13.5 میلیارد تومان
نور
مشاهده ویلاهمانطور که میدانید، یکی از بهترین مناطقی که ساخت و ساز ویلا در آن قسمت بیشتر از هر جای دیگری انجام میشود، مناطق شمالی کشور است. این مناطق به دلیل نزدیکی به دریا و برخورداری از مناطق جنگلی بکر، بهترین مکانها برای ساخت ویلا و خرید ویلا محسوب میشوند. طبیعتاً برای خرید ویلا، موضوع استحکام و با کیفیت بودن سازه، یکی از مهم ترین فاکتورها می باشد. از اینرو اکثر کسانی به ساخت ویلا و یا ساختمان های مسکونی مشغولند، یکی از دغدغه هایی که با آن دست و پنجه نرم می کنند، این است که برای ساخت ویلا، اسکلت فلزی بهتر است و یا اسکلت بتنی؟
* برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان میتونید با شماره 09191944133 (مهندس طهماسبی) تماس بگیرید.*
بررسی این موضوع باید از ابعاد مختلفی انجام شود و به این موضوع کاملاً تخصصی و دقیق نگاه شود. اسکلت فلزی و اسکلت بتنی، دو نوع از روش های ساخت و اجرای انواع ساختمان ها هستند که با توجه به موقعیت ها و فاکتورهای مختلف، هر کدام از این روش ها، مزیت ها و معایب خاص خودشان را دارند. عوامل مختلفی می توانند بر روی تصمیم نهایی انتخاب اسکلت برای ساخت ویلا، تاثیر بگذارند و این تصمیم نهایی باید توسط مهندس متخصص و با بررسی های مختلف، گرفته شود.
طبیعتاً درک موضوع اینکه برای ساخت ویلا اسکلت فلزی بهتر است یا اسکلت بتنی، نیاز به این موضوع دارد که شما شناخت کافی و درستی از هر کدام از این اسکلت ها داشته باشید. از این رو ما در ادامه ی این محتوا به شرح تعاریف، معایب و مزیت های هر کدام از این اسکلت ها می پردازیم و نهایتا درباره ی این موضوع که کدام یک از این مصالح برای ساخت ویلا مناسب هستند، صحبت خواهیم کرد. پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید:
به اسکلت فلزی، اسکلت فولادی یا سازۀ فلزی نیز گفته می شود. اسکلت تقریبا هسته ی اولیه ی ساخت ساختمان است که تمام وزن ساختمان روی آن سوار می شود. اسکلت فلزی اجزایی هستند که از جنس فلز و ورقه ها و پروفیل های فولادی و فلزی ساخته شده اند و از اتصال این اجزا به یکدیگر، شمایل کلی ساختمان به وجود می آید. مهم ترین موضوعی که مستقیماً بر روی کیفیت اسکلت های فلزی تاثیر می گذارد، نحوه اتصالات هر کدام از قطعات اسکلت به یکدیگر می باشد.
رایج ترین روش ها برای ایجاد اتصالات در اسکلت فلزی شامل اتصالات سازه های فلزی پیچ و مهره ای، اتصالات جوشی و اتصالات پرچی می باشد. اسکلت فلزی یکی از قدیمی ترین نوع اسکلت ها برای ساختن انواع ساختمان می باشد. در گذشتههای دور، جنس جزئیات و قطعات استفاده شده در اسکلت های فلزی از چدن انتخاب می شد اما با گذشت زمان و بررسی های مختلف، تصمیم بر این شد که از فلزهای سبک تری برای ساخت اسکلت ساختمان ها استفاده کنند. که حالا آهن کم کربن یا همان آهن چکش خوار، جایگزین چدن های سنگین و بزرگ شده است. در واقع یکی از مهم ترین ویژگی های اسکلت های فلزی نیز همین سبک بودن آن ها است که افراد را برای خرید خانه و ویلا با اسکلت فلزی، مشتاق می کند. از طرفی، سازه های فلزی به شدت منعطف هستند و دست معمار و مهندس را برای ساخت انواع ساختمان ها باز می گذارد.
