13.5 میلیارد تومان
نور
مشاهده ویلاترافیک یعنی اینجا، یعنی جاده منتهی به متل قو. تا چندی پیش، نامش سلمانشهر بود، این روزها اما، بیشتر افراد این شهر را با نام متل قو میشناسند. متل قو میزبان خوبی است، اجازه میدهد خود را ریلکس کنیم روبروی دریا و درحالیکه قدرت نمایی موجها را رصد میکنیم، از هوای خوبش لذت ببریم.
هجوم گردشگران به شهر متل قو، این باور را در ذهنمان ایجاد میکند که متل قو قادر است بسیاری از نیازهای مسافران را پاسخ دهد. حجم زیبایی تزریق شده در جان متل قو، قطره چکانی و اندک نیست که گسترده است، مشهود است.
آنقدر هشتگ متل قو در فضای مجازی، به چشم میخورد که مشتاق میشویم برای یکبار هم که شده، فرمان را به سمت این شهر بچرخانیم و مهمان ناخوانده شهری شویم که از قضا، در دامان مازندران، تربیت شده است.
حتماً یادتان میآید تا چند وقت پیش، مازندران خلاصه میشد در چالوس و رامسر، کافی بود یک نفر مدعی شود مسافر شمال است، مگر رهایش میکردیم، آنقدر از زیباییهای چالوس با آب و تاب برایش تعریف میکردیم و جا به جای شهر رامسر را اغواگرانه و مبالغهآمیز تشریح مینمودیم که در آنی، نظرش بر میگشت و تأیید میکرد، چالوس جای بهتری است.
چنان چالوس را بر سکوی نخست جا میدادیم و در قانع کردن دیگران تعصب به خرج میدادیم انگار به نام خودمان است، حالا جالب اینجاست که برخی از عاشقان سینه چاک این دو شهر، تنها آنها را از قاب عکس و تصویر زیارت کرده بودند و توفیق ملاقات از نزدیک نصیبشان نشده بود!
هرچند علاقه وافر به چالوس و رامسر، کماکان به وقت خود باقی است، اما اخیراً شهرهای دیگری در جوارشان زاده شده (یا بهتر بگوییم رشد کرده) که گویا آنها هم در جذب مشتری، به اندازه چالوس و رامسر، پویا و فعالاند، نمونه بارزش شهر متل قو.
به بهانه اینکه به تازگی، متل قو، محبوب دلها شده و بر سایتها و شبکههای اجتماعی جولان میدهد، نوک پیکان را به سمت این شهر نشانه گرفتهایم و مایلیم آن را به چالش بگیریم و هواشناسی شهر متل قو را دنبال کنیم. دعوت میکنیم تا انتها با ما همراه باشید.
سالهاست مازندران، برای مسافران به شمال، اولین و آخرین گزینه روی میز است. دنیای وسیع اینترنت، مجالی دستمان داده تا لحظههای سفرمان را با دیگران به اشتراک بگذاریم تا چراغ راهی باشد برای آنها که قرار است در آینده سفر را در پیش بگیرند.
همانطور که خودمان پیش از آنکه راهی جاده شویم، مقصد را زیر ذرهبین میبریم و نظرات کسانیکه پیش از ما، این شهر را ملاقات کردهاند، مورد کاوش قرار میدهیم. به منصه ظهور رسیدن اینترنت، مزایای عدیدی برایمان داشته، مزایایی که این روزها، برجسته شدهاند و نمود یافتهاند.
بیشتر بخوانید: معرفی شهر نور با جاذبهها، دیدنیها، دانشگاهها، بازارها
بیایید برگردیم به دهه هشتاد، بیتردید آن زمان هم، ایرانیها عشق سفر به شمال بودهاند و برای رسیدن به چالوس و رامسر، لحظه شماری میکردهاند، اما چون ولی نعمت بزرگی چون اینترنت دم دستشان نبوده، نمیتوانستند سلفی بگیرند و در لحظه، به اطلاع دوستانشان برسانند که فلان رستوران محلی در شمال، بهترین غذاهای دنیا را دارد.
یا جاده غرق شده در مه جواهرده، شوق به زندگی را درونمان صد برابر میکند یا مثلاً آن بازارچه محلی که در راه جاده دالخانی قد علم کرده، جان میدهد برای خرید سبزی و ترشی یا مثلا فلان جاده، راه دو ساعته را دوازده ساعت، کِش میدهد و دورش را خط بکشید.
