13.5 میلیارد تومان
نور
مشاهده ویلادر نگاه اول، ساخت خانه در زمین کشاورزی تفاوت چندانی با ساختن خانه در هر جای دیگر ندارد، اما ساخت و ساز در زمین کشاورزی قوانین خاصی دارد. گاه کشاورزان بدون اطلاع از قوانین اقدام به ساخت بنا در اراضی کشاورزی خود میکنند در حالی که چنین کاری غیرمجاز است و می تواند منجر به خسارات غیر قابل جبران شود. در این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در این خصوص در اختیارتان قرار دهیم.
بطور کلی ساخت و ساز در اراضی کشاورزی، اعم از باغات و زمینهای زراعی، ممنوع است. تنها در موارد ضروری، با تشخیص کمیسیونی متشکل از جهاد کشاورزی، وزارت راه و شهرسازی، سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت نیرو، وزارت مسکن و شهرسازی، وزارت کشور، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و سازمان امور اراضی کشور، میتوان مجوز ساخت و ساز در این اراضی را صادر کرد.
میزان جریمه ساخت و ساز در کاربری کشاورزی و زراعی
میزان جریمه نقدی ساخت غیر مجاز در اراضی کشاورزی، بر اساس قیمت روز زمین با کاربری جدیدی که مورد نظر متخلف بوده، تعیین میشود. برای مثال، اگر متخلفی در زمینی با کاربری زراعی، یک ساختمان مسکونی احداث کند، علاوه بر تخریب بنا، جریمه نقدی او معادل یک تا سه برابر قیمت روز زمین با کاربری مسکونی خواهد بود.
در خصوص میزان جریمه ساخت و ساز در بافت زراعی نیز بر اساس متراژ از متری 1.5 میلیون تا 8 میلیون جریمه می شوید (اگر روستا باشد کمیسیون ماده 99 و اگر شهر کمیسیون ماده 100). البته اگر ارزش زمین بالا باشد جریمه آن نیز بالا خواهد بود، به عنوان مثال اگر ارزش زمین متری 20 میلیون باشد جریمه 8 میلیون خواهد بود ولی اگر قیمت بافت مسکونی روستا متری 5 میلیون تومان باشد جریمه 1.5 تا 2 میلیون خواهد بود.
بیشتر بخوانید: بافت باغی چیست و آیا قابل ساخت است؟
برای دریافت مجوز ساخت و ساز در اراضی کشاورزی، باید به جهاد کشاورزی مراجعه کنید. کارشناسان جهاد کشاورزی، پس از بررسی زمین و کاربری آن، در صورت امکان، مجوز ساخت و ساز را برای شما صادر خواهند کرد. در صورتی که بدون دریافت مجوز، اقدام به ساخت و ساز در اراضی کشاورزی کنید، شهرداری میتواند ویلای شما را تخریب کند.
موارد ضروری که در آن میتوان مجوز ساخت و ساز در اراضی کشاورزی را صادر کرد، عبارتند از:
- ایجاد تاسیسات و تجهیزات زیربنایی و زیرساختی ضروری، مانند راه، برق، آب، گاز، و مخابرات
- ایجاد واحدهای مسکونی و کارگاههای کوچک و صنایع تبدیلی و تکمیلی محصولات کشاورزی
- ایجاد واحدهای پرورش ماهی و آبزیان
- ایجاد واحدهای آموزشی، بهداشتی، و درمانی
- ایجاد واحدهای گردشگری
- ایجاد واحدهای نظامی و امنیتی
بیشتر بخوانید: نحوه تغییر کاربری زمین برای ساخت ویلا
برای دانستن کاربری زمینتان، باید از شهرداری استعلام بگیرید. این استعلام به شما میگوید که آیا اراضی کشاورزی قابل ساخت و ساز است یا خیر. اگر زمینتان قابل ساخت و ساز باشد، میتوانید با خیال راحت در آن ویلا بسازید.
بیشتر بخوانید: نکات مهم در خرید زمین کشاورزی چیست؟
برای ساخت و ساز در زمین کشاورزی، باید ابتدا آن را تغییر کاربری دهید. تغییر کاربری زمین کشاورزی، یک فرایند اداری است که شامل مراحل مختلفی است.
