13.5 میلیارد تومان
نور
مشاهده ویلااگر یک زمین کشاورزی در شمال کشور دارید و اکنون میخواهید در آن ویلایی بسازید، دست نگه دارید. ابتدا این مطلب را به طور کامل مطالعه نمایید؛ با مشاورین املاک معتبر و شناخته شده همانند اول خونه مشورت کنید و بعد به یک تصمیم درست برسید. چون متأسفانه عدم آگاهی برخی از افراد باعث میشود سرمایه خود را در ساخت ویلا در زمین کشاورزی از دست داده و در حین ساخت، شهرداری از آنها میخواهد که ساختمان را خراب کنند. برای اینکه شما در چنین شرایطی گرفتار نشوید، ما در این مطلب همه جوانب ساخت ویلا در زمین کشاورزی را بررسی کردهایم. پس با ما همراه باشید.
به طور کلی طبق قوانینی که توسط وزارت جهاد کشاورزی تعیین شده است، حفظ زمینها با قابلیت کشاورزی، اهمیت بسیار زیادی دارد. بنابراین اگر شما به ساخت ویلا در زمین کشاورزی فکر میکنید، باید ابتدا وضعیت زمین خود را بررسی کنید تا متوجه شوید آیا امکان تغییر کاربری زمین وجود دارد یا خیر. در صورتیکه شما بدون مجوز قانونی مبنی بر تغییر کاربری زمین اقدام به ساخت و ساز ویلا در زمین کشاورزی کنید، مجازاتهای سنگینی برای شما در نظر گرفته میشود. گاهی اوقات میتوان با پرداخت هزینه سنگین به جهاد کشاورزی، موضوع را حل و فصل نمود. اما گاهی اوقات زمین در موقعیتی قرار دارد که از نظر کشاورزی بسیار طلایی است و به هیچ عنوان نباید ساخت و ساز در آن انجام شود. در چنین شرایطی ارگانهای اداری به محض اینکه متوجه شوند شما در حال ساخت ویلا در زمین کشاورزی هستید، مانع از ادامه پروژه خواهند شد و در این بین، شما ضرر میکنید.
اغلب افراد به دلیل اینکه قیمت زمینهای کشاورزی نسبت به زمینهای مسکونی پایینتر است، ترجیح میدهند ویلاهای خود را در زمینهای کشاورزی بسازند. ولی شما فقط نباید به این بعد قضیه توجه داشته باشید بلکه بحث جرائم در نظر گرفته شده برای ساخت غیر قانونی، بسیار اهمیت دارد. با توجه به اینکه زمینهای زراعی و باغی نقش بسیار مهمی در چرخه کشاورزی ایران، رونق اقتصاد و تأمین نیاز غذایی مردم ایران دارند، به همین دلیل سختگیریهای بسیار زیادی برای تغییر کاربری زمینهای زراعی و باغی در نظر گرفته شده است. اگر شما میخواهید ویلایی در زمین کشاورزی بسازید، باید ابتدا به ادارهجات مربوطه مراجعه کنید تا متوجه شوید آیا امکان تغییر کاربری وجود دارد یا خیر.
در صورتیکه شما بدون هیچ مجوز قانونی مبنی بر تغییر کاربری زمین شروع به ساخت و ساز در زمینه کشاورزی کنید، طبق ماده ۳ قانون حفظ کاربری اراضی، ارگانهای مربوطه موظف هستند علاوه بر اینکه بنا را مصادره کنند، جریمه نقدی بسیار سنگینی را نیز از شما دریافت نمایند. این جریمه ۱ تا ۳ برابر قیمت زمین بر حسب قیمت روز محاسبه خواهد شد. بنابراین همانگونه که متوجه شدید، بهترین کار این است که قبل از دست به کار شدن، حتماً مجوزهای لازم را دریافت نمایید.
بیشتر بدانید: حکم ساخت و ساز در کاربری کشاورزی و جریمه ساخت غیر مجاز
تا این قسمت از مطلب متوجه شدید که مهمترین مرحله برای ساخت ویلا در زمین کشاورزی، انجام تغییر کاربری زمین است. برای این منظور باید مراحل زیر سپری گردد:
1- شما باید لیست کاملی از مدارک مربوط به زمین خود را در اختیار جهاد کشاورزی قرار دهید. این لیست شامل اسناد مربوط به مالکیت، نقشهبرداریهای انجام شده از روی زمین و همچنین نظریه اداره کل محیط زیست استان میباشد.
2- درخواست شما در جلسه توسط مدیریت جهاد کشاورزی بررسی میگردد.