عواملی که با ظهور اینترنت، به فرصتی طلایی بدل گشتهاند. ما نیز سبز شدن چراغ اینترنت را به فال نیک میگیریم و از آن بهره میجوییم تا اطلاع دهیم، متل قو از برترین دست پرودههای مازندران شمال است. عکسهای شهر متل قو، نگاهمان را به سمت خود میکشاند و ما را به زیباییهایش دعوت میکند.
قبل از آنکه نقشه متل قو را پیش رویمان بگذاریم، نکاتی دیگر را با هم مرور میکنیم. یادآور شدیم نام دیگر متل قو، سلمانشهر است، داستان از اینجا شروع میشود که برج متل قو، به عنوان یک برج زیبا، همچون نگینی در سلمانشهر میدرخشد.
تمام کسانیکه وارد سلمانشهر میشدند پس از اینکه این شهر را ترک میکردند، تنها متل قو را به یاد میآوردند، طراحی و اندازه این برج به نوعی است که از هر فاصلهای قابل مشاهده است، آنان که به زیارت سلمانشهر میآمدند در پاسخ به کسانیکه میپرسیدند چطور بود؟
بیشتر بخوانید: سرخرود کجاست؟ | هیچ اطلاعاتی از قلم نیفتاده
شروع میکردند به تعریف کردن از متل قو و تمام حرفهایشان در تعریف و تمجید از متل قو خلاصه میشد. اینطور شد که اکثر قریب به اتفاق افراد، سلمانشهر را با متل قو برابر میدانستند و رفته رفته به جای آنکه نام سلمانشهر را به زبان آوردند، اسم متل قو را به میان آوردند.
جمعیت شهر را جویا میشویم، جمعیت شهر متل قو بالغ بر 13 هزار نفر است، رقم ناچیزی است، این عدد دو راز را برایمان فاش میکند، یک اینکه با شهر کوچکی مواجه هستیم و دوم اینکه تعداد شهروندان این شهر، واقعاً اندک است.
آنچه اسباب رشد شهر متل قو را فراهم ساخت و سبب گردید این شهر جان تازهای بگیرد، شروع به شهرکسازی در این شهر بود، حوالی سال 1340 بود که به شهرکسازی در سلمانشهر، مبادرت ورزیدند و به دنبال این اتفاق، شهرداری این شهر به مرحله شکلگیری رسید که نویدبخش اتفاقات خجستهای به نظر میرسید.
شهر متل قو روی نقشه، توجهمان را جلب میکند. متل قو، در شهرستان عباس آباد تنکابن واقع گردیده است و در بخش سلمانشهر، جای کرده است. مساحت برآورد شده برای شهر متل قو، 750 هکتار میباشد. در سمت غرب این شهر، عباس آباد رخ نمایی میکند و در شرقش کلارآباد به چشم میخورد. از سمت شمال و جنوب نیز خزر و کوههای البرز، آن را محدود کردهاند.
جاده چالوس یک شاهرگ اصلی در شمال است، بسیاری از مسافران را به مقصد میرساند، حتی اگر شما را از مبدأ به مقصد وصل نکند، اما قول میدهد دست کم در بخشی از مسیر همراه و هم سفر شما باشد. برای رسیدن به متل قو هم میتوان از جاده چالوس کمک گرفت.
جاده چالوس آن جاده شلوغی است که گاه زیر بار تراکم جمعیت، به نفس نفس میافتد، اما باز هم روی خوشش را به همه نشان میدهد و مملوست از سبزی و زندگی. اگر عاشق ماندن در چالوساید و شلوغیاش را هم بخشی از زیباییاش میدانید، بهترین راه انتخاب جاده چالوس است.
اما اگر عاشق رسیدن به شمال از طریق جادهای خلوت و تهی هستید، قید چالوس را بزنید و دست بگذارید روی اتوبان قزوین-رشت که اگرچه مسافت کمی ندارد اما دست کم آن شلوغی آزاردهنده جاده چالوس را کنار زده است.
جاده هراز دیگر راه رسیدن به شهر متل قوست، که از قضا آن هم با ترافیک میانه خوبی دارد و در کنار تمام زیباییهایی که بر بومش، نقاشی شده است، شلوغی را به عنوان دیگر ارمغانش، به رسمیت میشناسد. انتخاب با شماست، این شما هستید که باید خواستههایتان را روی کفههای ترازو بگذارید و متوجه شوید کدام کفه سنگینتر است.
