در سالهای اخیر، بالا رفتن قیمت مسکن با وجود افزایش جمعیت و گسترش شهرنشینی، به عنوان یکی از مشکلات اصلی این بازار برشمرده میشود. در برآورد قیمت تمام شده مسکن، قیمت زمین، هزینه ساخت، مواد و مصالح اولیه و ... دخالت دارند. در طول سال پارامترهای موثر بر بازار چون عرضه و تقاضا، شرایط اقتصادی، نرخ دلار و ... قیمت تمام شده مسکن را دستخوش تغییر و تحول میکنند.
تمام موارد بررسی شده زمانی اهمیت پیدا میکنند که شما قصد خریداری ساختمان نوساز را دارید. اما اگر قصد بازسازی و ساخت مسکن را دارید، آنچه بیش از همه اهمیت پیدا میکند، توجه به هزینه ساخت خانه است. قیمت میلگرد، پروفیل، بتن، سیمان و ... در کنار هزینههای سفت کاری، نازک کاری، تاسیسات و جواز در برای سازنده بسیار حائز اهمیت است.
هر ساختمان با توجه به مصالح اولیه، اصول و قواعد ساختمان سازی، عمر مفیدی دارد و پس از مدتی باید نسبت به تعمیر و یا بازسازی آن اقدام کرد. بسیاری از افراد در وهله اول متمایل هستند تا خود مسئولیت ساخت مجدد ساختمان را برعهده گیرند. چرا که اغلب معتقدند با این کار، بهتر میتوانند نظر و سلیقه خود را اعمال کنند. هر چند که کار سادهای نخواهد بود و مسیر پر چالشی پیش روی سازنده قرار خواهد گرفت.
به هر حال اگر قصد دارید خودتان مسئولیت ساخت را برعهده بگیرید و یا از یک ساختمان ساز کمک بخواهید، باید از هزینههایی که در این راه به شما تحمیل خواهد شد اطلاع پیدا کنید. توجه کنید که ساختمان جدید شما، قرار است در محل ساختمان قدیم ساخته شود، هزینههای مربوط به تخریب به صورت جداگانه محاسبه میگردد.
خیلی از افراد به دنبال پیدا کردن نحوه محاسبه ساخت ساختمان هستند. این افراد لزوما قصد ساخت و ساز ندارند ولی نسبت به دانستن این موضوع علاقه نشان میدهند. در محاسبه هزینه ساخت، موارد بسیاری دخالت دارند، تمام این موارد در پنج گروه ساخت، سفت کاری، نازک کاری، تاسیسات و جواز قابل تقسیم است که در ادامه بیشتر بررسی خواهد شد.
قیمت هر متر مربع بنا که به عنوان مسکن مورد استفاده قرار میگیرد، با احتساب سقف، راه پله، انبار، پارکینگ و ... اعلام میگردد. در برآورد هزینه ساخت خانه، هزینه تمام مصالح مورد استفاده، هزینه باربری، دستمزد کارگر و ابزار در نظر گرفته میشود. هرچقدر در انتخاب مصالح دقت به خرج دهید و مواد مرغوب و باکیفیت بکار ببرید، بدون شک هزینه ساخت بیشتر خواهد شد. لازم به ذکر است که منطقهای که ساخت و ساز در آن انجام میگیرد، در محاسبه هزینه تمام شده بی تاثیر نیست.
تمام مراحل کندن پی ساختمان، بتن ریزی، نصب ستون، تغذیه چینی دیوار و احداث سقف ساختمان از جمله اقدامات سفت کاری ساختمان برشمرده میشود. در واقع اسکلت اصلی سازه، در مرحله سفت کاری شکل میگیرد. اسکلتها به دو نوع فلزی و بتنی قابل تقسیم است. از آنجا که نوسانات بازار آهن، قیمت تیرآهن و میلگرد را تحت تاثیر قرار میدهد، هزینه سفت کاری اسکلت فلزی و بتنی با هم برابر نخواهد بود.
اقدامات بعدی در ساخت مسکن پس از سفت کاری، در مرحله نازک کاری قرار میگیرد. فرایندهای اجرایی در این زمان شامل موارد زیر میشود:
اندودکاری
عایق کاری
سنگ کاری
کاشی کاری
نقاشی
نمای ساختمان
کف سازی نهایی
شمشه گیری دیوارها
در این مرحله تمام تاسیسات برقی و مکانیکی نظیر لوله کشیهای برق، آب و گاز، نصب تجهیزات سرمایشی و گرمایشی، اجرای کلید و آیفون اجرا میشود. از آنجا که قیمت لوله فلزی به دلیل مصرف بالای این کالا در سیستم لوله کشی تاثیر دارد، باید در انتخاب بهترین زمان خرید دقت کنید.
