13.5 میلیارد تومان
نور
مشاهده ویلابرای آشنایی با مفهوم پروانه ساختمان و مراحل اخذ مجوز ساخت و ساز با اول خونه همراه باشید.
مالکین یا پیمانکاران هر پروژه ساختمانی به منظور اجرای عملیات ساخت و ساز به مجوز قانونی نیاز دارند که در یک چارچوب مشخص بتوانند کار خود را شروع کرده و ادامه دهند به این مجوز قانونی پروانه ساختمان یا جواز ساخت و ساز گفته میشود. در پاسخ به این سوال که پروانه ساخت چیست باید بیان کرد در واقع صدور پروانه ساختمان یک مجوز قانونی میباشد که از طرف شهرداری هر منطقه مرتبط با ملک مورد نظر ارائه میگردد.
اخذ صدور پروانه ساختمان برای پروژههای ساخت و ساز الزامی است و در صورتی که مالکین یا پیمانکاران پروژه بدون اخذ پروانه، ساخت و ساز ملک را شروع کرده باشند کار آنها غیر قانونی است و امکان بهرهمندی از تسهیلات بانکی، بیمه کردن ساختمان مورد نظر و بیمه کردن کارگران و افرادی که در پروژه ساخت و ساز مشغول به کار هستند را ندارند. هزینه پروانه ساخت با توجه به فاکتورهای مختلفی که مرتبط با شرایط زمین و ملک مورد نظر هستند از طرف شهرداری تعیین میگردد. در زیر نمونهای از جلد پروانه ساخت را مشاهده میکنید.
بدین ترتیب با توجه به اهمیت صدور پروانه ساختمان برای پروژههای ساخت و ساز لازم است اطلاعات کافی در رابطه با اینکه چه زمانی لازم است پروانه ساختمان از سوی شهرداری صادر شود و اطلاعات مربوط به انواع پروانه ساختمان به دست آورید. در پروژههای ساخت و ساز در شهرهای شمالی نیز الزام به تهیه جواز یا پروانه ساخت وجود دارد و اخذ این پروانه در مناطق روستایی کمی متفاوت از مناطق شهری انجام میشود. متراژ زمین برای پروانه ساخت اهمیت دارد و نمونه پروانه ساختمانی دهیاری که برای ساخت و ساز در این مناطق صادر میگردد با توجه به موقعیت زمین تعیین خواهد شد.
برای ساخت ویلا و گرفتن پروانه ساخت در شمال میتونید با شماره 09196815230 مهندس رازنهان تماس بگیرید.
جهت ساخت ویلا در مناطق روستایی شمال کشور در ابتدا باید درخواست مکتوب مالک به دهیاری ارجاع داده شود. پس از بازدید دهیار و شورا از ملک مورد نظر اگر ملک دارای شرایط لازم باشد و مشکلی از نظر قانونی نداشته باشد برای انجام مراحل بعدی جهت اخذ جواز تایید میگردد. پس از تایید دهیاری مهندس ناظر به محل اعزام میشود تا تاییدیه خود را ابلاغ نماید. پس از آن که ناظر بنیاد مسکن و رئیس بنیاد مسکن تاییدیههای لازم را ارائه دادند درخواست صدور پروانه صورت میگیرد. استعلام بنیاد مسکن برای صدور مجوز ساخت وساز ضرورت دارد.
در واقع بین پروانه ساخت و مجوز ساخت تفاوتی وجود ندارد و روند تهیه و اخذ پروانه ساخت که همان مجوز ساخت است با صدور دستور نقشه انجام میگیرد و امور اداری که باید برای دریافت پروانه طی شود در نهایت منجر به صدور پروانه خواهد شد.
بیشتر بخوانید: مراحل ساخت ویلا در شمال طبق اصول مهندسی
- هرگونه تغییری در نقشه پروژههای ساخت و ساز.