در ادامه محوریت جاذبههای گردشگری متل قو، تشدید مییابد. با علم به این موضوع که تعداد جاذبههای گردشگری هر شهر، فراتر از آن است که در یک مقاله بگنجد، تلاشمان این است که مهمترینها را در قاب این مقاله بگنجانیم و توصیف برجستهترین نقاط را در دستور کار قرار دهیم.
همانطور که گفتیم متل قو مازندران یک شهر کوچک اما گسترده است، مساحت و ابعاد این شهر، کوچک است و بزرگترین حُسن چنین ابعادی، نزدیک بودن فاصله دریا و جنگل است. اسم شهر متل قو، چنان برجسته و بزرگ است که کمتر کسی است نامش را نشنیده باشد یا حتی عکس شهر متل قو را دنبال نکرده باشد.
یک نکته در گوشی: در شهرهایی که ساحل در یک سوی شهر جای خوش کرده است و جنگل در بخش دیگری از شهر، دامن پهن کرده، عموماً رفتن از دریا به سمت جنگل، چندان برای مسافران خوشایند نیست، همین عامل سبب میشود کسانیکه مایلند توأمان دریا و جنگل را در اختیار داشته باشند، به شهرهای کوچکی چون متل قو روی خوش نشان دهند که در آنی، هم دریا را پیش رویشان میگذارد و هم پنجرهای به سوی جنگل، در برابر چشمشان خلق میکند.
متل قو مانند دیگر شهرهای مازنی، خزر را در دست دارد و این بزرگترین دارایی سلمانشهر است، موجهای خزر، چنان سلمانشهر را در آغوش گرفتهاند که اگر خزر را از متل قو بگیریم، ثروت خاصی برایش باقی نمیماند.
ماسهای کشیده شده بر ساحل خزر، جلایی بیمثل به سلمانشهر بخشیده است. کوههای البرز، دیگر روی سکه است، حضور کوههای البرز در سلمانشهر، سبب شده دشتهای سبز و وسیع، بخشی از سلمانشهر را شکل دهند و حضور شقایق و گلهای رنگی، پای ثابت این شهر باشد، دارای مناطق ییلاقی است، مناطقی که از سطح دریا فاصله گرفتهاند و به موجبات این امر دارای هوای خنک و سرد هستند.
در آستانه پاییز و زمستان، برودت و سردی بر شهر متل قو، حکم فرما میشود و این نشان میدهد زمان مناسب برای سفر به متل قو، بهار و تابستان است. سلمانشهر، شهری است محصور شده توسط پوششهای گیاهی متنوع، تفاوت رنگ و نوع گیاهان به قدری هست که هر نگاهی را سیر کند و به هر ذائقهای خوش بیاید.
در ادامه با هم برترین جاذبههای گردشگری متل قو را تیک میزنیم.
کسانیکه طی بازههای زمانی متفاوت، مهمان متل قو شدهاند، حتماً این نکته را کاملاً ملموس متوجه شدهاند که تعداد برجهای ساحلی در متل قو تصاعدی رو به رشد است، ممکن است هر بار که وارد متل قو میشوید یک پروژه عمرانی جدید پیش رویتان سبز شود.
میدانید دلیل رقابت شرکتهای خصوصی یا دولتی برای رونمایی کردن از برجهای تفریحی جدید چیست؟ پرسود بودن سرمایهگذاری در این خطه و افزایش تب مسافرت به شمال است. جان کلام اینکه، توریستی بودن متل قو، مهمترین دلیلی است که پای سرمایهگذاران را به شهر متل قو باز کرده است.
حضور 200 هزار نفر گردشگر در روزهای تعطیل در متل قو، این ادعا را با زبان رسا ثابت میکند. یعنی فرض کنید، شهری که شمار شهروندانش 14 هزار نفر ثبت شده است، در روزهایی از سال، مثل بادکنک باد میشود و به مرز 200 هزار نفر میرسد، چه چیز میتواند این همه جمعیت را در یک نقطه از ایران جمع کند؟ این تنها قدرت دریا و جنگل و هوای بکر است، گرهای که به دست شهر متل قو باز میشود.