اجرای هر پروژه عمرانی از ابتدا تا انتها نیازمند کسب مجوزهای خاصی است. چند مورد از مجوزهای الزامی و موثر بر هزینه ساخت یک ساختمان تاثیر میگذارد به شرح زیر است:
مجوز ساخت و عوارض، هزینه خلافی، مواد ماده صد
هزینههای نظام مهندسی اعم از طراحی، نظارت، اجرا، نقشه برداری
هزینههای ثبت اسناد و املاک، تنظیم تقسیم نامه و یا سند تفکیکی
هزینه جابجایی پسماند و ترمیم و نوسازی و موارد مربوط به شهرداری
هزینه مجوز انشعابات و ایجاد آب، برق، گاز و تلفن
تدوین و ایجاد شناسنامه فنی ملک
برای پی بردن به هزینه ساخت یک ساختمان در سال 1400 باید هزینه روز مواردی که پیش از این بررسی شد را استعلام کنید. در حال حاضر هر متر مربع سقف و ستون بتنی به طور میانگین بیش از دو میلیون و پانصد هزار تومان هزینه میبرد. سقف و ستون فلزی با کمی تفاوت هزینهای در همین حدود دارد. هزینه مربوط به هر متر مربع از سفت کاری و نازک کاری به ترتیب از سه میلیون و پانصد هزار و دو میلیون پانصد هزار تومان آغاز خواهد شد. حداقل هزینه ساخت مسکن در سال 1400 از جمع مبالغ مذکور با احتساب هزینههای مرتبط با جواز به دست میآید.
در حال حاضر با توجه به شرایط اجتماعی و وضعیت جمعیت، ساخت منازل مسکونی چند طبقه بسیار متداول است. بسیار منطقی است که هزینه ساخت یک ساختمان سه طبقه با خانه یک طبقه یکسان نباشد.
براساس اعلام سازمان نظام مهندسی کشور، هزینه ساخت هر متر از ساختمان براساس تعداد طبقات به شرح زیر است:
ساختمان یک و دو طبقه: هر متر 2332100
ساختمان سه تا پنج طبقه: هر متر 2720700
ساختمان شش تا هفت طبقه: هر متر 3109400
ساختمان هشت تا ده طبقه: هر متر 3498100
ساختمان سیزده تا پانزده طبقه: هر متر 4275500
ساختمان شانزده طبقه و بیشتر : هر متر 4664400
محاسبه هزینه ساخت خانه در سال 1400 نسبت به سال گذشته 38 درصد افزایش پیدا کرده است. براساس بخشنامه ابلاغ شده در سال جاری، سازمان نظام مهندسی در هر استان میتواند با توجه به کیفیت ساخت و ساز، درخواست افزایش یا کاهش هزینه ساخت مطابق با تعرفه اعلام شده را تا 25 درصد بررسی کند.
تهیه و تامین مصالح فلزی و غیر فلزی در بهترین قیمت و کیفیت برای براورد هزینه ساخت ساختمان، اهمیت بالایی دارد. بزرگی بازار آهن آلات موجب شده، تا پارامترهای بسیاری قیمتها را در این بخش تغییر دهد. این نوسانات بیشترین تاثیر را بر بخش مسکن، به عنوان بزرگترین مصرف کننده مقاطع فولادی دارد.
در اغلب پروژههای ساختمانی مقاطع زیر مورد استفاده قرار میگیرد:
میلگرد
ورق
لوله
تیرآهن
نبشی
ناودانی
پروفیل
شرکت پیشرو صنعت نفت آسیا با برند تجاری آیرومارت، به عنوان یکی از تامین کنندگان معتبر آهن آلات در بازار فولاد ایران فعالیت میکند. در صورتی که برای پیشبرد پروژههای خود به مقاطع فولادی و یا خدمات جانبی احتیاج داشتید، با مشاوران آیرومارت از طریق شماره تلفن 02145306 در تماس باشید. همچنین قیمت روز تمامی کالاهای مذکور را در سایت www.iromart.com مشاهده کنید.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و اول خونه در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
انتخاب محل مناسب برای ساخت ویلا یا سرمایهگذاری در زمین، تصمیمی است که به عوامل گوناگونی از جمله موق...
خرید ملک در شمال، به خصوص در شهرهای ساحلی، یکی از رویاهای بسیاری از افراد است. با این حال، با گسترش...
تصور کنید در آستانه یکی از مهمترین معاملات زندگی خود هستید. خرید یا فروش ملکی که حاصل سالها تلاش و...