در مرحله اول، باید مدارک زیر را به جهاد کشاورزی ارائه دهید:
- درخواست تغییر کاربری
- مجوز ساخت
- مدارک مالکیت
- نقشه عرصه مورد نظر
- نظریه اداره کل محیط زیست استان
جهاد کشاورزی پس از دریافت مدارک، آنها را بررسی میکند. اگر زمین مورد نظر، زمین کشاورزی نباشد، درخواست شما بررسی خواهد شد. پس از تایید ریاست سازمان، پاسخ لازم به متقاضی از سوی دبیرخانه اعلام می شود.
کمیسیون تبصره 1 ماده 1 قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی و باغها، پرونده شما را بررسی میکند. اگر کمیسیون با درخواست شما موافقت کند، پرونده به مرحله بعدی میرود. در غیر این صورت، درخواست شما رد خواهد شد.
اگر کمیسیون با درخواست شما موافقت کند، باید عوارض تغییر کاربری را پرداخت کنید. این عوارض توسط کمیسیون تقویم اراضی تعیین میشود.
پس از پرداخت عوارض، جهاد کشاورزی مجوز تغییر کاربری را برای شما صادر میکند.
در هنگام خرید بهتر است به نوع کاربری زمین توجه کنید و در این خصوص با مشاورین املاک اول خونه مشورت نمایید تا شما را راهنمایی کنند تا حتی در صورت خرید زمین کشاورزی بتوانید برای تغییر کاربری آن اقدام نمایید.
منبع: اول خونه
به دلیل قیمت مناسب زمینهای کشاورزی و فضای مطبوع آنها، بسیاری از افراد به ساخت و ساز در این زمینها علاقهمندند. ساخت و ساز در اراضی کشاورزی با دریافت مجوزهای لازم امکانپذیر است.
ساخت بنای چوبی مجاز است ولی هیچ انشعاب آب و برقی بدان تعلق نمیگیرد.
این کار غیرقانونی است و جریمه آن با قیمت روز محاسبه میشود و ممکن است برای متخلف، بسیار زیاد باشد.
اگر زمین کشاورزی در نزدیکی بافت شهری باشد و فاصله با آخرین ویلا 10 یا 5 متر است می توان جریمه ای را تحت عنوان کمک به روستا یا کمک به شهرداری پرداخت کرد تا مجوز دریافت کنید.
پس از دریافت مجوز، باید طبق ضوابط و مقرراتی که در مجوز ذکر شده است، اقدام به ساخت و ساز کنید. در غیر این صورت، ممکن است با مجازاتهای قانونی مواجه شوید.
طبق تبصره یک ماده 2 قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها، تغییر کاربری زمینهای زراعی و باغها برای سکونت شخصی تا پانصد متر مربع فقط برای یکبار از پرداخت عوارض معاف هستند. احداث دامداریها، مرغداریها، پرورش آبزیان، تولیدات گلخانهای و همچنین واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی و صنایع دستی از پرداخت عوارض تغییر کاربری معاف هستند.
سلام خسته نباشید.من زمین کشاورزی دارم ک با اب چشمه کشت میشده و الان سی سال هست ک اب چشمه خشک شده وتبدیل ب زمینی بی درامدشده در ضمن چسبیده ب روستا و کنار جاده اسفالت هست ایا میشود تغیر کاربری داد و ب تجاری تبدیل کرد لطفا راهنمایی کنید/با تشکر
0 نفر پسندیدهبا سلام و احترام لطفا از دهیار و مهندس فنی روستا استعلام بگیرید
با سلام; من یک قطعه زمین کشاورزی دارم که که در اون ملک یک سالن گاوداری بدون مجوز ساختم ; سوالم این هستش که ایا این کار مشمول تغییر کاربری میشه و آیا من میتونم الان با پرداخت جریمه درخواست صپور مجوز بدم.باتشکر
0 نفر پسندیدهسلام و احترام لطفا از جهاد کشاورزی منطقه استعلام بگیرید
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
شماره تماس شما در سایت نمایش داده نمی شود.