
مشاهده ویلانحوه گرفتن مجوز ساخت و ساز در شمال برای افرادی که در مناطق مختلف شهرهای شمالی دارای زمین هستند و یا قصد خرید زمین جهت ساخت و ساز در این منطقه را دارند سوالی بحث برانگیز است. برای ساخت و ساز قانونی لازم است مراحل قانونی جهت اخذ مجوز طی شود. شروع به ساخت و ساز بدون اخذ پروانه موجب میشود مشکلاتی گریبانگیر سازنده شود و ادامه کار را با دردسرهای فراوانی روبرو سازد.
جواز ساخت به زمینهایی تعلق میگیرد که دارای شرایط تعیین شده از سوی شهرداری باشند. در این صورت برای تهیه مجوز در زمینهای شهری باید اقدامات لازم صورت بگیرد. از آنجائیکه شهرک سازی در شهرهای شمالی کشور به ویژه در شهرهای استان مازندران افزایش یافته و خرید و فروش زمین در این مناطق طرفداران زیادی پیدا کرده ضرورت دارد که با مراحل تهیه زمین و اخذ مجوز برای ساخت و ساز قانونی و مراحل کار آشنا شوید.
در واقع اخذ مجوز ساخت اولین و اصلیترین مرحله در فرایند ساختمانسازی محسوب میشود و بدون تهیه آن علنا بحث ساخت و ساز کاری بیهوده تلقی میشود. اگر ساخت بنا در زمین مورد نظر مشکلی نداشته باشد برای ساخت قانونی آن مجوز صادر خواهد شد. در ضمن توجه داشته باشید که اگر ویلا در شمال خریداری شود و مجوز ساخت نداشته باشد امتیازات اولیه و مهمی مانند آب و برق و گاز به آن تعلق نخواهد گرفت. پس در هنگام خرید ملک در شمال توجه کنید که ویلا یا زمین خریداری شده دارای مجوزهای لازم باشد.
مجوز یا پروانهای که به صورت قانونی برای ساخت و ساز صادر میشود عبارت است از سندی که در آن به وضوح قید شده است که زمین خریداری شده دارای مشکل خاصی نیست و ممنوعیتی برای ساخت و احداث ملک در آن وجود ندارد. در واقع این سند مراحل ساخت را بلامانع اعلام میکند. بدین ترتیب بدون نگرانی میتوان در چنین زمینی ساختمانسازی را با سرعت مناسب و بدون بروز مشکل قانونی انجام داد.
بیشتر بخوانید: سرمایهگذاری در ملک یا طلا؟ کدام یک اولویت دارد؟
چنین زمینهایی در نهایت پایان کار را به راحتی دریافت کرده و برای فروش نیز با مشکلی برخورد نخواهند کرد. عدم وجود چنین سندی نشان میدهد که کار ساخت و ساز غیر قانونی بوده و فرد مشمول پرداخت جریمه خواهد شد. این سند نشان میدهد که همه مسائل مربوط به ساخت با رعایت اصول فنی و استانداردهای لازم صورت میگیرد.
در بسیاری موارد زمانی که تعمیرات و بازسازی مورد نظر است نیازی به اخذ مجوز نیست.
اگر ساخت و ساز قرار است روی بنای قبلی صورت بگیرد ضرورت دارد که مجوز تهیه شود.
از آنجایی که اجرای نکات مربوط به ساخت و ساز در هر منطقه و شهری متفاوت از دیگری است اگر قرار است بنا اضافه شود لازم است که شهرداری منطقه آگاهی پیدا کرده تا در صورت لزوم مجوزهای لازم را صادر کند.
مکانی که قرار است بنا در آن احداث شود.
محدودهای که نقشه مورد نظر اجرا خواهد شد.
مشخص کردن کاربری زمین به صورت مسکونی یا غیر مسکونی
مساحت زمین مورد نظر و متراژی که اجازه احداث ملک در آن داده میشود.