از همان ابتدا که انگاشت مقاله حال حاضر را استارت زدیم، تأکید کردیم که برجی به نام متل قو در سلمانشهر، سر برافراشته است که بر زیباییهای آن افزوده و این شهر را از دیگر نمونههای موجود یک سر و گردن بالاتر برده است.
پروژه الماس قو، گنجینهای قیمتی در دل الماس شهر است. آنچه متل قو نام میگیرد دو برج دو قلو است که تعداد طبقات آن، 25 ثبت شده است. معماری زیبای متل قو، نگاههای زیادی را به سمتش کشانده و آن را چند گام به جلو سوق داده است.
این برج تجاری، تنها به دلیل شاکله و ساختار زیبایش در دل آحاد مردم جای نکرده است که یکی از مهمترین دلایلی که بر محبوبیت این برج افزوده، امکاناتی است که در دل برج متل قو، گنجانده شده است. علاوه بر اینکه امکانات تجاری و بده بستان برای این برج لحاظ شده است، امکانات ورزشی و اقامتی از دیگر مواردی است که در متل قو، تزریق گردیده است.
تقریباً در بحبوبه مرور تمام شهرهای شمال، نیم نگاهی به بازارهایش داشتهایم، هرچند نگاهمان بیشتر به بازارچههای محلی متمرکز بوده است، با این حال مراکز خرید یکی از بزرگترین داشتههای هر شهر است.
متل قو نیز ثروت ارزشمندی در چنته دارد، منظورمان همان مراکز خریدی است که دست علاقهمندان به خرید را به گرمی میفشارد و برای ورود آنها فرش قرمز پهن میکند. از مراکز خرید متل قو که فاکتور بگیریم، آنچه در سکوی بعدی ایستاده است، رستوران و کافی شاپ میباشد.
شاید با خود بگویید در تمام شهرها که چنین امکاناتی هست، چه ضرورتی دارد این همه راه را بکوبیم و به سمت شمال برویم برای خوردن قهوهای که مشابهش به وفور در شهرمان یافت میشود؟
نکته نغز ماجرا آنجاست که عموماً کافهها و رستورانهای شهرهای شمالی را به نوعی طراحی و پیادهسازی میکنند که محوریتش جنگل و طبیعت باشد، فرض کنید در کافهای هستید که صدای موج خزر را به گوشتان میرساند و قد کشیدن شمشادها را در برابر نگاهتان به تصویر میکشد، زیبا نیست؟
غار آبی دانیال، غاری است تمام عیار که بساطش را در دل جنگلهای سبز متل قو پهن کرده است. آن را به عنوان یک غار آبی و یک غار رودخانهای میشناسند.
زمانیکه اطلاعات غار دانیال را کند و کاو میکنیم متوجه میشویم این غار عنوان دومین غار آبی ایران را از آن خود نموده است. این روستا در حوالی روستای دانیال نهفته است و نامگذاریاش هم از همینجا نشأت میگیرد.
گفته میشود مدت زمان زیادی از کشف این غار نگذشته است به همین واسطه گردشگران زیادی تاکنون پایشان به این غار آبی باز نشده است و شاید همین به جذابیت ماجرا اضافه میکند. طول آن به صورت تقریبی 1500 متر برآورد شده و عرض آن یک و نیم ثبت گردیده است.
عدم یکنواخت بودن طول و عرض غار در تمام طول مسیر، زیبایی این غار آبی را به اوج میبرد تا جائیکه پیچ و خمهای فراوانی پیش رویمان میگذارد، دالانهای کوچک و بزرگ قد علم میکنند و حوضچههایی که به راستی تمام عیار و باشکوهند.
یکی از دلایل جالب بودن این غار، دمای غار است. جالب است بدانید در تمام روزهای سال، دمای این غار چندان دچار نوسان نمیشود و عموماً روی یک خط ثابت باقی میماند که همین عامل بر توجه همگان افزوده است.
تنها عرض رودخانه نیست که دچار تغییر میشود بلکه عمق رودخانه نیز تغییراتی را تجربه میکند با این حال گفته میشود عمق رودخانه به بیشتر از یک متر در طول مسیر نمیرسد.
سنگهای آهکی قسمتهای درونی غار را تشکیل میدهند و شاکله و ساختار جالبش، نگاه همه را به سمت خود میکشاند. وقتی وارد غار میشوید از همان ابتدا پایتان را درون آب فرو میبرید و برای پیش رفتن در غار شاید لازم باشد تا شکم در آب فرو بروید و این یعنی به طور جدی باید قید خشک ماندن را بزنید.