- تعویض مهندسین برای اجرای پروژههای ساخت و ساز.
- هرگونه تخریب و نوسازی که در ساختمان ایجاد شود.
- هرگونه تغییر و تبدیل در پروژههای ساخت و ساز.
- پروانه ساختمانی اراضی بایر یا باغها.
- اضافه اشکوب.
اجرای تمامی موارد گفته شده در پروژههای ساخت و ساز به کسب صدور پروانه ساختمان نیاز دارند. در واقع پروانه ساختمان به عنوان سندی شناخته می شود که به منظور رعایت تمامی قوانین ساخت و ساز از سوی مالکین و ناظرین پروژههای ساختمانی در اختیار پیمانکاران یا مالکین قرار میگیرد. هرگونه سرپیچی از قوانین ذکر شده دردسرهایی برای مالکین پروژه به همراه دارد و ادامه روند ساخت و ساز را با مشکل مواجه میکند.
با کسب سند پروانه ساختمان اطلاعات کاملی از موارد زیر در اختیار مالکین قرار میگیرد.
- مساحت زیر بنای ملک
- تعداد طبقات مجاز برای ساخت
- نوع اسکلت ساختمان
- مشخصات شخص حقیقی یا مالک حقوقی متقاضی صدور پروانه
- شماره پلاک ثبتی ملک مورد نظر
- نام مهندس یا مهندسین ناظر پروژه ساخت و ساز
- تاریخی که پروانه ساخت صادر شده است.
- کروکی زمین مورد نظر
مهلت شروع عملیات ساخت و ساز یا عملیات عمرانی و اعتبار پروانه ساختمان در صفحه اول سند پروانه ساختمان درج میشود که در صورت نیاز قابل تمدید میباشد.
اخذ سند مالکیت برای هر یک از واحد های ساختمانی با ارائه پایان کار توسط ناظرین پروژه و صدور پایان کار به وسیله مرجع صدور پروانه ساختمان مرتبط میباشد.
اگر در هر یک از مراحل ساخت و ساز پروژه های ساختمانی هر گونه تخلفی از سوی مالکین پروژه رخ دهد ناظرین پروژه موظف هستند تخلف مربوطه را به مرجع صادر کننده پروانه ساختمان گزارش دهند تا آنها از ادامه روند عملیات ساخت و ساز پیشگیری کنند.
شهرداری هر منطقه به منظور سهولت در نظارت ساختمانهای در حال ساخت و کسب اطلاعات مربوط به صدور پروانه ساختمان، مساحت زمین مربوطه، محل احداث ساختمان، مشخص شدن نوع کاربری به صورت تجاری یا مسکونی بودن بنا، اطلاعات مربوط به طبقات ساختمان، مهندس ناظر پروژه ساخت و ساز، محاسبات و تاسیسات قابل استفاده در ساختمان، نوع مالکیت ساختمان و تعیین هویت مالکیت، نحوه تمدید عوارض شهرداری و عوارض نوسازی، کروکی و ابعاد چهارگانه زمین مربوطه، گواهی عدم خلاف و گواهی پایان کار ساختمان مربوطه، نداشتن خلافی ساختمان و پایان کار ساختمان دفترچههایی با عنوان شناسنامه صادر کرده و در اختیار پیمانکار یا مالک پروژه ساخت و ساز قرار میدهند. بدین ترتیب به منظور اخذ مجوزهای مورد نیاز برای شروع به کار پروژه های ساخت و ساز طی مراحل زیر توسط مالکین ضروری میباشد. مراحل گرفتن پروانه ساخت به شرح زیر است.
اولین مرحله برای کسب پروانه ساختمان مراجعه مالک یا شخصی که از طرف مالک پروژه برای انجام کارهای قانونی وکالت دارد به شهرداری یا دفاتر خدمات الکترونیک مرتبط با محل پروژه ساخت و ساز میباشد. برای تشکیل پرونده و ثبت صدور پروانه ساختمان مربوطه لازم است مدارک زیر توسط مالک یا وکیل وی به شهرداری یا دفتر خدمات الکترونیک ارائه شود.
