هزینه صفر تا صد لوله کشی ساختمان و استخر در شمال
مجله اول خونه
زمان مطالعه: 9 دقیقه

هزینه صفر تا صد لوله کشی ساختمان و استخر در شمال

یکی از مهمترین مراحل در جریان ساخت ویلا و استخر در شمال، مرحله لوله کشی است. در این مطلب صفر تا صد لوله کشی ساختمان و استخر در شمال را برای شما توضیح خواهیم داد. این مرحله بسیار حساس است. به خصوص زمانی که می‌خواهید لوله کشی ساختمان را انجام دهید، نیاز به دقت و ظرافت عملی بسیار زیادی خواهد بود. یک بی‌دقتی یا عدم استفاده از لوله‌ها با جنس مناسب، باعث نشت آب در داخل ساختمان می‌شود و پی ساختمان را نابود خواهد کرد.

بنابراین پیشنهاد می‌کنیم حتماً این مطلب را مطالعه نمایید تا با مراحل لوله کشی ساختمان و استخر در شمال آشنا شوید. سپس برای اجرای این قسمت از کار، یک تیم حرفه‌ای را انتخاب کنید تا مشکلی در ادامه برای ساختمان شما پیش نیاید.

مراحل لوله کشی ساختمان

مراحل لوله کشی ساختمان

طراحی و نقشه لوله کشی

در اولین قدم باید نقشه مناسبی برای لوله کشی کل ساختمان طراحی شود. درصورتی که ساختمان در حال ساخت است و یک نقشه لوله کشی برای آن طراحی شده باشد، مسلماً پیمانکارانی که مسئول لوله کشی هستند، خیلی راحت‌تر می‌توانند کار را انجام دهند. اما اگر می‌خواهید ساختمان خود را بازسازی کنید و نیاز به یک نقشه لوله کشی دارید، باید تیم پیمانکار ابتدا شرایط را بررسی کند و بهترین و کوتاه‌ترین مسیرها را برای لوله کشی انتخاب نماید. سپس براساس آن، یک نقشه مناسب طراحی کند.

حفاری مسیر لوله‌ها

در مرحله بعد باید حفاری، طبق نقشه تهیه شده انجام گردد. حفاری باید براساس قطر لوله‌ها پیش برود. همچنین باید مسیرهای حفاری شده به طور کامل پاکسازی و زیرسازی شوند. هدف از پاکسازی و زیرسازی این است که نخاله‌های ساختمانی باعث آسیب به لوله‌ها و ایجاد ترک و شکسته‌ای در داخل آن‌ها نشوند. از طرف دیگر

در جریان زیرسازی، یک لایه عایق داخل مسیر لوله‎ها با هدف عایق‌بندی لوله‌ها نصب می‌شود.

نصب لوله‌ها و چسب کاری

در مرحله سوم باید لوله‌ها در مسیری که از قبل آماده شده‌اند، قرار گیرند. در این مرحله حتماً چسب کاری لوله‌ها انجام می‌شود تا مطمئن شویم لوله‌ها به طور کامل در جایگاه خود تثبیت شده‌اند و حرکت نخواهند کرد.

بیشتر بدانید: طراحی حرفه‌ای ویلا در شمال | اطلاعات دقیق به همراه تصاویر

عایق بندی لوله‌‌ها

در ساختمان‌ها به خصوص ساختمان‌های شمالی کشور، برای جلوگیری از پوسیدگی لوله‌ها و از طرف دیگر جلوگیری از پرتی انرژی و حرارت در لوله‌های آب گرم، حتماً از عایق در اطراف لوله‌ها استفاده می‌شود. قبل از اینکه لوله‌ها به طور کامل پوشش داده شوند، باید عایق بر روی آن‌ها نصب شود. براساس نوع لوله،یک عایق مناسب استفاده انتخاب خواهد شد. معمولاً عایق‌های ورقی که دارای یک لایه چسب هستند برای این منظور به کار می‌روند چون اتصال آن‌ها بسیار راحت‌تر است.