3- سپس کارشناسان باید از موقعیت زمین کروکی تهیه کنند و گزارش آن را در اختیار مدیریت امور زمینهای استان قرار دهند.
4- گزارش ارسال شده همراه با درخواست متقاضی، در کمیسیون تبصره یک ماده ۱ قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی و باغی بررسی خواهد شد.
5- در صورتیکه مشکلی برای تغییر کاربری زمین وجود نداشته باشد، ریاست سازمان درخواست متقاضی را تأیید و سپس مجوز صادر خواهد شد. اما اگر نقصی در مدارک مشاهده گردد، پرونده به فرد متقاضی بازگردانده میشود و نزدیک به یک ماه بررسی پرونده به تعویق خواهد افتاد.
6- اگر با درخواست تغییر کاربری زمین موافقت شد، اکنون نوبت به پرداخت عوارض قانونی میرسد.
پرداخت عوارض براساس قیمت زمین مشخص میشود. کمیسیون تقویم اراضی مستقر در مدیریت جهاد کشاورزی، موظف به بررسی قیمت زمین و محاسبه مبلغ عوارض میباشد. این عوارض به حساب خزانه واریز میگردد و فیشی در اختیار فرد متقاضی قرار خواهد گرفت تا بتواند مجوز تغییر کاربری زمین را دریافت نماید.
7- جهاد کشاورزی موظف است در طول ساخت ویلا در زمین کشاورزی، کارشناسان خود را برای بازدیدهای دورهای اعزام کند تا در صورتی که تخلفی اتفاق افتاد، هرچه زودتر از این تخلف پیشگیری نماید.
بیشتر بدانید: نحوه تغییر کاربری زمین برای ساخت ویلا
اولین مرحله جهت تغییر کاربری زمین این است که شما مدارکی را تهیه کرده و در اختیار سازمان جهاد کشاورزی منطقه قرار دهید. این مدارک به شرح زیر میباشند:
1- تکمیل فرم درخواست مبنی بر تغییر کاربری زمین
2- ارائه کلیه مدارک مربوط به سند و مالکیت زمین
3- مدارک هویت فرد مالک و یا وکالتنامه وکیل
4-تهیه نقشههای هوایی از زمین مورد نظر
5- دریافت نامه از اداره محیط زیست مبنی بر کاربری فعلی زمین
در چند سال اخیر هموطنان ما از سایر استانها به شمال کشور میآیند تا زمینی را خریداری کرده و اقدام به ساخت و ساز ویلا کنند. متاسفانه عدم آگاهی آنها در مورد وضعیت کاربری زمین باعث میشود در دام افراد کلاهبردار گرفتار شوند و یک زمین کشاورزی را خریداری کنند. اکنون مجبور هستند هزینه زیادی را برای تغییر کاربری بپردازند یا حتی شاید امکان تغییر کاربری زمین وجود نداشته باشد. بنابراین شما قبل از هر چیزی باید به مشاورین املاک معتبر همانند تیم اول خونه مراجعه کنید.
ما در این مجموعه تمامی اسناد و مدارک مربوط به هر یک از زمینها در استان مازندران را تهیه کردهایم. وقتی شما زمینی را انتخاب میکنید، کارشناسان ما به شما خواهند گفت که زمین انتخابی چه کاربری دارد و در صورتی که زراعی و یا باغی است، آیا امکان تغییر کاربری زمین وجود دارد یا خیر. ما همچنین شما را در ساخت ویلا همراهی خواهیم کرد. پس یک گروه مهندسی حرفهای در کنار شما است تا بدون هیچ دغدغهای بتوانیم برای ساخت ویلا در زمین کشاورزی دست به کار شوید.
منبع: اول خونه
در اغلب مواقع اگر شما کانکس یا خانه چوبی در زمین زراعی خود بسازید، مشکل قانونی پیدا نمیکند و نیاز به تغییر کاربری زمین و پرداخت عوارض نخواهد بود.
چون بعضی از زمینها از نظر کشاورزی موقعیت حیاتی دارند، بنابراین ممکن است با شروع ساخت و ساز، جهاد کشاورزی پروژه را متوقف و شما را مجبور به تخریب کند. پس بهتر است ابتدا مجوزها را دریافت نمایید.
تا زمانی که شما عوارض تعیین شده توسط سازمانها و کمیسیون مربوط به تغییر کاربری زمین را پرداخت نکنید، مجوز ساخت به شما داده نمیشود.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
شماره تماس شما در سایت نمایش داده نمی شود.