19 میلیارد تومان
چمستان
مشاهده ویلاپاسخ درست به نیازهای کاربر، مهمترین اصلی است که هنگام ترسیم نقشه ویلا دوبلکس، لازم به رعایت است. عموماً رسم پلان و نقشه ویلا دوبلکس، چالش برانگیزترین پارتی است که هر معمار با آن دست به گریبان می شود، این که چینش فضا چطور رقم بخورد که بیشترین استفاده از فضا محقق گردد، علامت سوال بزرگی است که طراح ملزم است پاسخ دهد.
در رسم پلان ویلا دوبلکس، تمام اجزای ویلا مشخص می شود، تعداد هر قسمت و ماهیت و عملکردش تعیین می گردد. با توجه به این که وجود فضاهای بزرگ در ویلا باعث میشن، ویلا از دید بیننده جا دار به نظر برسه، بنابراین معمار دائما در پی بهینه سازی نقشه و رسیدن به حالتی است که طرح نهایی وسیع و کاربردی باشد.
بیشتر بخوانید: خرید ویلا دوبلکس یا خرید ویلا تریبلکس؟ کدام بهتر است؟
در واقع معمار ویلای شمال، همواره سعی به طراحی فضاهای کمتر اما بزرگتری دارد و عقیده دارد با این کار، ارزش ویلا حفظ می شود، به همین دلیل است که امروزه شاهد تلفیق آشپزخانه، نشیمن و ناهارخوری بر اساس یک پلان باز در ویلا هستیم، اتفاقی که باعث میشه ویلا بزرگ و دلباز به نظر بیاد. با اول خونه همراه باش تا از پلانهای بسیار زیبای ویلا دوبلکس رونمایی کنیم.
بیشتر بخوانید: چرا طراحی پلان ساختمان اهمیت دارد؟
اندازه هر قسمت از ساختمان، بر اساس کاربری آن قسمت و وسایلی که قرار است در آن جا بگیرد تعیین می شود. ابتدا هر قسمت و ملزوماتش، برآورد میشه سپس با در نظر گرفتن کاربری اون قسمت و میزان مساحتی که در مجموع برای ساخت ویلا در اختیار است، یک اندازه به آن قسمت اختصاص داده می شود.
تصویری که در زیر مشاهده می کنیم، ویلا دوبلکسی است که دارای سه خواب، سه حمام و سرویس بهداشتی، آشپزخانه، یه نشیمن خاص، یه قسمت غذاخوری و یه بخش خدمات. نمای بیرون ویلا، از نوع ساده، مدرن و مینیمالیستی است و از ترکیب رنگ سفید و دیوارهای برجسته چوبی حاصل شده.
این ویلا دوبلکس، با کمی ارتفاع از سطح زمین ساخته شده، عاملی که باعث میشه خانه و اسباب و اثاثیه در برابر زلزله و دیگر حوادث طبیعی ایمن باشند. پیش از این که به ساختمان اصلی ویلا برسیم، با یک فضای صمیمی برای نشستن روبرو ایم که خانواده برای استراحت می تونن از اون استفاده کنن. این فضای گرم و صمیمی رو میتونیم در عکس بالا ببینیم.
ویلای ساخته شده در مرحله اول، یک نقشه و پلان ساده بوده که جایگاه و متراژ هر کدام از قسمتهای ویلا را به همراه تجهیزات درونش نمایش می دهد. با هم این پلان را در عکس زیر ببینیم.
پلان بالا را به صورت سه بعدی در تصویر زیر می بینیم. ترسیم سه بعدی پلانها با استفاده از نرم افزار صورت می گیره و باعث میشه نقشه ساختمان ملموس تر قابل درک باشه.