گفتیم که آهن های کم کربن و سبک جایگزین چدن های سنگین در اسکلت های ساختمانی شده اند اما این انتهای ماجرا نبود و امروزه بهترین و مهم ترین انتخاب برای ساخت اسکلت های فلزی، فولاد است. این کاربرد به حدی زیاد است که نام اسکلت فولادی را جایگزین اسکلت فلزی می کنند. معماران و مهندسان سازه برای ساخت ویلا ، خانه و یا هر سازه ی دیگری در شهرهای شلوغ و بزرگ، انتخاب خود را بر روی اسکلت های فلزی می گذارند. چرا که این اسکلت ها کیفیت ساخت بنا را تا حد خیلی زیادی بالا میبرند و از پرتی مصالح در ساخت و ساز جلوگیری می کنند. همین موضوع نیز باعث شده تا خرید ویلا با اسکلت فلزی، مورد تایید عموم نیز واقع شود.
بهترین روشی که می تواند اتصالات قطعات اسکلت فلزی را کنار هم به وجود آورد، استفاده از پیچ و مهره است. البته اتصالات جوشی نیز بسیار پرکاربرد هستند اما در کشورهای اروپایی، اتصالات پیچ و مهره را بسیار قوی تر از اتصالات جوشی می دانند. حالا که با ویژگی ها و کاربردهای اسکلت های فلزی آشنا شده اید، بهتر است باهم به سراغ مزیت های این مصالح نیز برویم تا حجت شناخت اسکلت فلزی یا همان فولادی بر شما تمام شده باشد و در انتها بتوانید با دقت به یک نتیجه گیری درست و دقیق دست پیدا کنید.
بیشتر بخوانید: پیمانکاری ساختمان در تهران + فهرست خدمات
· مهم ترین ویژگی و مزیتی که می توانیم در ارتباط با اسکلت های فلزی نام ببریم، وزن کم آن هاست و این وزن کم باعث می شود که وزن کلی ساختمان نیز تا حد بسیار زیادی کاهش یابد و این موضوع ایمنی ساختمان را بالا می برد.
· لازم است بدانید که فولاد، خاصیت ارتجاعی بسیار بالایی دارد و همین موضوع نیز باعث می شود که به خوبی در اجرای انواع ساختمان ها با اسکلت فلزی، عرض اندام نماید.
· قطعات فولادی که در اسکلت فلزی یک ساختمان به کار برده می شوند، مقاومت بسیار زیادی نسبت به وزن و سایر مشکلات و مسائل موجود در ساخت یک ساختمان دارند. اصلاً به خاطر همین مقاومت بالای این اسکلت های فلزی است که برای ساخت ویلا، خانه و یا هر سازه ی دیگری بر روی زمین های سست، این اسکلت ها بهترین گزینه می باشند. این اسکلت ها همچنین برای ساختن سوله های بزرگ و یا ساختمان های مرتفع نیز، کاربرد بسیار زیادی دارند.
· برخی از سازه ها باید طول بسیار زیادی داشته باشند. این طویل بودن سازه باعث می شود که هر اسکلتی نتواند از پس آن بر بیاید، از این رو، سازه های فلزی یکی از بهترین انتخاب ها برای ساخت ساختمان های طویل به حساب می آیند.
· خواص فلز در همه جای آن یکنواخت است و این طور نیست در یک قسمت فلز محکم باشد و در قسمت دیگر ضعیف، دلیل این یکنواختی هم این است که فلزها در کارخانه های بزرگ تولید می شوند و این تولید زیر نظر کارشناسان متخصص و با دقت بسیار انجام می شود و همین موضوع می تواند یک دلیل بسیار خوب برای قابل اطمینان بودن اسکلت های فلزی باشد.
· فولاد بسیار با دوام هستند و اصلا به همین دلیل ساختمان های ساخته شده از فولاد طرفداران بیشتری به نسبت ساختمان های بتنی دارند. چون سال های سال می توان از ساختمان های با اسکلت فلزی استفاده کرد اما ساختمان های بتنی چنین شرایطی را ندارند. همینجا هم اشاره کنیم که فولاد با توجه به طول عمری که دارد، می تواند یکی از بهترین انتخاب ها برای ساخت ویلا باشد. در واقع فرقی نمی کند که شما برای ساخت چه ساختمانی می خواهید از اسکلت فلزی استفاده کنید، تحت هر شرایطی، فولاد گزینه ی مقاوم تر است.