مشخصات فردی مالک زمین که قرار است کار ساختمانسازی را انجام دهد.
تاریخ صدور پروانه و مدتی که اعتبار قانونی دارد.
برای زمینهایی که در داخل بافت روستایی قرار دارند و دارای طرح هادی نیز میباشند میتوانند مجوز ساخت بگیرند. زمینهایی با کاربری مسکونی دارای شرایط لازم برای اخذ پروانه هستند.
اگر زمین واقع شده در بافت هادی روستایی فاقد کاربری مسکونی باشد باید در ابتدا کاربری خود را به صورت مسکونی تغییر داده و سپس اقدام به تهیه مجوز برای آن صورت بگیرد. در غیر این صورت مجوز به این زمین تعلق نخواهد گرفت.
اگر مجوز قرار است برای زمینهایی تهیه شود که در مناطق روستایی شمال قرار دارند در ابتدا لازم است که این پروانه از دهیاری دریافت شده و مورد تایید باشد.
زمینهایی که در شهرهای شمالی خریداری میشوند در ابتدا باید استعلام لازم را از شهرداری داشته باشند و در صورت عدم مشکل پروانه برای آنها صادر خواهد شد.
1. اصل و کپی سند مالکیت زمین
2. اصل شناسنامه فرد
3. فیش پرداخت عوارض
4. نقشه زمین (پس از تایید شهرداری)
5. تائیدیه پرداخت عوارض ساخت و ساز
1. مراجعه به شهرداری و ارائه مدارک
2. بررسی مدارک توسط کارشناس
3. بازدید از محل زمین توسط کارشناس
4. بررسی مجدد مدارک و صدور پیشنویس پروانه در خدمات الکترونیک
5. تایید پیشنویس توسط معاون شهرسازی، رئیس صدور پروانه و شهردار
6. صدور پروانه ساخت
• به مساحت زمین، تراکم ساختمانی، قیمت منطقهای دارایی و حوزه درآمد بستگی دارد.
• در صورت مشاهده خلافی در زمین، پرونده به کمیسیون ماده 100 ارجاع میشود.
• برای خرید تراکم بیشتر، باید هزینه اضافی پرداخت شود.
• اخذ پروانه ساخت و ساز الزامی است و بدون آن ساخت و ساز غیرقانونی محسوب میشود.
• مراحل صدور پروانه ممکن است زمانبر باشد، بنابراین باید از قبل برای انجام آن برنامهریزی کرد.
• برای اطلاع از جزئیات بیشتر، میتوانید به وبسایت یا دفاتر خدمات الکترونیک شهرداری مراجعه کنید.
بیشتر بخوانید: چطور در شمال ویلا را ارزان بخریم؟
ساخت و ساز در اراضی روستایی نیز قوانین خاص خود را دارد و برای این امر نیاز است که مجوز ساخت تهیه گردد. تشکیل پروندههای مربوط به ساخت و ساز در زمینهای روستایی به عهده دهیاری است. در نهایت صدور مجوز به وسیله بخشداری انجام خواهد شد. مراحل زیر برای دریافت پروانه ساخت در اراضی روستایی باید رعایت شوند.
مراجعه به دهیاری روستا تا مشخص شود که نوع بافت زمینی که مالک آن هستید چگونه است. اگر این زمین در زمره بافت مسکونی طبقهبندی شده باشد میتوان مراحل بعدی را جهت دریافت مجوز ادامه داد.
در مرحله بعد لازم است از مهندسی فنی دهیاری لیست مدارکی که قرار است آماده شوند تهیه کنید. این مدارک شامل نقشه های GPS مربوط به زمین، استعلام از ادارات مختلف برای آب و برق و گاز و منابع طبیعی است. در نهایت باید در مدارک خود قولنامه مربوط به خرید زمین را که مهر و امضای شورا و دهیاری روستا را دارد ارائه دهید. مدارک شخصی و نقشه هوایی از دیگر مدارک ضروری برای ارائه هستند.