با ورود به ویلا از درب اصلی، شاهد نشیمن ویلا در بخش مرکزی و سه اتاق خواب در سمت راست و چپ ویلا هستیم. قسمت نشیمن، بزرگ طراحی شده و برای پذیرایی از تعداد زیادی مهمان ایدهآله. دو اتاق خواب موجود در سمت راست دارای، کابینت توکار و حمام اختصاصی هستند درست مانند اتاق خواب سمت چپ با این تفاوت که اتاق سمت چپ فاقد حمامه. از طریق یه سالن باریک میشه به سمت آشپزخانه، قسمت غذاخوری و حمام و سرویس بهداشتی مشترک، هدایت شد.
در فضای باز ویلا، قسمتی برای خدمات در نظر گرفته شده که میشه به آشپزی یا لاندری تخصیص اش داد.
بیشتر بخوانید: پرطرفدارترین نقشه برای ساخت ویلا
پلان ویلا دوبلکس به صورت چند منظوره طراحی میشه، یک ویلای مسکونی با دو واحد مجزا. عموما پلان این دو واحد مجزا مشابه همدیگه س، هرچند به صورت متفاوت از نظر اندازه و ساختار هم ارائه میشن. در شهرهای شمالی به دلیل تقاضای بالای ویلا و قیمتهای گزاف، خرید ویلا دوبلکس، طرفداران بسیار زیادی داره.
در ادامه تصویری از پلان طبقه همکف یک ویلای دوبلکس قابل مشاهده س که با یک خواب در طبقه همکف همراهه. ورودی ویلا به اتاق نشیمن باز میشه و آشپزخانه و ناهارخوری در قسمت پشتی ویلا، جا خوش کردن. آشپزخانه کاملا محصوره تا از انتقال حرارت و بو به دیگر قسمتهای ویلا اجتناب بشه که نشون میده طراح به همه چیز هنگام طراحی فکر کرده. در قسمت خروجی آشپزخانه، سینک روشویی قرار داده شده ضمن این که یه سرویس بهداشتی و حمام مشترک هم در قسمت همکف ویلا، قابل مشاهده است.
بیشتر بخوانید: هزینه ساخت ویلا در 1403 چقدر است؟ | محاسبه آنلاین با هوش مصنوعی!
بیا با هم به طبقه اول بریم و ببینیم طراح برای طبقه دوم چه قسمتهایی در نظر گرفته. طبقه دوم شامل دو اتاق خواب با حمام اختصاصی (دقیقاً اتفاقی که در بیشتر طراحیهای ویلا دوبلکس میفته، انتقال اتاق خواب های مستر به طبقه بالا). پیش از رسیدن به اتاق خواب ها در طبقه اول، به یه نشیمن کوچک برخورد می کنیم، یه لابی که برای جمع شدن افراد و صحبتهای کوتاه ایده آل به نظر می رسه.
یکی از اتاق خوابها دارای تراسه، وجود تراس باعث میشه بتونیم جلوی ویلا رو دید بزنیم و کمی هوا بخوریم. در قسمت چپ شاهد راه پله هستیم، این راه پله ما رو به سمت پشت بام هدایت می کنه، اگه ویلا دوبلکس، روف گاردن داشته باشه، یعنی عملا چند گام از دیگر دوبلکسها جلوتره. پلان طبقه اول ویلا دوبلکس رو در زیر با هم می بینیم.
دوست داری اجرا شده پلان بالا رو ببینی؟ به عکس زیر نگاه کن. ویلایی که در تصویر مشاهده میشه، بر اساس پلان بالا، پیاده سازی شده.
نمونه دیگری از پلان ویلا دوبلکس در زیر ارائه شده. مطابق تصویر در این ویلا دوبلکس، پارکینگ خودرو، حیاط جلو ساختمان و راه پله مشاهده میشه. یکپارچگی اتاق نشیمن و غذاخوری، باعث شده با فضای بزرگتر و دلبازتری روبرو باشیم. در نظر گرفتن یک اتاق خواب در طبقه همکف، باعث میشه نیاز نباشه برای هرچیزی به طبقه اول بریم.