· اسکلت های فلزی شکل پذیر و منعطف هستند و همین موضوع باعث می شود که بر اثر ضربه و یا نیروی دینامیکی، خراب نشوند.
· قطعات فلزی به کار برده شده در اسکلت های فلزی، پیوسته هستند و حالت همگن دارند. همین موضوع باعث می شود تا خیال سازنده و مهندس از بابت استحکام ساختمان تا حد خیلی زیادی جمع باشد.
· طبیعتاً انفجار نیز یکی از اتفاقاتی است که ممکن است برای هر ساختمانی رخ دهد. لازم است بدانید که اسکلت های فلزی مقاومت زیادی در برابر انفجار دارند. یعنی بر اثر انفجار ممکن است که سطوح چسبیده و حائل از خود اسکلت جدا شوند اما کل ساختمان تخریب نخواهد شد و اسکلت با قدرت بر جای خود باقی خواهد ماند.
· شما می توانید اسکلت های فلزی را دوباره مقاوم کنید و ترمیم سازید. مثلاً اگر اشتباهی در محاسبات رخ دهد و یا اجرا غلط انجام شده باشد، خیلی راحت و به واسطه ی جوش، پرچ یا پیچ کردن قطعات جدید، امکان مقاوم سازی دوباره ی اسکلت وجود دارد.
· خیلی ها فکر می کنند که شرایط سرهم کردن و ساخت اسکلت های فلزی بسیار سخت است اما اصلا اینگونه نیست و این اسکلت ها خیلی راحت نصب و راه اندازی می شوند. در واقع کسانی که تمایل دارند تا روال ساخت ویلا و یا ساختمانشان خیلی زودتر از حالت معمول طی شود، مراحل اجرای ساختمان اسکلت فلزی بهترین انتخاب برای آن ها خواهد بود.
· ساختمان هایی که با اسکلت فلزی ساخته می شوند، عموما پرت مصالح و یا پرت فضایی ندارند و حجم کمتری را به نسبت ساختمان های بتنی اشغال می کنند.
· یکی از مهم ترین چیزهایی که می تواند بر روی مقاومت بالای اسکلت های فلزی تاثیر شدید بگذارد، دمای خیلی بالا است. مثلا دمای 500 تا 600 درجه ی سانتی گراد به راحتی می تواند اسکلت های فلزی را از محدوده ی مقاوم خود خارج نموده و سازه را با خطر جدی روبرو کند.
· اسکلت های فلزی به نسبت اسکلت های بتنی، خیلی زودتر در معرض خوردگی و آسیب های بیرونی قرار می گیرند که این موضوع راه حل دارد اما راه های نگهداری و محافظت از اسکلت های فلزی به شدت بالاست. که این هزینه ها را نیز می توانیم یکی از معایب ساختمان های با اسکلت فلزی در نظر بگیریم.
· تمایل به کمانش، هم می تواند جزو مزیت های یک اسکلت فلزی محسوب شود و هم می تواند در لیست محدودیت ها قرار گیرد. اینکه این قطعات کوچک فلزی در طولانی مدت و بر اثر فشار خیلی زیاد، تمایل دارند تا خم شوند، می تواند مشکلاتی را در آینده به وجود آورد.
· گفتیم که یکی از راه های اتصال قطعات فلزی به یکدیگر در اسکلت های فلزی، جوش دادن است. حال اگر به هر دلیلی، این جوش دادن درست و دقیق انجام نشود، استحکام و مقاومت سازه با مشکل خیلی جدی روبرو خواهد شد. این موضوع را مطرح کردیم چون عواملی مانند کاربلد نبودن جوشکار، عدم دقت مهندس ناظر، استفاده از وسایل جوشکاری قدیمی و غیره، همگی مواردی هستند که می توانند شرایط جوشکاری را تحت تاثیر قرار دهند.
· با تمام این تفاسیر، اسکلت های فلزی، یکی از پرکاربردترین نمونه ها برای ساخت ساختمان هستند. اما خوب هزینه های راه اندازی چنین اسکلتی، تقریبا بالاست و با توجه به شرایط فعلی بازار مسکن و بالا رفتن قیمت مصالح ساختمانی، کمتر کسی را می بینید که تمایل داشته باشد تا ساختمانی با اسکلت فلزی بسازد.