- ارائه اصل و کپی سند مالکیت ملک مربوطه
- ارائه اصل و کپی اطلاعات مربوط به شناسنامه یا کارت ملی مالک
- ارائه برگه تسویه حساب عوارض نوسازی و عوارض شهرداری سال جاری و سال پیشین
پس از مرحله ارائه اطلاعات مربوطه توسط مالک پروژه ساخت و ساز و تشکیل پرونده برای صدور پروانه ساختمان، در مرحله بعدی مسئولین شهرداری به منظور پیشبرد پرونده، مسئول شهرسازی را به ملک مورد نظر اعزام می کنند تا اطلاعات کاملی در رابطه با ابعاد ملک مورد نظر، عرض خیابان و بنای ساختمان مورد نظر و ساختمانهای مجاور آن به دست آورد. کسب اطلاعات مربوطه توسط مسئول شهرسازی تعیین کننده تعداد طبقات ساختمان جدید میباشد. مشخصات بنا و ملک مورد نظر از عوامل مهم در صدور جواز ساخت از طرف شهرداری است.
امروزه قوانین ساخت و ساز در هر نقطه ای از شهرهای مختلف مشخص شده است که با نام طرح تفصیلی شناخته می شود. پس از تشکیل پرونده مالک در شهرداری و دستور صدور بازدید توسط مسئول شهرسازی از ملک مربوطه، مرحله بعدی بررسی گزارش مامور فنی و کاربر ملک می باشد. بدین صورت که کاربری ملک توسط کارشناس طرح تفصیلی در طرح تفصیلی شهر مشخص می شود.
در صورتیکه پس از بررسی کاربری ملک مشخص شود که ملک مورد نظر در طرحی از طرحهای شهرداری قرار گرفته است نیاز است تحقیق و بررسی بیشتری برای مشخص شدن عدم تداخل ساخت و ساز بنای مربوطه با پروژههای عمرانی منطقه انجام شود. در صورت مشاهده تداخل ساخت و ساز بنا با پروژه های عمرانی مربوطه و پس از تعیین میزان تراکم آن اصلاحات مربوطه صورت می گیرد.
بیشتر بخوانید: نکات طلایی که برای خرید زمین باید بدانید!
پس از طی کردن مراحل ذکر شده مرحله بعدی صدور دستور تهیه نقشه از ملک مربوطه میباشد که توسط کارشناس شهرداری صادر شده و مالک موظف است نقشه ملک مورد نظر را که جهت پروژه ساخت و ساز یا پروژه عمرانی در نظر گرفته است جهت تکمیل پرونده و صدور پروانه ساختمان به مهندس معمار ارائه کند. اطلاعات ذکر شده در دستور نقشه شامل موارد زیر میباشد.
ابعاد ملک: منظور از ابعاد ملک ابعاد باقی مانده از ملک است که توسط شهرداری اصلاح شده است.
مساحت زمین مربوطه پس از اصلاحات: تعیین مساحت زمین مورد نظر پس از اصلاحاتی که از طرف شهرداری انجام شده است.
مشخص شدن تعداد طبقات و سطح اشغال شده در هر طبقه در دستور نقشه به طور کامل ذکر میشود. مشخص شدن تعداد طبقات و سطح اشغال شده در هر طبقه مطابق با متراژ سند و عرض گذر تعیین میگردد.