عموماً در طراحی پلان طبقه همکف، تمرکز زیادی روی تابش نور صورت می گیره، در وهله اول تلاش میشه اتاق نشیمن و آشپزخانه در معرض تابش نور مستقیم آفتاب باشن، اتاق خواب، بخش بعدی است که می تونه نورگیر باشه. در این ویلا نیز، رسم پلان به نوعی بوده که آشپزخانه و نشیمن، از آفتاب بهره مند میشن. از آنجا که فضای اختصاص داده شده به اتاقها بر اساس کاربرد آنهاست، به همین دلیل اتاق مستر طبقه بالا، بزرگتر از اتاق پایین طراحی شده.
بیشتر بخوانید: مراحل ساخت ویلا در شمال طبق اصول مهندسی
با طراحی دیگری از ویلا دوبلکس همراه هستیم. آنچه می بینیم پلان سه بعدی ویلا دوبلکس که اندازه، محل قرارگیری و حتی رنگ هر آنچه قراره در ویلا قرار بگیره مشخص شده. در طبقه همکف شاهد اتاقهای عمومی هستیم، مثل نشیمن و غذاخوری، آشپزخانه و حمام و سرویس بهداشتی. در طبقه دوم، یه لابی کوچک قرار داده شده و دو اتاق خواب. استفاده از لابی باعث میشه بدون رفتن به اتاقها، بتونیم تو یه فضای رسمی تر بشینیم و صحبت کنیم. طراحی این ویلا دوبلکس به نوعی رقم خورده که شاهد بیشترین فضا برای اتاق نشیمن باشیم و این عالیه.
در طبقه همکف، معمار تلاش می کنه با استفاده از شیشههای قدی یا پنجرههای هم اندازه با دیوار، تمام نور دریافتی را به داخل خانه هدایت کند و نورگیری را بطور ویژه در ویلا رعایت کنه. میزان نور دریافتی طبقه همکف از طبقه اول مهم تره.
جایگذاری درست قسمتهای مختلف ویلا بقدری مهمه که به عنوان یک اصل از آن یاد میشه. اینکه کدام پارتهای ویلا با هم در ارتباط باشن، علاوه بر شم هنرمندانه به دانش و علم روز نیاز داره. در تعیین محل قرارگیری بخشهای ویلا، اینطور گفته میشه که سرویس بهداشتی و حمام لازمه از قسمتهای عمومی، بطور واضح جدا بشه اتفاقی که کاملا در تصویر زیر رعایت شده.
از نکات مهم ویلا دوبلکس، تناسب پلان طراحی شده با حجم ویلاست. همانطور که در عکس زیر مشاهده می کنید، پلان طراحی شده پر از جزئیات و بزرگ متراژ است، بدیهی است که اجرای چنین پلانی تنها در زمینی با مساحت فراخ شدنی است.
با بزرگ تر شدن ویلا، تهویه و نورگیری مناسب، جدی تر از قبل دنبال می شود. در تصویر زیر می بینیم که چقدر در تمام قسمتهای ویلا به نورپردازی توجه شده است، بهره مندی از نور طبیعی، دیگر آپشنی است که با تعبیه پنجره در قسمتهای مهم ویلا، مورد نظر واقع شده.
در ویلاهای یه طبقه، به ویژه در نمونههایی که ویلا هم سطح با زمینه و دارای ارتفاع نیست، طراح تمرکز اصلیش رو روی دکوراسیون داخلی ویلا میذاره اما در ویلا دوبلکس، تمام تلاش معمار اینه که ویلا مشرف به مناظر زیبا و کارآمد باشه. در ویلا دوبلکس زیر که با یک ویلای کوچک متراژ مواجه هستیم، طراح تلاش کرده، محل قرارگیری اتاق خوابها، نشیمن، حتی غذاخوری و آشپزخانه به نوعی باشد که طبیعت بکر، همیشه در کانون نگاه مان جای بگیرد، بنابراین طراحی دکوراسیون، در اولویت بعد جای گرفته.
طبقه دوم این ویلا دوبلکس، به اتاق خواب اختصاص داده شده. در این ویلا، معمار با استفاده از سقفهای کوتاه برای اتاق خواب و نور کم، سعی کرده محیط را صمیمی و دلنشین جلوه دهد این در حالی است که نشیمن این ویلا، دارای سقف بلند و نورهای قوی است تا فضا زنده و پویا باشد.