بیشتر بخوانید: سازه LSF چیست؟ به همراه مزایا و معایب
اسکلت های بتنی، یکی دیگر از انواع اسکلت ها برای ساختن خانه، ویلا و هر ساختمانی می باشند. بتنی که در اسکلت های بتنی استفاده می شود، عموما از ترکیب سیمان، شن، ماسه و فولاد به صورت میلگرد ساده یا آجدار، به دست می آید. زمانی یک اسکلت را بتنی می نامند که در قسمت های شاه تیرها، پی و ستون ها، کاملا از بتن استفاده شود. در این شرایط شما یک ساختمان بتنی خواهید داشت. در واقع در ساختمان های بتنی، تمامی فشار و باربری ساختمان بر روی سازه بتنی ایجاد می شود که این اتفاق همانند ساخت ساختمان با سازه فلزی، دارای محدودیت ها و مزیت های خاص خودش است.
مثلاً استفاده از یک اسکلت بتنی برای ساخت ویلا در یک منطقه، به عوامل مختلفی بستگی دارد. اینکه زمین ویلا کجاست، خصوصیات جوی و زمین شناسی آن منطقه چگونه است، دسترسی به مصالح چگونه امکان پذیر است، بودجه ی در نظر گرفته شده برای این مرحله از ساخت ویلا و یا هر ساختمانی چقدر است، ساختمان برای چه کاربری ساخته می شود و هزار و یک فاکتور ریز و درشت دیگر که نهایتا مهندس متخصص با بررسی این عوامل و نتیجه گیری کلی، اعلام می کند که کدام اسکلت برای ساختن ساختمان مورد نظر شما مناسب می باشد.
به طور کلی در ساخت ویلا با اسکلت بتنی و کلاً هر ساختمان دیگری، اجزای مانند، پی و فونداسیون، ستون، تیرهای اصلی، تیرهای فرعی، پله، دیوار برشی و سقف، همگی از بتن ساخته می شوند. خودتان می دانید که بتن ها یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی به شمار می روند که قابلیت ها و ویژگی های ان ها نیز هر روز و دائما در حال تغییر و پیشرفت است. از این رو آن کارایی و کاربردی که قرن ها پیش از بتن تعریف شده بود، حالا دیگر معنایی ندارد و علم در تلاش است تا بهترین رخ از کاربردها و فواید استفاده از بتن برای ساخت ویلا و ساختمان های مختلف را نشان دهد. در ادامه برایتان از مزیت ها و محدودیت های بتن خواهیم گفت تا بتوانید به راحتی تشخیص دهید که اسکلت فلزی بهتر است یا اسکلت بتنی؟
· بتن، جزء مصالح ارزان قیمت و کاملا دم دستی محسوب می شود. به حدی که شما می توانید از بتن های آماده با یک قیمت مقرون به صرفه برای ساخت ساختمان تان استفاده نمایید.
· همانطور که خدمتتان عرض کردیم، قطعات یک اسکلت فلزی به صورت آماده از کارخانه می آیند و نصب می شوند. اما بتن این طور نیست. بتن ها منعطف تر از سازه های فولادی هستند و کافیست تا قالب های مختلف و مورد نظر خودتان را پیدا کنید و بتن روان را داخل آن بریزید و پس از خشک شدن، شکل و شمایلی که می خواستید را به دست خواهید آورد. در واقع یکی از مهم ترین مزیت های بتن این است که دست مهندس و معمار برای اجرای کاری متفاوت، کاملا باز خواهد بود.
· مقاومت بتن در مقابله با مقاومت اسکلت های فلزی بسیار بالاست. در واقع یک سازه ی اسکلت بتنی می تواند ساعت ها در آتش بسوزد و ویران نشود. این خصوصیت اسکلت های بتنی باعث می شود تا در مواقع آتش سوزی، افراد وقت کافی برای نجات دادن جان خودشان و اطرافین شان داشته باشند.
· علاوه بر مقاومت در برابر آتش سوزی و حریق، این بتن ها در برابر رطوبت و آب نیز مقاومت بسیار بالایی دارند. در واقع اگر آبی که با ان ها برخورد دارد دارای یون های سولفات و یون کلرور نباشد، هیچ مشکلی برای بتن و میلگردهای داخل آن پیش نخواهد آمد.
