23 میلیارد تومان
نور
مشاهده ویلارامسر یک شهر زیبا در استان مازندران که دارای جاذبههای گردشگری فراوانی است. زیبایی و جذابیت طبیعی این شهر موجب شده گردشگران و توریستهای زیادی در فصول مختلف به این مکان سفر کنند. امکانات رفاهی و تفریحی به شکل مناسبی برای آسایش مسافران در نظر گرفته شده است تابتوانند اوقاتی خوش توام با تجربه سفری لذت بخش را برای خود رقم بزنند.
این شهر یک مکان مناسب برای تفریح و گذراندن اوقات فراغت در تعطیلات است. رامسر یکی از شهرهایی است که بسیاری افراد برای سکونت آن را انتخاب میکنند. شما میتوانید در این شهر زیبا یک ویلای مناسب و دلخواه خود را تهیه کرده و از سرمایهگذاری سودآور در آینده لذت ببرید.
در اطراف رامسر، روستاهای زیبایی وجود دارند که جذابیت آنها قابل توجه است و هر بینندهای را مسحور خود خواهند کرد. سفر به رامسر در هر فصلی جذابیت خاص خود را دارد. در فصول گرم میتوانید هنگام سفر به رامسر به جنگل رفته و از آب و هوای مطبوع حاکم بر جنگل حال خوشی برای خود رقم بزنید. طبیعت پاک و تازه همیشه برای مسافران توام با آرامش است. این شهر مملو از زیباییهای دلنشین برای علاقمندان به طبیعت سرسبز و خارقالعاده میباشد.
شهر رامسر در مازندران یکی از معروفترین جاذبههای گردشگری این منطقه است. زیباییهای خیرهکننده در رامسر به اندازهای مجذوبکننده است که به این شهر، نام "عروس مازندران" را دادهاند. بهترین زمان سفر به رامسر در شمال، بهار و تابستان است اما فصل پاییز هم در این شهر، تماشایی و مثالزدنی است. اکثر افرادی که به دنبال یک مکان خوش آب و هوا برای خرید ویلا در شمال هستند، رامسر را انتخاب میکنند. این شهر، محیطی زیبا و لوکس دارد و برای تغییر سبک زندگی پیشنهاد میشود.
وقتی به رامسر سفر میکنید با زیباییها و جاذبههای متنوعی روبرو هستید؛ از جنگل گرفته تا آبشارها، کوهستان، روستای تاریخی، دشتهای سرسبز، مسیرهای جنگلی منتهی به برخی مکانهای تاریخی و ...، نمونههایی از این دیدنیها هستند. میتوانید در رامسر به گشت و گذار بپردازید و در مغازه ها و بازارهای خرید، بهترین سوغاتیها را خریداری کنید. بهتر است چند روزی را به دور از شلوغیهای شهر زندگی کنید. بهترین گزینههای خرید ویلا در شمال هم در شهر رامسر وجود دارند.
خیال قشنگی است صبح از کلبه چوبی مزین به پنجرههای آبی، با عطر شمعدانیها از خواب برخیزی و در حالیکه با نگاهت، خورشید را بدرقه میکنی تا رسالتش را آغاز کند و راهی غرب شود، صدای خرد شدن امواج دریا روی سنگهای بزرگ ساحل، که اتفاقاً آن هم در چند قدمیات، در حال نمایش است، میشنوی. زیبا نیست اگر با بوی خاک نم خورده از خواب برخیزی یا با صدای پرندگانی که صبح را جشن گرفتهاند، روزت را آغاز کنی؟
قشنگ نیست اگر تصویری از تپههای غرق شده در خیل دار و درخت، نخستین منظرهای باشد که در ابتدای صبح به استقبالت میآید؟ یا حرکت پاندولوار ابرهای برچسب زده شده بر آسمان پاک آبی، نگاهت را به سمت خود بچرخاند؟ یا هر چیز دیگری که دامان غم را از دل بر میچیند و خمودی را از دل پرواز میدهد که از قضا هر کدام، خانه دائمشان را شمال تعریف کردهاند؟
اینجا شهر رامسر است، همانطور که گفتیم تجلی گاهی است از شمعدانی، از سایهسار درختان افرا و بلوط، مهمان دشتهای سبز، باغهای فندق، همانجا که پیلهها پروانه میشوند و پرواز وسعت میگیرد، نهال خیال میوه میدهد، پرتقالها میرسند، باغ گردو سلام میدهد، بیشه زار و نیلوفر خودنمایی میکند.
