محوطه سازی را همانطوری که در مقالات پیشین وبلاگ اول خونه به آن اشاره کردیم می توان تحولی نوین در عرصه معماری خارجی یک بنا دانست. محوطه سازی به مرور زمان بیشتر در ساختار معماری و ساخت یک بنا جای گرفت و با گذشت زمان شاخ و بال هایش را گسترش داد تا جایی که امروز شاهد سبک هایی بسیار متنوع در محوطه سازی هستید که هر کدام به صورت کاملا مجزا پیشینه و ساختاری منحصر به خود داشته و ویژگی های خاصی دارند که معرف سبک و سیاق آنها در زمینه محوطه سازی در یک بنا یا یک باغ است.
همانطوری که حتما می دانید شما می توانید محوطه سازی را هم در یک مقیاس مختصر مانند محوطه سازی حیاط یک بنای کوچک به کار ببرید و هم در مقیاس های عظیم تری با مساحت های قابل توجه مانند محوطه سازی یک باغ یا فضای سبز یک عمارت بزرگ. بنابراین تفاوتی در فضایی که در اختیار دارید نخواهد بود و این آراستگی فضای محیطی به خودی خود معرف یک پله رو به رشد در معماری محسوب می شود.
اگر نگاهی به تاریخ محوطه سازی در طول سالیانی که رو به شکل گیری و جهت گیری خاص خودش بود بیاندازید، در خواهید یافت که جنبش نوین محوطه سازی در طول سالیان درازش از شکل گیری تا شکوفایی اش، دستخوش تغییرات بخصوصی شده و لایه های فراوانی داشته است.
به عنوان مثال ما در مقالات پیشین مربوط به بخش محوطه سازی، سبک هایی از محوطه سازی را در اروپا مورد بررسی قرار دادیم. و دریافتیم که محوطه سازی از فرانسه تا ایتالیا و تا مصر باستان داستان متفاوتی را پشت سر گذاشته و دارای تفاوت های ساختاری بسیاری است که این را در مستندات باغ سازی به سبک های مختلف محوطه سازی به وضوح و به طور کامل مشاهده خواهید کرد.
در این مقاله نیز شما را به یکی از سبک های دیگر در زمینه محوطه سازی آشنا خواهیم کرد و به معرفی ویژگی ها و شاخص های بارز آن خواهیم پرداخت که در سالهای اخیر جز پر طرفدار ترین سبک های حال حاضر معماری و محوطه سازی بوده است.
سبک مینیمال یکی از محبوب ترین سبک های اخیر، چه در زمینه معماری خارجی و داخلی، چه در محوطه سازی و چه در زمینه دکوراسیون داخلی منازل بوده است. سبکی که سادگی در فضا و تعادل در میان اجزای حاضر در فضا در آن حرف اول را می زنند. فضاهای سبک، چیدمان ساده و عناصر محدود در فضا، گل و گیاه کاری های سبک و محدود با سبک و سیاق مدرن جز ویژگی های بارز سبک محوطه سازی مینیمال هستند. سبک مینیمال کاملا از شلوغی به دور است و عناصر به صورت ساده و کم در فضا می درخشند.
حال در ادامه مقاله شما را با ویژگی های مختلف عناصر در محوطه سازی به سبک مینیمال آشنا خواهیم کرد.
گل کاری و کاشت گیاهان در محوطه سازی مینیمال نیز از قانون سادگی در محیط پیروی می کند. به این صورت که گیاهان کمتری در محیط کاشته می شود و تنوع گونه های گیاهی موجود در فضا نیز بسیار محدود است.
در طراحی مینیمال همه قواعد از سادگی و ظرافت تابعیت می کنند. در یک باغ با محوطه سازی به سبک مینیمال، سنگفرش ها بسیار ساده و صاف انتخاب می شوند و نوع مصالح نیز به اندازه طرح آن در فضا حائز اهمیت است. معمولا در طرح های محوطه سازی مینیمال مصالح مورد علاقه طراحان ماسه سنگ کمرنگ و سنگ آهک و بتن های براق هستند. و نکته بارز این است که شما هیچگونه پیچیدگی در طرح و نقش سنگفرش ها مشاهده نخواهید کرد.
در یک باغ با محوطه سازی مینیمال آبنماها یا حوضچه های آب با طرح هایی مدرن که کاملا به دور از هرگونه پیچیدگی و شلوغی هستند دیده می شوند. ابعاد آنها معمولا متناسب با ابعاد کلی در نظر گرفته می شود و معمولا اندازه های کلی آنها ازمقایسه با اندازه آبنماها و حوضچه های موجود در باغ های کلاسیک به مراتب کوچکتر بوده، و با حفظ عنصر تعادل و توازن در طراحی در باغ ها به کار گرفته می شوند.
به طور کلی قواعد در محوطه سازی هایی با سبک مینیمال شما را به سویی هدایت می کنند که در نهایت یک محیط آرام، ساده و فاقد پیچیدگی و شلوغی را در برابرتان مشاهده کنید.
به عنوان مثال در باغ هایی با محوطه سازی های مینیمال شما معمولا سطح زمین را پوشیده از گیاهان یک دستی همچون چمن های کوتاه و ساده خواهید دید. نورپردازی از عوامل مهم در باغ های مینیمال است که با ترکیبی ساده با دکوراتیو های مدرن فضایی خاص را در اختیارتان قرار می دهند. به شما نیز پیشنهاد می شود اگر سلیقه تان به سبک و سیاق طراحی های مدرن و معصر گرایش دارد، برای محوطه سازی تان سبک مینیمال را با دقت بیشتری بررسی کنید.
ثبت نظر
برای ثبت نظر ابتدا وارد سایت شوید و یا ثبت نام نمایید.