13.5 میلیارد تومان
نور
مشاهده ویلابرای آشنایی بیشتر با آزادراه جدید تهران شمال با اول خونه همراه شوید.
پروژه آزاد راه تهران شمال یکی از عظیمترین پروژههای راهسازی و عمرانی ایران میباشد که به منظور کوتاه شدن مسیر تهران تا شمال و امکان دسترسی نزدیک به شهرهای چالوس و نوشهر طراحی و در حال اجرا میباشد. در حال حاضر دو بخش از آزاد راه تهران شمال به مرحله اجرا رسیده و بهرهبرداری شده است. این آزادراه 121 کیلومتری، که موجب کوتاه شدن مسیر تهران به شمال شده است در سه استان تهران، البرز و مازندران قرار دارد. فاصله تهران چالوس از اتوبان جدید در حدود 2 ساعت و نیم میباشد.
احداث این آزادراه مسیر تهران به شمال را به میزان حدود 65 کیلومتر نزدیکتر میکند.
احداث این آزادراه زمان سفر از تهران به شمال را از 4 یا 5 ساعت و به حدود دو ساعت و نیم کاهش میدهد و در پاسخ به این سوال که آزادراه تهران شمال چند ساعت است باید گفت این مسیر به میزان قابل توجهی با تاسیس آزادراه کوتاه شده است.
ایجاد راه ارتباطی با ایمنی بالا و دسترسی راحت به شمال کشور در فصول مختلف سال.
بیشتر بخوانید: معرفی کامل شهر نوشهر | از تاریخچه تا جاهای دیدنی
احداث آزاد راه تهران شمال تا حدود زیادی موجب صرفهجویی در مصرف سوخت شده است و به طور تقریبی مصرف سوخت را حدود 35 درصد و 86 میلیون لیتر در سال کاهش میدهد.
کمک به کاهش آلایندههای سوخت خودرو که در کاهش آلودگی هوا نیز نقش موثری دارند.
ظرفیت آزادراه جدید تهران شمال در مقایسه با مسیر کنونی افزایش پیدا کرده است و بدین ترتیب ترافیک به طرز قابل توجهی در روزهای تعطیل کاهش پیدا می کند.
استهلاک وسایل نقلیه به طور چشمگیری کاهش پیدا میکند.
کمک به رشد صنعت گردشگری، صنایع کشاورزی و تبدیلی
توسعه اشتغالزایی
معرفی مسیرهای آزاد راه تهران شمال
خروجیهای آزاد راه تهران شمال در برگیرنده چهار بخش میباشد که درباره هر بخش توضیحات مفیدی ارائه میشود که پاسخ مناسبی به این سوال است که آزادراه تهران شمال از کجا تا کجاست؟
ورودی آزادراه تهران شمال کجاست؟ اولین بخش از آزاد راه تهران شمال از سمت بزرگراه شهید همت و بزرگراه آزادگان شروع شده و از مناطق کن و حاشیه روستای سولقان عبور میکند. سپس به منطقه کوهستانی توچال وارد میشود و تونل تالون و دره لانیز را پشت سر گذاشته و به منطقه دوآب شهرستانک (سه راهی شهرستانک) وارد میشود.
در طی این مسیر از 16 تونل عبور خواهید کرد. طراحی و اجرای بخش اول از این پروژه عظیم، مسیر تهران به شمال را حدود 60 کیلومتر نزدیکتر میکند. احداث این بخش از آزادراه جدید تهران شمال در سال 1375 شروع شد و بهرهبرداری آزمایشی این قطعه در بهمن ماه سال 1398 صورت گرفت. افتتاح رسمی این قطعه از آزاد راه تهران شمال در تاریخ 6 اسفند ماه 1398 توسط رئیس جمهور، حسن روحانی صورت گرفت.
بخش دوم از پروژه آزاد راه تهران شمال، به موازات جاده چالوس طراحی و اجرا شده است. تونلی که در دره سرهنگ واقع شده است موجب دسترسی راحتتر به پل زنگوله شده است. بخش دوم حدود 22 کیلومتر میباشد و مسیر تهران به شمال را حدود 5 کیلومتر کاهش میدهد.