آنجا که امکانات مدرنیتهای چون تلهکابین با بازارچههای محلی غرق شده در سبزیجات کاملاً سنتی، زیر یک چتر آمدهاند تا قیل و قال متفاوتی به راه بیندازند. اینجا رامسر است، عروس زیبای ایران، جایی که باید توامان حس بینایی، بویایی و شنوایی را به کار گرفت و زیبایی را با عمق جان، فهمید. با ما همراه باشید.
شهر رامسر، انتهاییترین شهری است که از سمت غرب در دل مازندران جای گرفته و پس از آن هرچه هست متعلق و به نام استان گیلان میباشد. براساس آخرین سرشماریهای انجام شده در سال 95، جمعیت رامسر بالغ بر 67 هزار نفر برآورد شده است. گفته میشود این شهر متشکل از سه شهر و 300 آبادی و روستاست.
بشتر بخوانید: بهترین مناطق رامسر جهت سرمایهگذاری
فرض را بر این میگذاریم که مبدا کنونی شما تهران و مقصدتان رامسر است. دو مسیر اصلی پیشرو دارید، هم میتوانید خود را مهمان جاده چالوسی کنید که وصف زیباییهایش، تنها تکرار مکررات است و یا از جاده قزوین گذر نمایید که آن هم انتخاب شایستهای به نظر میرسد.
ترافیک و شلوغی ضعف عجیبی دارد، یعنی اگرچه از قسمت زیبایی امتیاز میگیرد اما از قسمت خلوت بودن، امتیازش را میبازد. هرچند طبیعی است، بالاخره این همه زیبایی، بقدری هوادار دارد که یک مسیر تنگ و باریک را ببندند یا اینقدر طرفدار سینه چاک دارد که حاضر باشند راه 4 ساعته را 17 ساعته کنند و در عین حال سرمست و کیفور باشند. شاید از این جهت خوشحالند که میدانند در جادهای ماندهاند که از تراکم دار و درخت به تنگ آمده و از منظر زیبایی جای خارقالعاده ای است.
عده ای هم زرنگند، صبح زود (خروس خوان: البته تا برداشتمان از صبح زود چه ساعتی باشد، برای بعضیها، صبح زود همان ساعت 11 تعبیر میشود، برای همین، واژه صبح زود را اصلاح کردیم و خروس خوان را جایگزینش نمودیم البته اگر خروسهای امروزی، اهل تقلبی بازی نباشند) به جاده میزنند، تا موانع قبلی را دور بزنند و از قدیم گفتهاند بهشت (که همان زیباییهای جاده چالوس باشد آن هم منهای ترافیک و راه بندان)، پاداش کسانی است که زودتر دست میجنبانند.
از اینها که بگذریم، جاده قزوین اگرچه از منظر مسافتی، طولانیتر از جاده چالوس است (چیزی حدود دو برابر)، اما برای آنهایی که همچون ما حوصله ماندن در راه بَندان و بوق بوق این ماشین و آن ماشین را ندارند، بهتر است، شاید بنزین بیشتری مصرف کنید اما دیگر کلافه نمیشوید از حرکت لاکپشتوار ماشینها یا حرص نمیخورید از این که تعطیلاتم تمام شد و من هنوز اندر خم یک کوچه ماندهام. هرچند از نظر امنیت هم توجیهپذیرتر است اما خب باز هم هستند کسانی که میگویند فقط جاده چالوس. خب پس یک جاده، چه چالوس و چه قزوین را برمیگزینیم، و اینجا آغاز راهی است برای یک سفر قطعاً ناب.