اگر به پنجرههای طبقه اول دقیق شوید، می بینید که از نظر اندازه، پنجره دو اتاق متفاوتند، این انتخاب هم کاملاً هوشمندانه و از عمد توسط طراح صورت گرفته تا محیط خودمانی تر بنظر برسد، اما در قسمتهای رسمی ویلا مثل نشیمن، پنجرهها هم اندازه و یکسان هستند.
سبک اجرای تمام ویلا دوبلکسها به صورت مدرن نیست و برخی به شکل سنتی ارائه میشن. ویلایی که در ادامه تصویرش بارگذاری شده، مانند یک خانه مزرعه ای دوست داشتنی به نظر می رسه. وجود پنجرههای بزرگی که در قسمت وسط تعبیه شدن، سقفهای شیروانی و ایوان سرپوشیده، کافیه تا احساس کنیم در یه ویلای دنج تو یه جای دور افتاده و سرسبز قرار گرفتیم. این پلان ویلا دوبلکس برای اجرا در روستاهای شمال فوق العاده س. ویلا دوبلکس مزبور، به عنوان ویلایی با دو واحد مجزا، در مجموع دارای دو اتاق خواب و دو و نیم حمامه (دو عدد فول حمام و یک نیم حمام).
در ادامه پلان طبقه اول ویلای دوبلکسی که در خصوص اش صحبت کردیم را با هم می بینیم.
پلان طبقه همکف نیز در ادامه اومده و قابل مشاهده است.
تصویر زیر خانه دوبلکسی را نشان می دهد که قراره درباره نقشه و پلان ساختمانش صحبت کنیم.
آنچه در تصویر زیر می بینیم، پلان طبقه همکف ویلاست، همان نقشه اصلی که ویلا بر اساس آن، بنا شده است. این پلان نشان میدهد طبقه همکف ویلا از اتاق نشیمن، غذاخوری، آشپزخانه تشکیل شده و یه تراس در قسمت عقب ویلا که برای استراحت و ریلکس کردن فوق العاده س.
بیشتر بخوانید: مراحل بازسازی ویلا در مازندران با اصول مهندسی
یه اتاق خواب هم در قسمت همکف ساختمان دیده میشه که دارای سرویس بهداشتی و حمام. درب آشپزخونه به قسمت لاندری باز میشه که مختص شستشو لباسهاست و میشه گفت در بهترین مکان قرار گرفته. بسیاری از خانمها به موازات آشپزی و انجام کارهای آشپزخونه، به شستشو البسه می پردازن، بنابراین اختصاص فضا به لاندری، اون هم فضایی که دقیقا در نزدیکی آشپزخونه س، ایده جالب و کاربردی به نظر می رسه.
پلان بالا نشان میده، فضای زیادی به نشیمن اختصاص داده شده. در طراحی نشیمن این ویلا، سعی شده با حذف ستونها و دیوارها، فضای نشیمن بزرگ تر و گسترده تر به نظر بیاد.
پلان زیر، متعلق به طبقه اول ویلای دوبلکس، همان فضایی که پس از بالا رفتن از پلهها شاهدش خواهیم بود. با هم نگاهی به این پلان می اندازیم. طبقه دوم شامل اتاق نشیمن میشه، اگر دقت کرده باشید در خیلی از ویلاهای دوبلکس، طبقه اول دارای لابی یا اتاق خانواده س اما در ابعاد کوچک. این طبقه دارای دو اتاق خواب با حمام و توالت مشترک و یه اتاق مستر که دارای حمام و سرویس بهداشتی اختصاصی و کمد دیواری توکاره.
برای این که بتونید پلان بی روح بالا رو بهتر تجسم کنید، تصاویر واقعی زیر که نشان دهنده ویلا پس از اجرای پلان هست رو مشاهده کنید. نورپردازی حرفه ای، انتخاب مبلمان شیک و وسایل دکوراتیو، باعث شده شاهد یه محیط زند و زیبا باشیم.