در این مرحله دستور طراحی نقشه باید مطابق قوانین شهرداری انجام شود. این مرحله از مهمترین مراحل صدور پروانه ساخت و ساز میباشد زیرا نقشه قطعی ملک برای طراحی و مشخص شدن تعداد پارکینگ موجود در ساختمان به همراه متراژ واحدهای مسکونی یا تجاری و کیفیت فضاهای طراحی شده به طور کامل مشخص میگردد. پس از طراحی نقشه معماری جهت اخذ تایید نقشه لازم است به شهرداری یا دفاتر خدمات شهرداری مراجعه شود. در صورتی که پس از بررسی نقشه معماری طراحی شده مشخص شد که به اصلاح نیاز دارد جهت اصلاح نقشه باید به دفتر مهندسی مراجعه شود و پس از اصلاح نقشه به منظور تایید نهایی به دفاتر خدمات مهندسی ارجاع داده می شود.
پس از اخذ تاییدیه نقشه معماری، مرحله بعدی تعیین عوارض نوسازی و عوارض شهرداری ملک مربوطه میباشد که با در نظر گرفتن متراژ هر طبقه از ساختمان و نوع کاربری ساختمان به وسیله واحد صدور پروانه ساختمان محاسبه و تعیین میگردد.
پس از تعیین و پرداخت عوارض نوسازی و عوارض شهرداری به اداره مربوطه نوبت به تهیه پیشنویس از سوی مالک پروژه ساخت و ساز است. پس از تهیه پیشنویس و تکمیل و ارائه آن به دفاتر خدمات شهرداری لازم است فرم تعیین ناظر توسط مالک پر شود. بعد از تکمیل فرم تعیین ناظر و ارائه آن، معرفی ناظر از سوی دفاتر خدمات شهرداری صورت میگیرد. با تعیین ناظر پروژه ساخت و ساز قراردادی قانونی بین مالک و ناظر بسته میشود.
- ارائه مدارک پیش نویس زیر توسط مالک به شهرداری یا دفاتر خدمات الکتریکی ضروری میباشد.
- برگه سبز مهر شده در رشتههای معماری، برق و مکانیک، سازه و برگه سبز یا سهمیه ناظر همراه با قرارداد منعقد شده بین ناظر و مالک پروژه مربوطه.
- برگ تعهد مبنی بر رعایت اصلاحیه بنا و تاییدیه بنای مربوطه
- فایلهای مربوط به نقشه سازه و برق و نقشه مکانیک
- ارائه چک لیستهای مربوط به مباحث 19 و 16 بارگذاری و زلزله
- برگه مربوط به تعهد مشاوره ژئوتکنیک و تاییدیه خاک ملک مورد نظر
بیشتر بخوانید: پرطرفدارترین نقشه برای ساخت ویلا
پس از اینکه نقشههای چهار رشته و پروسههای مربوط به دفتر خدمات شهرداری و طرح تفصیلی به تاییدیه رئیس صدور پروانه ساختمان، معاون شهرسازی و معماری و شهردار رسید این تاییدیهها به صورت سیستمی به ثبت میرسند و پروانه ساختمان مربوطه صادر میشود.
مدت زمان اعتبار پروانه ساختمان از تاریخی که صادر شده است 2 سال میباشد. بنابراین مالکین یا پیمانکاران پروژه موظفند در مدت زمانی که برای ساخت پروژه ساختمانی بر حسب متراژ آنها در نظر گرفته شده و به آنها اعلام شده است، ساخت و ساز ملک مربوطه را به اتمام برسانند در غیر این صورت مشمول پرداخت عوارض تعویق ساخت و ساز خواهند شد.
به طور کلی میتوان گفت مهلت ساخت یک ساختمان در حدود 4 سال در نظر گرفته میشود اما این مدت زمان با توجه به متراژ هر واحد مسکونی و تعداد طبقات ساختمان متغیر است که در داخل جدول مربوط به ملک مورد نظر ذکر شده است. با توجه به این که شهرداری زمان کافی برای تمدید پروانه مجوز ساخت را در نظر گرفته امکان تمدید پروانه ساختمان پس از طی دوره مربوطه امکان پذیر نمیباشد.
بیشتر بخوانید: پیمانکاری ساخت ویلا در آمل، هر آنچه دانستنش واجب است!