هتل قدیم شهر رامسر در مازندران
پیش از آن که به سراغ اصل کاریها برویم و با هم مرور کنیم شهر رامسر چه دارد و چه ندارد، یک گذر کوتاهی داشته باشیم از جمعیت و شرایط جغرافیایی این شهر، زشت نیست ندانیم شهری که جان میدهیم برایش چقدر جمعیت دارد اصلاً خلوت است یا شلوغ، جغرافیااش از چه قرار است یا حتی چه ردی از خود در تاریخ به جا گذاشته؟
شاید هم راست میگویید دانستن این که مثلاً قاجار آمد و تابوشکنی کرد و نام رامسر را رسماً بر بالای این شهر نهاد چه لطفی دارد؟ اصلاً قاجار نباشد پهلوی باشد یا صفویهای زرنگ باشند فرقش چیست؟ وقتی قلعه و آثار تاریخی رامسر را نشانمان میدهد متوجه میشویم تاریخ، چه نقش ارزشمندی در شکلگیری رامسر، بابلسر، چالوس و تمام شهرهای ایرانی و جهانی داشته است. به این بهانه با هم مروری کوتاه خواهیم داشت بر تاریخچه شهر رامسر.
آنچه رامسر نام دارد، گذشته "سخت سر" لقب میگرفته است. سال 1314، به این نتیجه رسیدند که نام رامسر برازندهتر است و آن را بر این شهر زیبای مازنی نهادند.. گفته میشود در گذشته، رامسر بخشی از تنکابن بوده است، این را میتوان در بسیاری از سفرنامههایی که به دست قاجاریان به رشته تحریر در آمده، مشاهده کرد.
شهر رامسر از شرق با شیرود همسایه است، در قسمت غربیاش، شهر چابکسر به چشم میخورد، کوههای البرز در جنوبیترین قسمت رامسر، دامن پهن کردهاند و خزر، بخش شمالی این شهر دوست داشتنی است. شرجی و رطوبت در تابستانها، گریبان رامسر را میگیرد اما با رسیدن زمستان، هوا رو به سردی میرود و شاهد آب و هوایی معتدل در فصول سرد سال هستیم. این شهر همچون بسیاری از فرزندان مازندران، آراسته به دریا و جنگل است و در سایه این امر، دست تمام علاقهمندان به سبزی جنگل و آبی دریا را به گرمی میفشارد.
مروری به جاذبههای گردشگری شهر رامسر: حضور متمرکز جاذبهها، میخکوبمان میکند.
در ادامه با هم به سراغ جاذبههای گردشگری شهر رامسر میرویم.
میگویند دالان بهشت است، بیشترها اما با نام جنگل دالخانی آن را میشناسند. مرتفع است، 800 متر از سطح دریا فاصله میگیرد و با کوه و کوهستان پیوند ناگسستنی دارد. 30 کیلومتر رانندگی از رامسر نیاز است تا دستمان به دهستان چهل شهید و جنگل سبز دالخانی برسد.
تابستان که از راه میرسد، همه حس حضور در یک مسابقه نفسگیر را داریم، انگار یک نفر، داد میزند، یک، دو سه، شلیک. همه باید بدویم به سمت شمال آن هم با سرعت بالا، مبادا جا بمانیم از این ماراتن یا دیر برسیم به شهر آرزوهایمان.
برخی تماشاگرند، ترجیح میدهند عطای شمال را به لقایش ببخشند، تاکید میکنند تابستان زمان درستی برای شمال رفتن نیست، شرجی دارد، هوا مرطوب است، باید بیخیال شمال شد، بیراه هم نمیگویند، بیشتر شهرهای شمالی در تابستان، چنان رنگ شرجی به خود میگیرند که برخی افراد به محض رسیدن به شمال، سرود ندامت سر میدهند و هی خود را سرزنش میکنند که آخر چه کاری بود کردیم. اما یک نکته اساسی وجود دارد، این که تمام شهرهای شمالی در تابستان میزبانهای بدخلقی نیستند.