استفاده از پنجرههای بزرگ برای دریافت نور کافی، اتفاقی است که در دو تصویر بالا شاهدش هستیم. حضور چنین پنجرههای بزرگی در ویلا دوبلکس، علاوه بر دریافت نور، با هدف ارتباط با طبیعت صورت می گیره به این معنا که از قسمتهای مختلف ویلا با ارتفاعهای متفاوت و از قاب پنجره بتونیم شاهد زیباییهای بیرون و طبیعت یکه انداز باشیم.
در ادامه یه ویلا دوبلکس میکرو خواهیم دید. میکرو دوبلکس یعنی ویلایی که تمام امکانات یه خونه بزرگ رو در ابعاد کوچکتر داره بنابراین در این مدل با ویلایی کوچک متراژ مواجه هستیم، بنابراین شما هم می توانید اگه ویلاتون کوچک متراژه، برای طراحی ویلای شمال از ایدههاش استفاده کنید.
این ویلا دارای سه تا اتاق خوابه و یه خواب مستر با کمد دیواری اختصاصی. یه اتاق مهمان هم در طبقه همکف ویلا قرار گرفته. مساحت طبقه اصلی 400 فوت مربع و مساحت طبقه اول، 500 فوت مربع گزارش شده، بنابراین با یه ویلای جمع و جور اما فول امکانات مواجهیم. میدونی یکی از مهم ترین نکاتی که در طراحی ویلا کوچک متراژ، مورد توجه طراح قرار میگیره چیه؟ استفاده از دیوارهای بلند. عکس بالا نشون میده دیوارهای این ویلا بلنده، راهکاری که معمار در راستای استفاده حداکثری از فضای در اختیار، بهش متوسل شده.
با هم پلان طبقه همکف ویلا رو در زیر می بینیم. با دقیق شدن در تصویر، واضحه که فضای اختصاصی به نشیمن بسیار زیاده، عاملی که باعث میشه این ویلا دلباز و جادار به نظر بیاد.
پلان طبقه دوم نیز در ادامه بارگذاری شده.
این ویلای دوبلکس، برای یک زندگی راحت و بی دغدغه طراحی شده. از آن جایی که ویلاها به عنوان محلی برای اقامت و تفریح خانوادهها طراحی میشن، بسیار مهمه که از نظر زیبایی و ظاهری، متناسب و چشم نواز باشن، رسالتی که بر عهده طراح ویلای زیر بوده است. تناسب رنگهای استفاده شده در ویلای زیر و یکسان بودن اندازه پنجرهها، این نوید را می دهد که تناسب در جای جای ویلای زیر رخنه کرده است.
به سراغ قسمتهای داخلی ویلا برویم. مستر خواب این ویلا با حضور کمد دیواری توکار و تخت خواب دو نفره، کامل و ایده آل به نظر میاد. وجود دو اتاق خواب دیگه باعث شده این ویلا، برای زندگی واقعا مناسب قلمداد شه. هر واحد دارای پارکینگ ماشین مجزا است و یه اتاق لاندری جداگانه که باعث میشه هر دو واحد کاملا مستقل و مجزا از هم کاربردی باشن. یه اتاق هم در قسمت زیر زمین ویلا، قرار داره که میتونه به عنوان انباری یا اتاق خواب اضافه یا حتی اتاق بازی و تفریح بچهها، مورد استفاده قرار بگیره.
مساحت طبقه اصلی این ویلا، 1176 فوت مربع عنوان شده و رقم اعلام شده برای مساحت طبقه دوم 1666 فوت می باشد.
در ادامه پلان اختصاصی طبقه همکف این ویلا رو با هم خواهیم دید.
