13.5 میلیارد تومان
نور
مشاهده ویلااین روستای زیبای کوچک فاقد امکانات مدرن مانند برق، آب لوله کشی، جادههای آسفالته یا تلفن است، اما تجربهای آرام را برای بازدیدکنندگانی که به دنبال فرار از آلودگی و شلوغی زندگی شهری هستند، ارائه می دهد، این شاید سریعترین توصیفی است که می توان از دریاچه چورت ارائه داد، با ما باشید تا از این دریاچه بیشتر بگوییم.
شمال سرزمین دریاها، دریاچه ها، برکه ها، کوه ها و جنگل هاست. دریاچه های متعددی در سراسر شمال وجود دارد که دریاچه چورت یکی از آن هاست. اگر به دنبال یافتن مکانی زیبا و جادویی با آب و هوای معتدل برای کمپینگ هستید، دریاچه چورت یکی از بهترین گزینه های استان مازندران است. این دریاچه به خواهر شوهر دریای خزر معروف است و در 350 کیلومتری تهران و در نزدیکی جنگلهای سحرآمیز روستای چورت شهرستان چهاردانگه از توابع ساری قرار دارد.
بیشتر بخوانید: زیباترین دریاچههای مازندران که شما را مجذوب خود میکنند!
دریاچه چورت جایی است که می توانید در دل جنگل بکر مازندران و به دور از هیاهو و آلودگی های شهری، از دریاچه طبیعی زیبا لذت ببرید. این دریاچه همانطور که ادعا کردیم، یکی از جذاب ترین و استثنایی ترین دریاچه های طبیعی ایران است. دریاچه ای در دل جنگل های مازندران که حجم بالایی از زیبایی هایش را از جنگل وام می گیرد.
دریاچه چورت یکی از معدود دریاچه های طبیعی ایران است که در اثر زلزله ایجاد شده است. در سال 1318 بر اثر رانش زمین زمین لرزه ای رخ داد که باعث ایجاد سدی طبیعی در مسیر چشمه گردید و موجب شکلگیری دریاچه چورت شد. این دریاچه را میانشه نیز مینامند، اما به دلیل مجاورت با روستای چورت، اینگونه نامیده میشود.
بیشتر بخوانید: دریاچه آویدر نوشهر و یک جای خوب برای تعطیلات تابستانی
وقتی به تصاویر دریاچه نگاه می کنید، به نظر می رسد یک تابلو نقاشی است. عمق دریاچه در فصول مختلف متفاوت است و به میزان بارندگی فصل بستگی دارد. در تابستان ها و به طور کلی زمانی که از میزان آب دریاچه کم می شود، تنه درختان بیرون می آیند و منظره ای شگفت انگیز ایجاد می کنند. این درختان همان گیاهانی هستند که قبل از ایجاد دریاچه در این منطقه بوده و در زیر آب بوده اند.
در حقیقت اینطور گفته می شود که این درختان همان گیاهانی هستند که قبل از ایجاد دریاچه در این منطقه وجود داشته و همه به یکباره به زیر آب رفته اند. تصویر این درختان در کنار آب یکی از دلایل شهرت دریاچه چورت است و سفرهای زیادی برای دیدن آن انجام می شود.
اگر به ماهیگیری علاقه دارید، این دریاچه یکی از بهترین گزینه ها برای شماست شاید برایتان سوال پیش آمده باشد که ماهی های این دریاچه از کجا آمده اند. دو پاسخ برای این سوال وجود دارد: در واقع به زعم این که اکثرا گفته می شود که این ماهی ها توسط مردم آن منطقه روی دریاچه ریخته شده اند، اما دو عقیده برای این جریان وجود دارد:
برخی از مردم نیز معتقدند که پرندگان تخم ریزی می کنند و آنها را به دریاچه می آورند. برخی از مردم محلی معتقدند یکی از مهم ترین راه های حمل و نقل این ماهی ها از طریق پرندگان است. آن ها می گویند به دلیل باقی ماندن تخم های بسیاری از ماهی ها در میان پرهای پرندگان، با سفر آن ها به مناطق دیگر، تخم ها نیز به آن جا منتقل می شود. برخی دیگر نیز معتقدند که وجود این ماهی ها در دریاچه در نتیجه رهاسازی آن ها توسط افراد است و به عوامل طبیعی مربوط نمی شود. ماهیگیری در سکوت و آرامش دریاچه بر شیرینی سفر شما می افزاید و آن را به خاطره ای فراموش نشدنی تبدیل می کند.