پوشاندن لوله‌ها

یک لایه ملات از مواد ساختمانی بر روی لوله‌ها قرار می‌گیرد و دیوارکشی یا پوشش کف به طور کامل انجام خواهد شد.

تست لوله‌ها

در این مرحله باید آب با فشار قوی وارد لوله‌ها شود تا مرحله تست پیش برود. هدف از تست این است که مشخص گردد آیا نشتی در داخل لوله‌ها وجود دارد یا نه. به همین دلیل چند بار آب با فشار بسیار قوی باید در داخل لوله‌ها جریان داشته باشد.

اتصال لوله‌ها به کنتور آب

بعد از اینکه مرحله تست انجام گرفت، درصورتیکه مشکلی در لوله‌ها مشاهده نشد، اکنون مرحله اتصال لوله‌ها به کنتور نصب می‌گردد.

لوله کشی آب سرد و گرم در داخل ساختمان

بهترین لوله برای لوله کشی آب سرد و گرم در داخل ساختمان

به طور کلی پیمانکاران از لوله‌های پلیمری یا لوله‌های ۵ لایه برای لوله کشی آب سرد و گرم استفاده می‌کنند. اما در حال حاضر لوله‌های پلیمری منسوخ شده‌اند. نصب لوله‌های ۵ لایه، برای هر قسمت از ساختمان به صورت جداگانه انجام می‌شود. یعنی برای مثال اگر لوله‌های آشپزخانه مشکل پیدا کرد، می‌توان شیر آب در آشپزخانه را مسدود نمود در حالی که در قسمت‌های دیگر ساختمان، همچنان آب وجود دارد. اما چنین قابلیتی برای لوله‌های پلیمری وجود ندارد. اگر کل ساختمان با لوله‌های پلیمری لوله کشی شود، درصورتیکه قسمتی دچار مشکل گردد، باید آب از قسمت مرکزی به طور کامل قطع شود. بنابراین کل ساختمان بی‌آب خواهد شد.

عیب یابی لوله‌های ۵ لایه در داخل دیوار بسیار راحت‌تر از کف است. چون وقتی که در داخل دیوار نشتی اتفاق بیفتد، به محض دیدن رد خیسی می‌توان سریعاً مشکل را ردیابی کرد و آن را برطرف نمود. ولی در مورد کف ساختمان، ممکن است که نشتی آب در یک متر جلوتر یا عقب‌‌تر از جایی که ما رد خیسی را مشاهده می‌کنیم اتفاق افتاده باشد. بنابراین مجبور هستیم کل سرامیک‌ها را برداریم تا بتوانیم نشتی را پیدا کنیم.

هزینه لوله‌کشی ساختمان در شمال

لوله‌کشی ساختمان یکی از مراحل بسیار مهم و حیاتی در ساخت یا بازسازی یک ساختمان است. این سیستم پیچیده‌ای از لوله‌ها و اتصالات است که وظیفه انتقال آب، فاضلاب و گاهی گاز را بر عهده دارد. هزینه لوله‌کشی به عوامل مختلفی بستگی دارد و یکی از دغدغه‌های اصلی افراد در هنگام ساخت یا بازسازی ساختمان است. به عنوان مثال هزینه لوله‌کشی یک ویلای فلت ۸۰ متری با دو سرویس بهداشتی، آشپزخانه گرم و سرد، و لوله‌کشی فاضلاب با لوله‌های ۵ لایه به صورت کلیکتوری به شرح زیر است:

1. دستمزد

بدون لوله‌کشی شوفاژ: 8 تا 12 میلیون تومان

همراه با لوله‌کشی شوفاژ: 15 تا 20 میلیون تومان

2. هزینه خرید لوله و اتصالات (جنس زیرکار):

بدون شوفاژ: 17 تا 27 میلیون تومان (بسته به کیفیت لوله و اتصالات)

با شوفاژ: 30 تا 40 میلیون تومان (بسته به مسیر لوله‌کشی، تعداد رادیاتورها، و کیفیت لوله‌ها)

توجه: قیمت‌ها ممکن است با توجه به کیفیت متریال و شرایط پروژه متغیر باشند.

