محوطه سازی امروزه و در شیوه ساخت و ساز و معماری نوین جایگاه ویژه و حائز اهمیتی را به خودش اختصاص داده است. حالا دیگر علاوه بر نمای یک بنا یا عمارت و نوع متریال به کار رفته در آن، چیزی که تمام کننده کار شما و مهر زیبایی و اصالت در آن می شود، اجرای عملیات محوطه سازی در فضای بیرونی ساختمان است.
در این مقاله به نمایندگی از تیم مجرب اول خونه در زمینه های تخصصی خرید و فروش ویلا و اجرای امور عمرانی و ساخت و ساز و نظارت بر این امور، می خواهیم شما را با محتوای عمل محوطه سازی آشنا کنیم و برای شما از محوطه سازی به سبک باغ های ایرانی صحبت کنیم.
اگر بخواهیم پیشینه ای در خصوص محوطه سازی به سبک باغ ایرانی را در اختیارتان قرار دهیم، خوب است بدانید که قدمت و سابقه محوطه سازی در میان ایرانیان به حدود چهار هزار سال پیش از میلاد می رسد. زیرا در واقع اولین راه امرار و معاش و گذران زندگی میان ایران باستان، کاشت و نگهداری از درختانی بود که میوه های آن راه گذران معیشت شان بود. اما به مرور زمان و با گسترش تمدن و شهرنشینی در ایران باستان، کم کم باغ هایی که درختان میوه در آنها زیاد بود، تبدیل به تفریگاه هایی شدند که مردم برای استراحت یا تفریح به آنجا می رفتند و در سایه و زیبایی این باغ ها می آساییدند.
این داستان و استقبال مردم از فضاهای سبز ادامه داشت تا اینکه اولین و در واقع رسمی ترین محوطه سازی به سبک باغ ایرانی در سال 549 پیش از میلاد مسیح، توسط کوروش کبیر و در پاسارگاد بنا شد. زیرا اینطور روایت می شود که امپراطوری و سلسله هخامنشیان علاقه شدیدی به باغ های سرسبز داشتند. از این رو بخشی از فضای کاخ شان را با یک محوطه سازی اصیل به یکی از تاریخی ترین باغ های ایران تبدیل کردند.
این باغ ایرانی متشکل از درخت های سر به فلک کشیده و نهرهای آب سنگی و طرح های هندسی بود.
هر معماری خاصی ویژگی هایی منحصر به خودش را دارد که امضایی می شود بر اصالتش. یعنی شما پا به هر محیطی که بگذارید حال و هوایی را تجربه خواهید کرد که از اصالت در معماری آن محیط ریشه می گیرد. باغ های ایرانی و محوطه سازی هایی با این عنوان نیز همیشه و در تمام دنیا شهرت خاص خودشان را دارند. این شهرت و اصالت از تکرار المان هایی می آیند که هر کدام قسمتی از یک داستان اصیل ایرانی را در فضا روایت خواهند کرد.
در ادامه به برخی از المان های بارز محوطه سازی به سبک باغ ایرانی برایتان خواهیم پرداخت.
1. باغ های ایرانی به طور معمول همیشه محسور هستند. یعنی عمدتا به وسیله چهار دیوار دارای حریم خاص خودشان هستند.
2. پوشش گیاهی باغ های ایرانی عمدتا درختان تنومند و سایه اندازی هستند که ارتفاع شان شما را تحت تاثیر ابهت این باغ ها قرار می دهد.
3. طرح هایی که در محوطه سازی باغ های ایرانی دیده می شوند، معمولا طرح های رسمی تر، اشکال هندسی و قالبا نقوش چهار گوش هستند.
4. محل پیاده رو ها در باغ های ایرانی معمولا یا طرح هایی از سنگفرش هستند و یا آجر فرش هایی که نمونه هایشان را در معماری تاریخ ایران نیز به خوبی خواهید دید.
5. در باغ های ایرانی همیشه بخش هایی به آب های روان در محدوده جوی ها یا حوض های آب اختصاص داده می شود.
6. در باغ های ایرانی اصیل همیشه شاهد آن هستید که پیاده روی اصلی باغ به عمارت اصلی باغ منتهی می شود.
ثبت نظر
برای ثبت نظر ابتدا وارد سایت شوید و یا ثبت نام نمایید.