مثالش همین جنگل دالخانی. یا جواهرده که حتی در تابستان هم سرد است. دالخانی در مرداد هم هوای خوبی دارد و اگر سودای سفر به شمال دارید آن هم در گرمترین روزهای سال، شاید دالخانی، گزینه درخوری باشد.
جنگل دالخانی در شهر رامسر
حضور مه در میانههای جنگل دالخانی که مساحتش به 600 هزار متر مربع میرسد، به رسمیت شناخته شده است، هرچه باشد یک منطقه کوهستانی است. مه حکایت جالبی دارد، انگار میتواند وزن زیبایی یک مکان را تصاعدی بالا ببرد و این حس را در ذهن مخاطب بگنجاند که به جایی بکر پا نهاده است.
حتی مسیر رسیدن به دالخانی هم چنان سبز و زنده است، که دوست داریم ساعتها زل بزنیم به درختانی که با سرعت از کنارمان عبور میکنند. بساط بلالهای کنار جاده، آلاچیقهایی که از جنس چوبند، کلبههای باصفایی که زیبایی را به طرز برجستهای در ذهنمان به تصویر میکشند، همه و همه از داراییهای دالخانی زیباست. رد دست فروشهای محلی، در این جاده هم مشهود است، عسل میفروشند، میوههای خوشرنگ تازه از شهر رسیده، گردوهای باغ خودشان، حتی ماهیهای خزر و کیست که دلش نلرزد برای خوراکیهای تازه و طبیعی شمال؟
همانطور که تمام این زیباییها را پشت سر میگذاریم، دکههای کوچک سر راهمان قد علم میکنند، بزرگ نوشتهاند: چای موجود است، آش موجود است، وسوسه میشویم نگه داریم و در جایی که اطرافش تا سقف پوشیده شده از درخت و سبزی، چایی بخوریم و نفس بکشیم. تمیزی جاده، روحمان را احیاء میکند، خوشحالیم که با طبیعتی پاک و تازه، مواجهیم، دلیل را جویا میشویم به کارکنانی اشاره میکنند که مسئولیت نظافت مسیر و جنگل را عهدهدار شدهاند.
جاده جنگل زیبای دالخانی در رامسر
جاده زیبای جنگل دالخانی مازندران
حوالی دالخانی یعنی درست در مسیری که به جنگل دالخانی ختم میشود، روستاها و ییلاقهایی به چشم میخورند که بر زیبایی مسیر افزودهاند. روستای گرسماسر یکی از آنهاست، ییلاق جنت رودبار، نمونه محبوب دیگری است که به گل گاو زبانهایش مشهور است. ییلاق گلین و اکراسر در این لیست جای دارند. سد میجران که جاده منتهی به آن پر پیچ و خم و مملو از زیبایی است، از دیگر موارد میباشد.
دالخانی بکرترین جایی است که به عمرمان دیدهایم، امان از وقتی که باران ببارد و بوی خاک بلند شود از جنگل مستور شده توسط درختان ستبر.
بیشتر بخوانید: دریاچه آویدر نوشهر و یک جای خوب برای تعطیلات تابستانی!
8 کیلومتر با شهر رامسر، فاصله دارد و رسیدن به آن حدود 8 دقیقه زمان میطلبد.