از سوی دیگر، هزینه لوله‌کشی یک ویلای دوبلکس ۱۸۰ متری با ۳ سرویس بهداشتی، آشپزخانه گرم و سرد، و لوله‌کشی فاضلاب با لوله‌های ۵ لایه کلیکتوری به صورت زیر برآورد می‌شود:

1. دستمزد

بدون لوله‌کشی شوفاژ: 12 تا 17 میلیون تومان

همراه با لوله‌کشی شوفاژ: 30 تا 40 میلیون تومان

2. هزینه خرید لوله و اتصالات (جنس زیرکار):

بدون شوفاژ: 25 تا 40 میلیون تومان (بسته به کیفیت لوله و اتصالات)

با شوفاژ: 35 تا 50 میلیون تومان (بسته به مسیر لوله‌کشی، تعداد رادیاتورها، و کیفیت لوله‌ها)

توجه: قیمت‌ها با توجه به کیفیت متریال، شرایط پروژه، و جزئیات طراحی ممکن است تغییر کنند

حداقل دستمزد نصب شیرآلات و تجهیزات به شرح زیر است: (به تومان)

حداقل دستمزد نصب شیرآلات و تجهیزات

توجه: این مقادیر حداقل دستمزدها بوده و بسته به شرایط نصب، محل پروژه، و جزئیات کار ممکن است متغیر باشند.

مراحل لوله کشی استخر

به طور کلی استخرها در دو حالت روکار و توکار طراحی می‌شود. روند لوله کشی در هر یک از این دو، متفاوت است که در این قسمت از مطلب توضیح خواهیم داد:

بیشتر بدانید: مراحل ساخت استخر در مازندران به زبان ساده!

لوله کشی در استخر روکار

لوله کشی در استخر توکار

اگر به تازگی می‌خواهید یک استخر در داخل ویلا بسازید و می‌خواهید این کار با حفاری زمین پیش برود، یعنی شما استخر توکار را انتخاب کرده‌اید. مراحل کار به شرح زیر است:

1- ابتدا زمین به اندازه مساحت استخر حفر می‌گردد.

2- مش میلگرد بافته شده در داخل کف و بدنه استخر قرار می‌گیرد.

3- لوله‌های یو پی وی سی در داخل بدنه و کف استخر جایگذاری خواهند شد.

4- لایه دوم مش بافته شده میلگردها بر روی لوله‌ها قرار خواهد گرفت.

5- در مرحله بعدی باید از واتر استاپ بین کف و دیوارها استفاده شود. برای این منظور ابتدا بتن‌ریزی در کف انجام می‌شود و بعد از یک تا دو روز، باید قالب‌گیری دیوارها انجام شود. پس از آن نوبت به نصب واتر استاپ می‌رسد. نصف واتر استاپ در کف و نصف واتر استاپ در داخل دیوارها قرار می‌گیرد. هدف از نصب واتر استاپ، عایق‌بندی استخر برای جلوگیری از نشتی آب است.

لوله کشی در استخر روکار

این روش برای استخرهای پیش ساخته شده و فایبرگلاس مناسب است. در این روش لوله‌ها به صورت روکار نصب می‌شوند به گونه‌ای که کاملاً مشاهده خواهند شد. برای این منظور ابتدا استخر در محل خود جایگذاری می‌شود و سپس لوله کشی انجام خواهد شد.

هزینه لوله‌کشی استخر

لوله کشی استخر یکی از مراحل حیاتی در ساخت و نگهداری استخر است. این سیستم پیچیده ای از لوله ها، اتصالات و تجهیزات است که وظیفه انتقال آب، تصفیه و گرمایش آن را بر عهده دارد. هزینه لوله کشی استخر به عوامل متعددی از جمله اندازه استخر، نوع لوله ها، تجهیزات مورد استفاده و پیچیدگی سیستم بستگی دارد. به عنوان هزینه لوله‌کشی مرحله اول استخر به ابعاد ۳×۶ متر (قبل از بتن‌ریزی) به شرح زیر است:

دستمزد: ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان

هزینه خرید لوله و اتصالات (جنس): ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان

توجه: هزینه‌ها ممکن است با توجه به کیفیت متریال، تعداد انشعابات، و شرایط پروژه تغییر کنند.