بخش سوم از پروژه آزاد راه تهران شمال ، با طول 47 کیلومتر شامل مسیر پل زنگوله تا سه راهی دشت نظیر و مرزن آباد میباشد. این بخش به دلیل داشتن تونل های زیاد هنوز به مرحله اجرا نرسیده است و احداث و راهاندازی آن به زمان بیشتری نیاز دارد.
این بخش شامل حد فاصل سه راهی دشت نظیر مرزن آباد چالوس می باشد که حدود 20 کیلومتر است. این بخش از آزادراه از ارتفاعات البرز به موازات جاده چالوس عبور میکند و در پایان مسیر، به وسیله یک تقاطع غیر همسطح به کمربندی چالوس تنکابن اتصال پیدا میکند. شروع اجرای این بخش از پروژه آزادراه جدید تهران شمال از سال 1375 شروع شد و در سال 1391 امکان استفاده از آن فراهم شد.
آخرین وضعیت آزادراه تهران شمال بدین صورت است که بخشهای اول و چهارم آزادراه جدید تهران شمال اجرا شده و مسافرین برای رفتن به شمال میتوانند در منطقه یک این آزادراه از انتهای اتوبان همت و سه راهی شهرستانک عبور کنند. در منطقه چهارم این آزادراه امکان عبور از شهر چالوس یا سه راهی دشت نظیر فراهم است. اما بخش دوم و سوم هنوز به مرحله اجرا نرسیده است و در حال حاضر امکان استفاده از این مسیرها وجود ندارد.
نرخ عوارض آزاد راه تهران شمال با توجه به نوع وسیله نقلیه و منطقهای که از آن عبور میکنید متفاوت است. با توجه به اینکه بخشهای دوم و سوم آزاد راه تهران شمال هنوز به بهرهبرداری نرسیده است، در حال حاضر فقط قیمت عوارض بخش اول و چهارم تعیین شده است که به شرح زیر میباشد.
طراحی آزاد راه تهران شمال از سال 1353 خورشیدی آغاز شد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی برای انتخاب بهترین طرح برای اجرای پروژه آزاد راه تهران شمال ، وزارت راه و ترابری زمینهای را جهت شرکت در این مسابقه فراهم کرد و گروهی تشکیل شده از نمایندگان وزارت راه و ترابری و سازمان مدیریت و برنامهریزی نهاد ریاست جمهوری از بین طرحهای مطرح شده، بهترین طرح را با در نظر گرفتن شرایط اجرایی این آزادراه انتخاب کردند. با وجود اینکه راهاندازی آزاد راه تهران شمال از 23 سال قبل در برنامهریزی اجرایی قرار گرفت، به دلیل عظیم بودن پروژه، در اولویت اجرایی قرار نگرفت و در اواخر دهه 80 و اوایل دهه 90 بود که احداث منطقه چهار این آزادراه آغاز شد و به بهرهبرداری رسید.
بیشتر بخوانید: پیمانکاری ساخت ویلا در نوشهر
از اواخر سال 1393 که دولت یازدهم بر کشورمان حکومت داشت احداث منطقه یک این پروژه آغاز شد. در اردیبهشت ماه 1398 قسمتی از تونلهای آزادراه تهران شمال به دلیل وقوع حادثه آتشسوزی فرو ریخت و موجب مصدومیت هشت نفر از کارگران پروژه شد. بهرهبرداری آزمایشی از بخش اول پروژه آزاد راه تهران شمال در تاریخ 22 بهمن ماه سال 1398 به دست رئیس جمهور حسن روحانی صادر شد و به منظور عملی کردن بهرهبرداری آزمایشی این پروژه در تاریخ 23 بهمن ماه همان سال تعداد خودروهای زیادی در ورودی آزاد راه حضور پیدا کردند و برای مدت زمان دو ساعت در ترافیک قرار گرفتند.
- طول آزاد راه تهران شمال 121 کیلومتر می باشد.
- تعداد خطوط این آزادراه 2 تا 3 خط در هر باند طراحی شده است.
- حداکثر شیب طولی مسیر آزاد راه تهران شمال 6 درصد است.
- حداقل شعاع قوسهای این آزادراه 450 متر میباشد.
- میانگین سرعت در این آزادراه 80 کیلومتر در ساعت تعیین شده است.