بعد از این که مدارک به طور کامل جمعآوری شدند به نظام مهندسی فنی انتقال داده میشوند .البته قبل از این انتقال، تایید دهیار مبنی بر تکمیل بودن مدارک الزامی است.
پس از ارائه مدارک و عدم نقص در پرونده شیوهنامه تهیه میگردد. پس از تهیه شیوهنامه نوبت به صدور جواز ساخت میرسد. در نتیجه بعد از دریافت پروانه ساخت میتوانید شروع به ساخت و ساز در منطقه مشخص شده کنید.
1. تایید پایان ساخت ویلا
2. عدم تخلف و تأیید فنی و سازهای توسط شهرداری
3. امکان اخذ سند شش دانگ و سند جدایی
4. الزام به تعهد فروشنده به دریافت پایان کار در معاملات
5. جلوگیری از تخریب یا جریمه سنگین در صورت وجود تخلف
1. تخریب و نوسازی
2. تغییر نقشه
3. گسترش زیرساخت
4. تمدید مجوز
5. پروانه برای زمین بایر
6. تغییر سقف
7. تغییر طراح یا مدیر ساخت
8. افزودن دیوار
• زمینهای داخل طرح روستا و طرح هادی با کاربری مسکونی
• تغییر کاربری به مسکونی
• اخذ مجوز ساخت پس از تغییر کاربری
• دریافت رأی فسخ از طریق کمیسیون ماده 99 یا 100 قانون شهرداری
جواز یا پروانه ساخت و ساز مجوزی قانونی است که با توجه به شرایط زمینی که قرار است ملکی در آن احداث شود توسط شهرداری صادر میگردد. این سند نشان میدهد که ساختمان سازی در زمین مربوطه بلامانع است و مشکل قانونی در این خصوص برای مالک وجود ندارد. برای زمینهایی که شرایط لازم برای احداث ملک را دارند طی کردن مراحل دریافت پروانه به راحتی امکانپذیر است.
به هر دلیل اگر پروانه از اول برای احداث ملک تهیه نشود مالک موظف است جریمه مشخص شده توسط شهرداری را پرداخت کند و متقبل هزینههای سنگین از این بابت خواهد شد. هزینه دریافت مجوز با توجه به فاکتورهایی مانند محل زمین و مساحت آن همینطور مشخصات مربوط به ملک مورد نظر از نظر بافت و تراکم متغیر است و برای همه زمینها به صورت ثابت تعیین نمیشود.
شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره جهت تهیه مجوز ساخت و ساز برای زمین خود در شمال با مراجعه به سایت اول خونه با کارشناسان مجرب در این زمینه مشورت کرده و ابهامات خود را برطرف نمایید.
منبع: اول خونه
بله. یکی از موارد مهم و پراهمیت برای شروع کار احداث ساختمان اخذ مجوز است تا مراحل ساخت به صورت قانونی و مطابق با روال مشخص شده طی شود.
خیر. قبل از اقدام به خرید ملک بهتر است که از شرایط زمین مورد نظر اطلاعات کافی کسب کنید تا مستلزم پرداخت هزینههای اضافی برای دریافت پروانه ساخت نشوید. با مراجعه به سایت اول خونه و دریافت مشاوره از افرادی که در این زمینه آگاهی کافی دارند میتوانید با خیالی آسوده زمین مورد نظر خود را در شهرهای شمالی و در استان مازندران خریداری نمایید.
هزینههای پرداختی با توجه به مساحت ملک و زیربنای مورد نظر و تراکم ساختمان و سایر شرایط موجود در زمین در مناطق مختلف از شهرهای شمالی متفاوت است.
سلام. مطالب خیلی خوبی نوشتین ممنون از شما
0 نفر پسندیده
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
شماره تماس شما در سایت نمایش داده نمی شود.