ساحل زیبای متل قو، بستری فراهم ساخته برای پلاژ و تفریحات آبی. به واسطه حضور فعال دریای خزر در دل متل قو، شاهد پلاژهای زیبایی هستیم که در این شهر حضور به هم رساندهاند تا شرایط برای مسافران به متل قو راحتتر گردد.
پلاژ متل قو، تنها محلی برای شنا و آبتنی کردن نیست که تفریحات سالمی که در اطراف آن، قد بلند کردهاند، عزم تمام ردههای سنی را برای حضور در پلاژ، جزم میسازد از جمله آنها میتوان ورزش های پرطرفداری چون والیبال و فوتبال را نام برد.
یکی از تفریحات برجسته در پلاژ متل قو، ساخت مجسمههای شنی است که گویا به مذاق توریستها خیلی خوش آمده، این را میتوان از استقبال آنها متوجه شد. جت اسکی را به این لیست اضافه کنید و پاراسل را به عنوان یکی دیگر از تفریحات سالم متل قو به رسمیت بشناسید.
از باب تاکید میگوییم، پاراسل، چتربازی و تجربه پرواز است. کرانه خزر، آنجا که ساحل آرام گرفته، جای منحصر به فردی است برای قایقرانی، مگر میشود به ملاقات خزر برویم اما موج سواری میان امواجش را فراموش کنیم؟
اگر مقالههای قبل ما را خوانده باشید حتماً متوجه شدهاید که چه بَلبشویی در خرید ویلا در شمال به راه است، قیل و قال عجیبی در مسیر خرید ویلای شمال به راه افتاده است، خیلیها در مسیر صاحب شدن یک وجب از خاک شمال به تنگ آمدهاند، دلایلش را قبلاً با هم مرور کردهایم.
به کررات گفتهایم که سرسبزی شمال و آینده خوب این خطه از نظر اقتصادی، مایه شادمانی بسیاری از افراد شده تا جائیکه آنها برای سرمایهگذاری در شمال، خود را به آب و آتش میزنند.
از میان تمام شهرهای شمالی، قیمت ویلا در برخی از آنها عجیب گران است. چرا راه دور برویم، همان متل قویی که زبانزد عام و خاص است، گرانترین ویلاها را در چنته دارد تا جایی که قیمت خرید ویلا در متل قو از قیمت خانه در برخی کلانشهرها هم بیشتر است.
کم نیستند کسانیکه حاضرند خانه تهرانشان را بفروشند و با پول آن صاحب ویلایی در متل قو شوند، داشتهایم کسانیکه به معاوضه خودرو با ویلای متل قو دست زدهاند و یا خانهشان را در کلانشهر با ویلای متل قو، تعویض کردهاند و همه اینها تنها یک پیام را به ما منتقل میکند و آن اینکه خرید ویلا در متل قو واقعاً گران است، یعنی درست در زمانیکه شما میتوانید ویلای ارزان در چمستان و یا نور خریداری کنید، برای تهیه ویلا در متل قو نیاز است هزینه گزافی کنار بگذارید.
در جایی همچون شمال که مملو از سبزی و تازگی است، هر چقدر هم شهرها پُر از زیبایی باشند، اما روستا ها، حال و هوای دیگری دارند. به این بهانه به سراغ یکی از روستاهایی آمدهایم که در دامان سلمانشهر، قد کشیده است و نامش اسبچین سلمانشهر است.
اسبچین در نقشه مشاهده میشود فی الواقع مازندران را نشانمان میدهد. وقتی ریشه نامگذاریاش را جویا میشویم اینطور میگویند که این روستا نامش را از دیوارههای سفید رنگ کوه البرز گرفته است که اتفاقاً از دور، یک تصویر خیرهکننده و ناب، رقم میزند. اما این چه ربطی دارد به اسب چین؟ داستان از این قرار است که اسبه در زبان تبری، سفید ترجمه میشود و چین را معادلی برای دیوار می دانند به همین دلیل است که اسب چین، نام برازنده ای برای آن به نظر می رسد.
