19 میلیارد تومان
چمستان
مشاهده ویلامهمترین اقدام برای ساخت ویلا در شمال حتی برای ساخت ویلا روستایی این است که شما مجوز ساخت دریافت نمایید. اما بعضی از افراد اقدام به ساخت ویلا بدون جواز ساخت میکنند. اکنون این سوال مطرح میشود آیا این افراد با مشکل قانونی مواجه خواهند شد؟ آیا برای ساخت هر بنایی ما نیاز به مجوز ساخت داریم؟ منظور از مجوز ساخت چیست و چگونه باید آن را دریافت کنیم؟ این مطلب تمامی سوالات شما را پاسخ خواهد داد. پس اگر به فکر ساخت ویلا در شمال هستید، حتماً با دقت این مطلب را مطالعه نمایید.
اجازه دهید در ابتدا تعریفی در مورد مجوز ساخت داشته باشیم. وقتی شما میخواهید ویلایی بسازید، باید از طرف نهادهایی شامل شهرداری، محیط زیست و دهیاریها مجوزی را دریافت کنید که این مجوز نشان میدهد ساخت و ساز ویلا در این زمین هیچ منع قانونی ندارد. اگر زمین مسکونی در روستا باشد، برای ساخت و ساز باید مراحل زیر را طی کنید:
1- ابتدا باید نامهای از دهیاری دریافت نمایید که شما را به بنیاد مسکن معرفی میکند.
2- بنیاد مسکن ابتدا از جهاد کشاورزی، اداره آب، برق و گاز، استعلام میگید تا اگر مشکلی نبود، به شما مجوز ساخت داده شود.
3- در اجرای ساخت هم یک مهندس ناظر به شما معرفی میشود تا در طول پروژه ساخت، بر روی روند کار نظارت داشته باشد.
بعضی از افراد در مناطق روستایی به صورت خودمختار و بدون دریافت مجوز، شروع به ساخت ویلا میکنند. این دسته از افراد برای کار خود چند دلیل دارند:
1- هزینه نهایی برای آنها کمتر تمام میشود. چون اگر بخواهند به صورت کاملا مهندسی شده پیش بروند، هزینه پی ریزی، طراحی ستون و... برای آنها بیشتر میشود. در حالی که بدون در نظر گرفتن اصول مهندسی، حتی خانه فلت را هم بدون ستون و پی میسازند.
2- حتی اگر زمین کشاورزی باشد و امکان تغییر کاربری وجود نداشت، برخی از سازندگان خانه و ویلا از روابطی که دارند استفاده میکنند و بدون دریافت مجوز، اقدام به ساخت و ساز میکنند. برای دریافت پروانه و انشعابات هم مشکلی ندارند. چون در شمال کشور روش کار به این صورت است که به چند ویلا که مشکل قانونی ندارند انشعابات میدهند و بقیه ویلاها از این ساختمانها، انشعابات دریافت میکنند.
بیشتر بدانید: ساخت ویلا در زمین کشاورزی! آیا امکان پذیر هست؟
بنا به 2 دلیل مهم، شما باید طبق قوانین کشور، قبل از شروع به ساخت ویلا یا هر بنای دیگری، مجوزهای لازم را دریافت نمایید:
حتماً باید زمینی را انتخاب کنید که اجازه ساخت و ساز برای این زمین صادره شده باشد. ممکن است که شما یک زمین کشاورزی را انتخاب کرده باشید و یا میخواهید در زمینی ویلا بسازید که در دل طبیعتی بکر قرار دارد و مجبور هستید درختانی را قطع کنید. بنابراین با هدف حفظ منابع طبیعی، ساخت و ساز در چنین زمینهایی ممنوع میباشد.
یکی دیگر از دلایل اهمیت دریافت مجوز برای ساخت بنا این است که از وقوع بلایای طبیعی جلوگیری گردد. برخی از زمینها روی گسل قرار گرفتهاند و اگر شما ساختمانی را بر روی این زمینها بسازید، خطر جانی برای شما وجود خواهد داشت.
1- درست است که میتوانید از انشعابات اشتراکی استفاده کنید ولی اگر میخواهید انشعاب اختصاصی داشته باشید، باید مجوز ساخته را ارائه کنید.
2- از نظر سند مشکلی پیش نمیآید ولی بهتر است از همان ابتدا در مورد شرایط زمین به خوبی تحقیق کنید تا برای دریافت سند، به دردسر نیفتد.
3- اگر قرار باشد تخریب انجام شود، در همان ماه اول که شروع کار است، اقدامات لازم انجام میشود.
1- روش اول همان روش مرسومی است که با گودبرداری شروع میشود و سپس پیمانکار شروع به ساخت اسکلت ساختمان در محل خواهد کرد.
2- روش دوم، ساخت ویلای پیش ساخته به صورت غیر قابل حمل است. در این حالت سازه ویلا از قبل آماده میشود؛ این اسکلت به محل مورد نظر انتقال پیدا میکند و اکنون باید برای نصب اسکلت، باید حتماً پی یا فونداسیون طراحی شود.