تعداد تونلهای واقع شده در مسیر رفت و برگشت این آزاد راه در برگیرنده 192 رشته تونل و طی مسیر 49 کیلومتر از داخل تونل میباشد. تونلهای تالون و البرز از بلند ترین تونلهای این آزادراه میباشند که طول تقریبی آنها به ترتیب 4900 متر و 6400 متر است.
تعداد پلهایی که در مسیر رفت و برگشت این آزادراه وجود دارند، 95 پل است که حدود 13 کیلومتر میباشند.
در عملیات خاکریزی و خاکبرداری، حجم عملیات خاکی حدود 39 میلیون متر مکعب میباشد.
منطقه یک آزاد راه تهران شمال به عنوان بخشی از بزرگترین پروژههای راهسازی کشورمان در اسفند ماه سال 1398 با حضور رئیس جمهور، وزیر راه و شهرسازی و دیگر مسئولان راهاندازی شد. از مهمترین ویژگیهای این آزاد راه امکان پرداخت الکترونیکی عوارض بود که تا حدود زیادی موجب صرفهجویی در وقت مسافرین و پیشگیری از ایجاد صفهای طولانی برای پرداخت عوارض میشد.
پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراه تهران شمال در کنار مزیتهایی که برای مسافرین داشت، مشکلاتی را برای مسئولین راهسازی و سرمایهگذاران این پروژه به همراه داشت. مهمترین دلیل بازگشت باجههای عوارضی به آزاد راه تهران شمال این است که مسافرین عوارض الکترونیکی خود را به موقع پرداخت نمیکردند و این امر به طور مستقیم موجب تاخیر در بازگشت سرمایه افرادی میشد که در این پروژه راهسازی سرمایهگذاری کردهاند.
آزاد راه تهران شمال که به عنوان یکی از پرماجراترین عملیات عمرانی شناخته شده است شامل چهار منطقه میباشد که هر یک در برگیرنده مسیرهایی جهت اتصال نزدیکتر تهران به شمال میباشند. این آزادراه قرار است کوتاهترین مسیر ارتباطی را برای نزدیکی دریای خزر با خلیج فارس اجرایی کند به همین دلیل، آزادراه سراسری شمال جنوب را نیز دربرمیگیرد.
زمان راهاندازی و اجرای عملیات عمرانی این آزادراه در سال 1397 توسط قانون بودجه مشخص شده بود و طبق زمان تعیین شده تمامی بخشهای این پروژه عظیم باید تا سال 1399 به بهرهبرداری میرسید. اما با توجه به عظیم بودن این پروژه مدت تعیین شده برای بهرهبرداری آن کافی نبود و در لایحه بودجه سال 1398 بهرهبرداری از مناطق مختلف این پروژه را به سال 1400 موکول کرد.
با توجه به این که بخشهای دو و سه آزاد راه تهران شمال در برگیرنده پلها و تونلهای زیادی میباشد، بهرهبرداری از این بخشها تا سال 1400 بعید به نظر میرسد. از این رو مطابق نظر مسئولین، بهرهبرداری از این پروژه عظیم تا قبل از سال 1402 امکانپذیر نمیباشد.
منبع: اول خونه
بله این آزادراه قرار است موجب کوتاه شدن مسیر دسترسی به شمال کشور از تهران شود. مسیرهایی که برای اتصال تهران به شمال در این آزادراه مورد توجه قرار گرفتهاند با هدف کوتاه کردن مسیرهای ارتباطی هستند.
بخش اول و چهارم آزادراه افتتاح و اجرا شده است و قابلیت استفاده برای مسافران دارد اما بخشهای دوم و سوم هنوز به مرحله اجرا درنیامدهاند.
از آنجائیکه این بخشها دربرگیرنده پل و تونلهای زیادی هستند بهرهبرداری از آنها نیاز به مدت زمان زیادی دارد.
بله این آزادراه قرار است موجب کوتاه شدن مسیر دسترسی به شمال کشور از تهران شود. مسیرهایی که برای اتصال تهران به شمال در این آزادراه مورد توجه قرار گرفتهاند با هدف کوتاه کردن مسیرهای ارتباطی هستند.
مهمترین مزیتهای اجرای پروژه آزاد راه تهران شمال
معرفی مسیرهای آزاد راه تهران شمال
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
شماره تماس شما در سایت نمایش داده نمی شود.