روستای اربه کله از توابع شهر زیبای رامسر
روستای اربه کله از بهترین روستاهای شهر رامسر
اگر عاشق آن هستید که طبیعت و زیباییها را از فاصلهای دور تماشا کنید، روستای اربه کله، این فرصت طلایی را دستتان میدهد. این روستا روزگارانی مهد کاشت و پرورش خرمالو بوده است. اصلاً میگویند نام روستا از همین خرمالو گرفته شده، گویا اربا، خرمالو ترجمه میشود. ارتفاع ثبت شده برای این شهر از دریا، 500 متر مربع میباشد. به روستا که میرسیم، کافی است چرخی بزنیم تا ابهت طبیعتی که حوالی مان را پر کردهاند، به وجدمان آورد. درختان سبزِ سبز و دریایی که از دور برایمان دست بلند میکند. زیبا نیست؟
در میانههای راه، تابلویی میبینیم که نوید میدهد در چند قدمی لاهیجان هستیم، از آنجا که این مقاله را با محوریت شهر رامسر و در واقع مازندران به رشته تحریر در آوردهایم، از ذکر خوبیهای لاهیجان که به گفته برخیها عروس گیلان است میپرهیزیم، تنها به این نکته بسنده میکنیم که لاهیجان، همان شهر معروفی است که بوی شالیهای برنجاش از دور نگاهمان را میرباید و باغهای سبز چایاش، ته دلمان را خالی میکند. چشمههای این شهر گیلان، بهانه محکمی دستمان میدهد تا سری هم به لاهیجان بزنیم.
اکثر قریب به اتفاق کسانیکه راهی دریا میشوند، حتی اگر مایل به شنا و خیس شدن سراسری نباشند، اما مایلند نوک انگشتانشان را در آب فرو کنند و به قدر خود، سهمی از آب دریا ببرند، البته مدتی است دریا مهد شنای افرادی شده است که با بیماریهای ارتوپدی همچون کمر درد و پا درد دست و پنجه میکنند.
بنابراین شمار کسانیکه با قصد تفریح یا درمان، علاقهمند به شنا در آب دریا، هستند در حال افزایش است. به همین خاطر، طرح سالمسازی دریا، استارت خورد و پلاژهایی برای شنای مردان و زنان لحاظ گردید تا من و شما با اطمینان بیشتر و خیال آسوده، پا به دریا برای شنا بگذاریم. ساحل میانهاله یکی از این موارد است.
همانطور که از نام این موزه بر میآید، مکانی است برای مردم شناسی، برای این که بدانیم شمالیها، آنها که در مهربانی دستی بر آتش دارند، فرهنگ و سبک و سیاق زندگیشان به چه صورت است. این موزه را به رایگان میتوان دید، فرقی هم ندارد ایرانی باشید یا تبعه خارج.
گفته میشود یک فرد بازنشسته که از قضا فرهنگی است، هر آنچه درون موزه مردم شناسی رامسر به چشم میخورد را خریداری کرده و در جان این موزه ریخته است. فیالواقع، آنچه در این موزه در معرض نمایش قرار داده شده است، حاصل تلاش این فرهنگی بازنشسته جهت آشنایی دیگران با فرهنگ و تمدن شمالیهاست و این چنین است که مدعی میشوند این موزه دولتی نیست که نمونهای مستقل از دولت و تماماً خصوصی میباشد.
به گفته بازدیدکنندگان این موزه، بخشی از فرهنگ مردم و قسمتی از آداب و رسوم منطقهای شمال را میشود در این موزه مردم شناسی رصد کرده و مشاهده نمود. حضور همزمان بالغ بر 700 قطعه، این نوید را میدهد که میتوانیم بخشی از فرهنگ مردم را استخراج نموده و با آن آشنا گردیم.
آنچه در جان این کاخ تزریق شده، سنگ مرمر سفید است. ساخت این کاخ بر میگردد به سال 1316، به زمان پهلویها. موزه تماشاگه خزر، دیگر نامی است که بر این کاخ نهادهاند، هرچند به کاخ شاه هم معروف است. این روزها کاخ مرمر در لباس موزه به ایفای نقش میپردازد.