موافقی پلان طبقه اول ویلا رو هم با همدیگه تماشا کنیم؟
ویلا دوبلکسی که در این قسمت ارائه شده، از نظر ورودی، منحصر به فرد و یونیک تلقی میشه. در طبقه اول، اتاق نشیمن، غذاخوری و آشپزخانه در یک فضای باز قرار گرفتن. در واقع به جای این که به هر کدوم یه اتاق بسته جداگانه اختصاص داده بشه، تمام قسمتها در یک فضای باز و در کنار هم لحاظ شدن، که در طراحیهای امروزی، بسیار محبوبه.
استفاده از جزیره آشپزخونه و شومینه ای که هماهنگ با فضا طراحی شده، بیننده رو سر کیف میاره. از اتاق نشیمن و آشپزخونه میشه شاهد طبیعت و زیبایی بیرون بود، دو تا از مهم ترین قسمتهای ویلا که تقریبا در طول روز بیشتر مورد رفت و آمد قرار می گیرن.
بالکنهای ویلا، مشرف به اتاق نشیمن و ورودی ویلا هستن، که حس باز بودن فضا رو به بیننده القا می کنه. در این ویلا دوبلکس با دو اتاق مستر روبروییم که هر دو دارای کمد دیواری، حمام اختصاصی و یه پنجره منحنی شکل نابه. با هم نمای خارجی این ویلا دوبلکس رو بار دیگر ببینیم.
استفاده از سقفهای شیروانی و پنجرههای بزرگ، باعث میشه فضا بزرگتر از چیزی که هست بنظر برسه. راه حلی که طراح این ویلا در راستای استفاده بیشتر از فضا، بکار برده است.
پلان طبقه همکف، نقشه ای پرجزئیات که محل قرارگیری هر قسمت از ویلا رو مشخص میکنه، بدون در دست داشتن پلان اصلی، اجرای ویلا، هرگز شدنی نیست.
بیا با هم پلان طبقه اول ویلای دوبلکس رو هم ببینیم.
عموماً زمانی که نام ویلا به میان میاد، همه ما دوست داریم پلان منحصر به فردی داشته باشه و عمیقا با طرحهایی که در سطح شهر می بینیم متفاوت باشه. پلان خیره کننده ویلا، نه تنها برای ساکنان ویلا که حتی برای رهگذران هم حائز اهمیت و با ارزشه. آنچه با هم مرور کردیم، پلانهایی یونیک و گیرایی بود که در طراحی ویلا دوبلکس شمال هم می تونی ازشون استفاده کنی.
منبع: Avalkhune
زمانی که پلان ویلا دوبلکس طراحی میشه، معمار باید دقت داشته باشه که آنچه طراحی می کند با حجم ویلا کاملا منطبق و سازگار باشه. در ویلا های کوچک متراژ، معمار با حذف دیوار ها و ستون های وسط ساختمان، تمام تلاشش را می کند که فضا بزرگ بنظر برسد و از تعبیه وسایل زیاد در حجم کم ویلا شدیدا خودداری میکنه.
استفاده از شیشه یا پنجره های تمام قد در کنار سقفهای بلند. یکپارچه کردن قسمتهای مختلف خانه از دیگر روشهای موجوده، هرچی تعداد قسمتهای ویلا بیشتر و حجم هر قسمت کمتر باشه، کوچک بودن ویلا بیشتر به چشم میاد این در حالی است که با انتخاب فضاهای بزرگ و تعداد قسمتهای کوچک، شاهد ویلای بزرگتری خواهیم بود.
استفاده از نرم افزار و تهیه پلان سه بعدی ویلا، بهترین روشی است که برای ترسیم پلان مورد استفاده قرار میگیرد. اگرچه پلانهای دو بعدی نیز کامل و گویای همه چیز هستند، اما در نمونه سه بعدی، با حجم گرفتن ویلا، نقصها و کمبودهای موجود، به سادگی قابل تشخیص هستند و طراح می تواند به فکر تغییر باشد. نرم افزارهای سه بعدی دست طراح را برای اضافه کردن یا حذف المانهای جدید باز میگذارند و همین امر، تقویت خلاقیت طراح و خلق آثار بهتر را به همراه خواهد داشت.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
شماره تماس شما در سایت نمایش داده نمی شود.