بیشتر بدانید: هزینه ساخت استخر چقدر است؟ | جدیدترین قیمت استخر

بهترین جنس لوله برای لوله کشی استخر در شمال

اولین لوله‌هایی که برای لوله کشی استخر استفاده شده‌اند، لوله‌های گالوانیزه هستند. اما بزرگترین عیب لوله‌های گالوانیزه، بحث خوردگی لوله در اثر کلر و سایر مواد تصفیه کننده آب است. به همین دلیل این لوله‌ها منسوخ شدند و جای خود را به لوله‌های پلی اتیلن دادند.

استفاده از لوله‌های پلی اتیلن نیز یک عیب بزرگ دارد. در اتصال این لوله‌ها از اورینگ استفاده می‌شود. وقتی بتن‌ریزی بر روی لوله‌ها انجام شد، به دلیل فشار ناشی از بتن، این اورینگ‌ها پهن، شل یا پاره می‌شوند. بنابراین نشتی آب اتفاق خواهد افتاد.

سپس پیمانکاران به سراغ لوله پلیمری رفتند. این لوله اگرچه می‌توانست از نظر تحمل فشار، بهتر از لوله‌های پلی اتیلن باشد ولی خوردگی لوله پلیمری در اثر کلر، نسبت به دو لوله قبلی بسیار بیشتر بود.

با توجه به آنچه که گفته شد، در حال حاضر لوله‌های یو وی سی به عنوان بهترین لوله برای استخر شناخته شده‌اند. چون هم مقاوم در برابر آب کلر است و هم می‌تواند فشار ناشی از بتن را به خوبی تحمل کند.

لوله کشی ساختمان و استخر در شمال

کلام آخر

تیم اول خونه یکی از تیم‌های مهندسی کاملا حرفه‌ای در زمینه ارائه خدمات مربوط به مشاوره املاک، ساخت و ساز ویلا، ساخت و ساز انواع استخر و جکوزی شناخته شده است. اگر می‌خواهید لوله کشی ساختمان و استخر در شمال را انجام دهید و این مسئله برای شما مهم است که یک تیم پیمانکار حرفه‌ای در کنار شما حضور داشته باشد، پیشنهاد می‌کنیم این کار را به تیم اول خونه بسپارید. صفر تا صد لوله کشی ساختمان و استخر شمال توسط اول خونه با کیفیت بالا و به صورت تضمین شده برای شما انجام خواهد شد.

منبع: اول خونه

به اشتراک بگذارید:
نظر بنویسید
شماره تماس شما نمایش داده نخواهد شد.
نظرات
0 از ۵
Related Posts
News insight
زمین در مناطق کوهستانی یا ساحلی شمال؟ کدام بهتر است؟ 08 اردیبهشت 1404
زمین در مناطق کوهستانی یا ساحلی شمال؟ کدام بهتر است؟

انتخاب محل مناسب برای ساخت ویلا یا سرمایه‌گذاری در زمین، تصمیمی است که به عوامل گوناگونی از جمله موق...

چگونه آگهی‌های فیک املاک شمال را در سایت‌های ثبت آگهی شناسایی کنیم؟ 01 اردیبهشت 1404
چگونه آگهی‌های فیک املاک شمال را در سایت‌های ثبت آگهی شناسایی کنیم؟

خرید ملک در شمال، به خصوص در شهرهای ساحلی، یکی از رویاهای بسیاری از افراد است. با این حال، با گسترش...

مشاوره حقوقی در پلتفرم‌های املاک آنلاین 09 دی 1403
مشاوره حقوقی در پلتفرم‌های املاک آنلاین

تصور کنید در آستانه یکی از مهمترین معاملات زندگی خود هستید. خرید یا فروش ملکی که حاصل سال‌ها تلاش و...