· خودتان می دانید که بتن ها ضعیف هستند؛ از این رو در هنگام وزش بادهای خیلی شدید، عموماً افراد ساکن یک ویلا با اسکلت بتنی، حرکات باد و تاثیر آن ها بر سازه را حس نخواهند کرد.
· بتن بسیار مقاوم است و نکته ی جالب درباره ی مقاومت این مصالح ساختمانی این است که هر چقدر که از عمر یک اسکلت بتنی میگذرد، مقاومت آن نیز بالاتر می رود و دلیل این امر چیزی نیست جز هیدراته شدن بتن و سیمان در مقابل عوامل مختلف. در واقع یک ساختمان بتنی با عمر خیلی زیاد، هنوز هم یک ساختمان با مقاومت بالا خواهد بود.
· ویلاها و یا ساختمان هایی که با بتن ساخته می شوند، نیازی به مراقبت ها و هزینه های دوباره نخواهند داشت و کافیست که در مراحل ابتدایی اجرا، تمام مراحل به دقت انجام گردد.
· بتن ها کاربرد بسیار آسانی دارند و برای اجرا در ساخت یک ساختمان مانند ویلا در مازندران، نیازی به تخصص ندارد و خیلی راحت استفاده می شوند. علاوه بر این، با یک قیمت بسیار معقول می توانند مراحل مربوطه را به اتمام برسانند.
· تمام مصالح مورد نیاز ساخت ویلا با اسکلت بتنی، به تدریج و کم کم تهیه می شود و نیازی نیست که همین ابتدای کار، هزینه های زیادی از بابت خرید اسکلت و اجزای آن پرداخت شود و با توجه به شرایط فعلی بازار، این موضوع بسیار مهم و کاربردی است.
بیشتر بخوانید: 10 نکته مهم برای ساخت ویلا در شمال
· درست است که بتن می تواند وزن بسیار بالایی را تحمل کند اما این را هم در نظر بگیرید که وزن یک ویلا با اسکلت بتنی بارها بیشتر از وزن یک ویلا با اسکلت فلزی می باشد.
· بتن مقاومت کششی بسیار پایینی دارد و این موضوع می تواند در استفاده از فولادهای مسلح کننده در ناحیۀ کشش بتن، مشکل ایجاد کند.
· یک ضعف بزرگ دیگر برای ساختمان های بتنی این است که این ساختمان ها به راحتی می توانند گرما و سرما را منتقل کنند. بنابراین مثلاً برای ساخت ویلا ساحلی در مازندران، طبیعتا این موضوع می تواند در کارایی نهایی ویلا تاثیر بسیار زیادی بگذارد. بتن ها باید ابتدا تولید و سپس در قالب قرار داده شوند و نهایتا تا دو ساعت خشک شوند. این به این معناست که ساختمان ها و ویلاهایی که با بتن ساخته می شوند، مدت زمان بیشتری را برای ساخت نیاز دارند.
· علاوه بر مورد بالا، مثلاً برای ساختمان ها و ویلاهای فلزی، شما هر موقع که بخواهید می توانید از قطعات فلزی برای ساخت ساختمان استفاده کنید اما برای اسکلت های بتنی این طور نیست و بتن های آماده شده باید سریع استفاده شوند، وگرنه غیر قابل مصرف شده و ضررهای زیادی را به بار می آورند.
· بتن با توجه به شرایط آب و هوایی، سرعت ساخت را بالا و پایین می آورد. مثلا برای ساخت ویلا در مازندران و گیلان که هوای بارانی زیادی دارند، بتن می تواند طول مدت ساخت را تا حد خیلی زیادی بالا ببرد چون دیرتر خشک می شود.
· اگر قسمتی از اسکلت های بتنی دچار مشکل و خوردگی شوند، هیچ راهی برای ترمیم دوباره ی آن ها وجود ندارد.
· بتن ها در کارگاه های مختلف ساخته می شوند و طبیعتا تخصص و دقت خاصی برای ساخت آن ها به کار نمی رود از این رو آن دقتی که از یک اسکلت فلزی انتظار می رود، درباره اسکلت های بتنی صادق نخواهد بود.