در صورتی که مدت زمان لازم برای ساخت گذشته باشد مالک پروژه موظف است مجددا برای دریافت مجوز ساخت اقدام کند و 20 درصد از محاسبات پروانه را به نرخ روز پرداخت نماید. بدین ترتیب شهرداری پروانه قبلی صادر شده برای ساختمان را برای مدت زمان سه سال تمدید خواهد کرد. اگر به هر دلیلی در حین عملیات ساخت و ساز نقشه معماری اولیه تغییر پیدا کند لازم است تا مالکین پروژه پروانه جدیدی را از سوی شهرداری اخذ کنند.
بدین ترتیب مالکین پروژه ساخت و ساز موظفند پروندهای جدید در دفاتر خدمات الکترونیک شهرداری تشکیل دهند تا پروانه جدید برای ادامه عملیات ساختمانی صادر شود. در صورتی که به هنگام اجرای پروژه ساخت و ساز اضافه بنایی مازاد بر متراژی که در پروانه ساختمان ذکر شده مشاهده شود مالک پروژه موظف است برای دریافت گواهی عدم خلافی اقدام کند و اگر عدم تجاوز از مقادیر مجاز شهرداری ثابت شود، مالک باید عوارض شهرداری را بابت اضافه متراژ بپردازد و تنها در این صورت است که گواهی عدم خلافی برای وی صادر خواهد شد.
قبل از آغاز پروژههای ساخت و ساز در سطح شهر لازم است مالکین پروژه مراحلی را برای دریافت پروانه ساختمان طی کنند و تنها با داشتن پروانه ساختمان و مجوز ساخت است که به صورت قانونی میتوانند برای آغاز عملیات ساخت و ساز یا عملیات عمرانی اقدام کنند. مالک پروژه برای درخواست و ثبت پروانه ساختمان لازم است اطلاعات شخصی و عوارض شهرداری سال جاری و سالهای قبل را به شهرداری ارائه کند.
بیشتر بخوانید: هزینه ساخت ویلا در 1403 چقدر است؟ | محاسبه آنلاین با هوش مصنوعی!
پس از تشکیل پرونده برای صدور پروانه ساخت لازم است مراحل دستور بازدید از ملک مربوطه، بررسی گزارش مامور فنی و کاربری ملک مورد نظر، صدور دستور طراحی نقشه، پرداخت عوارض نوسازی و عوارض شهرداری توسط مالک پروژه و تهیه مدارک پیشنویس توسط مالک پروژه انجام شود. پس از این که تمامی مراحل ذکر شده طی روند قانونی پیش برود در نهایت تمامی این مراحل برای صدور پروانه ساختمان باید مورد تایید رئیس صدور پروانه، معاون شهرسازی و معماری و از همه مهمتر شهردار قرار گیرند.
منبع: اول خونه
بله. برای انجام مراحل ساخت و ساز به صورت قانونی نیاز به دریافت مجوز یا پروانه ساخت ضرورت دارد. بنابراین برای تهیه پروانه ساخت با تکمیل مدارک و ارائه آنها و تایید شهرداری مجوزهای لازم برای ساخت و ساز صادر خواهد شد.
مراحل اخذ پروانه ساخت در روستاها و شهرها با ارائه مدارک کافی صورت میگیرد اما در جزئیات مراحلی که قرار است طی شود تفاوتهایی وجود دارد.
بله. برای این که مراحل ساخت و ساز بنا به صورت قانونی طی شود لازم است در هر مکانی که قرار است احداث بنا اعم از آپارتمان یا ویلا صورت بگیرد پروانه و تاییدیههای قانونی دریافت شوند. اول خونه راهنماییهای لازم را برای اخذ مجوز در مناطق شمالی کشور در اختیار شما قرار میدهد.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
شماره تماس شما در سایت نمایش داده نمی شود.