موزهای است که زیباترین آثار هنری ایران و جهان را در مقابل چشمانمان به نمایش میگذارد، فرشهای قیمتی، پای ثابت این موزه هستند، در کنارشان آینه کاریهایی تعبیه گشتهاند که چشم را به سوی خود هدایت میکنند، مجسمههایی از جنس برنز و سنگ، دیگر غنیمتهای این کاخاند. معماری کاخ به حدی بینظیر است که وسوسه میشویم مقابلش بایستیم و ظاهرش را مورد کاوش قرار دهیم. جدا از عمارتی که به دلمان چنگ میزند، باغ چمبره زده حوالی عمارت، دیگر تفرجگاهی است که میتوان به آن دلخوش بود.
قلعه مارکوه از زیباییهای شهر رامسر
قلعه مارکوه در رامسر مازندران
ما میگوییم قلعه مارکوه، شما بخوانید بام رامسر. قلعهای است که بر فراز کوه مارکوه بنا شده و از داراییهای شهر کتالم است. به عنوان مکانی مرتفع، این امکان را در اختیارمان میگذارد که از دور شاهد زیباییهای دریا و سبزینگی طبیعت باشیم.
حوالی قلعه، محوریت شالیهای برنج تشدید میشود، منظره شالیها از فاصلهای دور رخ عیان میکنند و بوی مزارع چای از دور سرمستمان میسازد. راه رسیدن به قلعه را به صورت پله طراحی کردهاند.
اصلاً همین معماریها و طراحیهای خلاقانه است که از همان ابتدا ذهنمان را برای مشاهده جایی بکر، آماده میکند. پلهها را یکی پس از دیگری پشت سر میگذاریم در حالی که بذر امیدی در وجودمان در حال جوانه زدن است و لحظه شماری میکنیم برای رسیدن به قلعهای که خود را پشت این همه زیبایی پنهان کرده است. هرچند مسیر خیلی طولانی نیست اما در طول مسیر تماما به منظرهای که قرار است تا چند دقیقه دیگر پیش نگاهمان قد علم کند میاندیشیم.
به قله که میرسیم، حس خوبی درونمان قد میکشد. شاید بالا رفتن از پله سخت باشد اما منظره از این بالا، واقعاً زیباتر است. روستاها، دشتها، شالیزارها، همه به کوچکی یک نقطه شدهاند و همین بر زیباییها میافزاید. حتی دشت تنکابن از این بالا پیداست. گرچه فرصتمان تمام است اما سوت پایان را نمیزنیم تا در مقالهای دیگر، بحث در خصوص زیباییهای رامسر را ادامه دهیم.
بیشتر بخوانید: خرید ویلا در رامسر و هر آنچه نیاز است بدانید!
رامسر، نگینی است که در شمال ایران میدرخشد. سفری همگانی داشتیم به این خطه، به جایی که از دیرباز مورد توجه توریستها و گردشگران بوده است. آنچه رامسر را این چنین میان همگان محبوب ساخته است، صرفاً هوای ناب و درختان سر به فلک کشیده شمال نیست، که بافت منحصر به فرد شهر، امکانات تفریحی عدید، مردم خوشدل و رستورانهایی که مشابهش به ندرت یافت میشود از دیگر بهانههایی است که عزم مسافران را به تماشای رامسر جذب میکند. این بار در میان تمام گزینههایی که برای سفر روی میز دارید، نگاه ویژهای به رامسر بیندازید.
منبع: avalkhune
صفحات مرتبط:
معرفی شهر چمستان + جاهای دیدنی و آداب و رسوم
شهر آمل کجاست؟ به همراه معرفی جاذبه گردشگری
سرخرود کجاست؟ | هیچ اطلاعاتی از قلم نیفتاده
معرفی شهر محمودآباد مازندران به همراه جاذبههای گردشگری
معرفی شهر نور با جاذبهها، دیدنیها، دانشگاهها، بازارها
روستای جواهرده- تله کابین رامسر- جنگلهای دالخانی- روستای اربه کله- موزه مردم شناسی رامسر- کاخ مرمر-قلعه مار کوه
بهار- تابستان و پاییز
چابکسر- تنکابن- لاهیجان- روستای جواهر ده
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
شماره تماس شما در سایت نمایش داده نمی شود.