خووب! با توجه به داده ها و اطلاعاتی که در اختیارتان گذاشتیم، گمان می کنیم که حالا بتوانید تصمیم بگیرید که برای ساخت ویلا اسکلت فلزی بهتر است یا اسکلت بتنی؟
بیایید با هم به این سوال مهم پاسخ دهیم : گفتیم که برای ساخت ویلا و یا هر ساختمان دیگری، ابتدا نیاز است که شما شرایط زمین و شرایط جوی زمین را بسنجید؛ مثلا برای آب و هوای مرطوب شمال که ممکن است زمان ساخت ویلا با اسکلت بتنی را بسیار طولانی کند، اسکلت های فلزی می توانند بهترین گزینه باشند. این مورد باید با توجه به بودجه ی شما انتخاب شود. مثلا تفاوت قیمت اسکلت های فلزی با بتنی تقریبا زیاد است و شما باید انتخاب کنید که سرعت عمل در ساخت برایتان اهمیت دارد و یا هزینه های در نظر گرفته شده!
پس اسکلت های فلزی گران تر از اسکلت های بتنی هستند اما سرعت ساخت اسکلت های فلزی بالاتر از سرعت ساخت اسکلت های بتنی است و این شما هستید که تصمیم میگیرید کدام را انتخاب کنید. البته علاوه بر این موارد باید بگوییم که اسکلت های فلزی برای اجرای ویلا در یک فضای کم بسیار پرکاربردتر هستند چون اسکلت های بتنی فضای خیلی زیادی را اشغال می کنند و پرتی مصالح و فضای زیادی دارند. برای درک بهتر این موضوع که اسکلت فلزی برای ساخت ویلا بهتر است یا اسکلت بتنی، در ادامه به شرح کلی ماجرا خواهیم پرداخت:
· اگر قصد ساخت ویلا مقاوم در برابر حوادث مختلف مانند آتش سوزی را دارید، ویلا با اسکلت بتنی بهتر است.
· اگر می خواهید ویلایتان برای مدت ها مقاوم باقی بماند و دچار فرسایش نشود، ویلا با اسکلت فولادی بهتر است.
· اگر بودجه بندی خاصی برای ساخت ویلا در مازندران و یا هر جای دیگر دارید، بهتر است که اسکلت بتنی را برای ساختمان تان انتخاب نمایید.
· اگر میخواهید هر چه سریعتر یک ویلا ساحلی زیبا و شیک در شمال داشته باشید، اسکلت های فلزی بهترین گزینه و سریع ترین مورد هستند.
· اگر ویلا ساحلی نزدیک جنگل دارید، باید بدانید که اسکلت های بتنی مقاومت بالاتری نسبت به رطوبت و آب دارند.
· اسکلت های فولادی گران تر هستند و ارزش بیشتری به ویلای شما می دهند.
در نهایت باید بگوییم که همه چیز بستگی به تصمیم و تشخیص مهندس شما دارد. در واقع این شما هستید که برای یک مهندس تعیین می کنید که فاکتوری برایتان در ارجحیت قرار دارد. و مهندس نهایتا با بررسی های دقیق به شما اعلام می کند که با توجه شرایط تعریف شده ی شما، کدام گزینه می تواند برایتان مناسب باشد.
منبع: اول خونه
برای ساخت ویلا در مازندران و گیلان، چون رطوبت هوا به شدت بالاست و میتواند باعث خوردگی فولاد شود، بهتر است که از که از اسکلت بتنی استفاده کنید. اما این موضوع نیز باید طبق تشخیص مهندس انجام شود.
طبیعتاً هر چقدر یک تیم حرفهایتر باشد، میتواند مشاورهی بهتری در باب انتخاب نوع اسکلت و اجرای آن، به مشتری بدهد. بنابراین سعی کنید که یک مجموعه حرفهای و کاربلد را برای کارتان انتخاب نمایید.
برای اجرای اسکلتهای فلزی، عموماً نیاز است که تمام قطعات به صورت یکجا خریداری شوند، اما برای اجرا اسکلتهای بتنی، چنین شرایطی تعریف نیم شود. بنابراین هزینههای مربوط به اسکلتهای فلزی چند برابر بیشتر از اسکلتهای بتنی هستند.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
شماره تماس شما در سایت نمایش داده نمی شود.