طبیعت زیبای این روستا، چنان میخکوب کننده است که مسافرانش عموماً خیال دوباره دیدنش را در سر میپرورانند و خاطراتش را در گوشهای از ذهنشان برای همیشه نگه می دارند. از ویژگیهای شاخص این روستا میتوان به رودخانهای اشاره کرد که جان تازهای به روستا بخشیده است.
این رودخانه هم نام، روستاست و همین سیاستهای ساده، بر زیباییها افزوده است. منبع اصلی این رود، چشمهای است با نام چشمه گوشیر. دلیل نامگذاری این چشمه به رنگ رودخانه بر میگردد به عبارتی رنگ شیری آب رودخانه سبب شده اسم چشمه را گوشیر بگذارند و آن را با این نام بخوانند.
باز هم پای یک دریاچه در میان است، انتظار میرود اینجا هم مهد قایقرانیها و تفریحاتی باشد که به آب مربوط میشود، که البته چنین است اما یک تعرفه مهم دارد و آن هم اینکه، عمق دریاچه در تمام روزها و ساعات یکسان نیست و با نوسانهایی دست به گریبان میباشد، در فصولی که عمق رودخانه، افزایش پیدا میکند، قایقسواری در این دریاچه، به راه میافتد و اینجا نقطه عطفی است که بسیاری از علاقهمندان به آب را دور هم جمع میکند.
تعداد خانوارهایی که برای روستای اسبچین سلمانشهر برآورد شده به 650 میرسد. میدانید نقطه فراز داستان کجاست؟ طویل بودن رود اسبچین است که به واسطه پُر ماهی بودنش نگاههای زیادی را به خود معطوف ساخته است، مهمترین ماهی موجود در رود اسب چین، ماهی سفید است با همه اینها، تجمع ماهیها در این رود، ما را به وجد میآورد و تمایلمان را برای مشاهدهاش افزایش میدهد. اینطور میگویند که طعم ماهی سفید این رودخانه در مقایسه با دیگر ماهیهای سفید، تفاوت دارد که دلیلش به گفته اهالی آنجا در جلبرگهایش، خلاصه شده، در جلبرگهایی که کف رودخانه اسبچین پهن شدهاند. از مهمترین مهارتهایی که به نام این روستا به ثبت رسیده، پرورش کیوی است،
فیالواقع از سال 65، این اهالی روستای اسبچین بودند که به کاشت و برداشت کیوی روی آوردند و در تأمین بخشی از کیوی کشور، دست به تلاش زدند. مزارع موجود در روستای اسبچین، در خلق زیبایی یدی طولانی دارند، مشاهده مزارع پیوستهای که در خاک اسبچین سر بر آوردهاند، مایه شادمانی و سرزندگی ماست، نیرو محرکهای است برای بهتر شدن و بهتر ماندن حالمان که اتفاق فرخندهای به شمار میرود. معنویت هم در این روستا، نقش مهمی ایفا میکند این را میتوان از حضور بارگاه امامزاده سید علی و امامزاده آقا سید محمد کاملاً ملموس، متوجه شد. در یک کلام روستای اسبچین، مایه مباهات شهر سلمانشهر است.
متل قو، یا همان که برخیها سلمانشهر خطابش میکنند، از دیگر شهرهای مازنی است. به عنوان یک شهر گران از آن یاد میشود، مقایسه قیمت ویلا در متل قو با دیگر شهرهای مازندران، این ادعا را ثابت میکند. با همه اینها، جاذبههای گردشگری متل قو، به نوعی است که دل را وسوسه میکند برای سفر.
منبع: اول خونه
متل قو یا همان سلمانشهر یکی از شهرهای استان مازندران است که به عنوان یکی از مقاصد گردشگری جذاب برای مسافران شناخته میشود. متل قو جزو شهرستان عباس آباد است.
متل قو یکی از شهرهایی است که ویلاهای شیک و لوکس در مناطق مختلف آن ساخته شده و هر ویلا با توجه به شرایط خاص خود دارای قیمت خاصی برای فروش است.
این شهر به عنوان یکی از مناطق مناسب برای گردش در همه فصول سال است. به دلیل وجود امکانات رفاهی و تفریحی مطلوب میتوان گفت متل قو شهری بسیار جالب و مناسب برای سرمایهگذاری شناخته میشود.
برجهای عظیم زاده – غار دانیال – پلاژ ساحلی – مراکز خرید
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
شماره تماس شما در سایت نمایش داده نمی شود.