3- روش سوم، ساخت ویلای پیش ساخته به صورت قابل حمل میباشد. در چنین شرایطی نیازی به طراحی پی نیست. بلکه سازه بر روی زمین نصب میشود. در واقع خبری از گودبرداری نخواهد بود.
با توجه به آنچه که گفته شد، اگر شما میخواهید ویلای پیش ساخته قابل حمل بسازید، نیازی به دریافت مجوز نخواهد بود چون شما میتوانید هر زمان که خواستید سازه را جابجا کنید. از طرف دیگر ساخت چنین ویلایی بدون تخریب زمین، بدون گودبرداری و طراحی پی انجام میشود. اما در موارد دیگر حتماً باید مجوز ساخت دریافت نمایید.
البته به جز ویلای پیش ساخته شده قابل حمل، در حالات زیر نیز شما میتوانید برای ساخت ویلا بدون جواز ساخت اقدام کنید:
- اگر میخواهید یک ویلای قدیمی را تخریب کنید و یک ویلای جدید به جای آن بسازید؛ با توجه به اینکه انشعابات آب، برق و گاز در داخل چنین زمینی وجود دارد، پس نیاز به مجوز نخواهد بود.
- شاید شما میخواهید منطقهای را برای ساخت ویلا انتخاب کنید که مسکونی نیست. پس در زمان گودبرداری خطری برای افراد وجود نخواهد داشت. در این حالت نیز امکان ساخت ویلا بدون مجوز وجود دارد.
- همچنین اگر شما زمینی با متراژ زیاد که جزء طرح هادی شهر یا روستا است را خریدهاید، از آنجائیکه چنین زمینهایی کاربری مسکونی دارند، میتوانید بدونید کسب مجوز، ساخت و ساز آغاز نمایید. اما در نهایت برای اینکه بتوانید انشعاب آب، برق و گاز را دریافت کنید، باید مجوزهای لازم را از دهیاری و شهرداری دریافت نمایید.
بیشتر بدانید: نحوه گرفتن مجوز ساخت و ساز در شمال
مجازاتی که برای ساخت ویلا بدون مجوز ساخت تعریف شده است، بسته به محدودهای دارد که شما برای ساخت و ساز انتخاب کردهاید. اگر حریم شهری را انتخاب میکنید، برخورد با شما نسبت به کسی که اقدام به ساخت ویلا در محدوده خارج از شهر کرده است، متفاوت خواهد بود. به طور کلی تبصره ۱ ماده ۱۰۰ قانون شهرداری در مورد مجازات ساخت ویلا بدون جواز ساخت به شرح زیر میباشد:
"در مواردی که عملیات ساختمانی بدون پروانه مخالف مفاد پروانه انجام شده باشد، کمیسیون موضوع این قانون با احراز این که اصول شهرسازی یا فنی یا بهداشتی در ساختمان احداثی رعایت نشده است، میتواند قلع تاسیسات و بناهای خلاف مشخصات مندرج در پروانه را طی تشریفاتی مورد حکم قرار دهد. با توجه به مراتب، رای کمیسیون مبنی بر قلع تاسیسات احداثی باید متضمن اعلام عدم رعایت اصول سه گانه مذکور در ساختمان احداثی باشد."
بیشتر بدانید: حکم ساخت و ساز در کاربری کشاورزی و جریمه ساخت غیر مجاز
بهترین راهکار برای اینکه بتوانید یک ویلای زیبا و بدون مشکل قانونی بسازید این است که برای انتخاب زمین، به سراغ مشاورین املاک معتمد بروید تا مطمئن شوید زمین پیشنهادی هیچ منع قانونی برای ساخت و ساز ویلا ندارد. اگر به فکر ساخت ویلا در مازندران هستید، به شما پیشنهاد میکنیم به تیم اول خونه مراجعه کنید. ما تنها بر روی زمینهایی کار میکنیم که مجوزهای لازم را دریافت کردهاند. همچنین میتوانید صفر تا صد امور برای ساخت ویلا را به ما بسپارید.
منبع: اول خونه
در صورتیکه امکان تغییر کاربری زمین وجود داشته باشد، میتوانید مبلغی بپردازید و کار را ادامه دهید. در غیر این صورت ساخت ویلا متوقف خواهد شد.
مبلغ عوارض، به مساحت زمین، منطقه، محدوده انتخابی و همچنین کاربری فعلی زمین بستگی دارد.
خیر. باید بررسی کنید آیا از نظر قوانین در منطقهای که شما ساکن هستید، امکان افزایش تعداد طبقه برای ویلا وجود دارد یا خیر. در صورتیکه مشکل قانونی وجود نداشت برای ساخت طبقه جدید اقدام کنید.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
شماره تماس شما در سایت نمایش داده نمی شود.