می توانید کنار این دریاچه زیبا حرکت کنید و از مناظر آن لذت ببرید، اما به یاد داشته باشید که قایق در این مکان اجاره نمیشود و در صورت نیاز به قایقرانی، باید از قایق خود استفاده کنید. در کنار دریاچه چورت این امکان را دارید که چادر بزنید و شب را به صبح برسانید، اما به یاد داشته باشید که در این مکان امکانات رفاهی وجود ندارد، پس تمام وسایل مورد نیاز را با خود ببرید.
شنا در این دریاچه به دلیل وجود تنه درختان بسیار ناامن است. بنابراین، بهتر است به جای شنا کردن، با قایق روی آب شناور شوید. وقتی وارد این قسمت می شوید بوی گیاهان پنیریل و آویشن روی شما تاثیر می گذارد. درختانی مانند ازگیل و گردو در امتداد این دریاچه به وفور دیده می شوند و عطر و زیبایی شان آدم را به وجد می آورد.
تمام فصول سال برای رفتن به این دریاچه مناسب است، اما به دلیل دمای بالا و راه ناگوار، زمستان این دریاچه برای هر مسافری خوب نیست. در فصل بهار و پاییز می توانید مناظر ناشناخته دریاچه را ببینید.
بیشتر بخوانید: با جاذبههای گردشگری دریاچه لفور مازندران آشنا شوید!
باید به ساری بروید که از تهران تا ساری (از جاده فیروزکوه) حدود 6 ساعت طول می کشد.
پس از رسیدن به ساری، مسیر جنوب شرقی ساری را طی کرده و خود را به بلوار کشاورز برسانید. بلوار کشاورز را که از ساری خارج می شود ادامه دهید. پس از خروج از ساری و در مسافتی حدود 42 کیلومتری، ورودی چورت را خواهید دید. پس از طی مسافتی کوتاه به جاده خاکی خواهید رسید که به دریاچه می رسد، عده ای پیاده و عده ای با ماشین پیاده روی می کنند. می توانید 2 ساعت در جاده پیاده روی کنید و با ماشین 50 دقیقه بروید. به دلیل شیب مسیر بهتر است از خودروهای آفرود استفاده نمایید.
دیدن طبیعت، عبور از دریاچه، شنیدن صدای باد و پرندگان تنها گوشه ای از زیبایی های این منطقه است. یکی از جاذبه های باشکوه دریاچه چورت زمانی خواهد بود که همه جا را مه بپوشاند. رقص مه بر روی آب دریاچه در کنار تنه های آب تصویری جادویی را در گوشه ذهن شما ثبت می کند.
منظره مه آلود دریاچه چورت چیزی نیست که بتوان به راحتی از آن عبور کرد و از آن چشم پوشی کرد. شناور شدن روی آب دریاچه و تماشای مناظر مختلف یکی دیگر از مقصدهای مورد علاقه گردشگران در دریاچه چورت است، اما از آنجایی که در این دریاچه قایق سواری وجود ندارد، مردم قایق های بادی خود را در آب می گذارند تا تجربه ای متفاوت را رقم بزنند برای خودشان.
این دریاچه در دره ای قرار دارد که اطراف آن را درختان کهنسال احاطه کرده است. می توانید به قلب این جنگل بروید و در آن گشت و گذار کنید. پیاده روی در مسیر دریاچه نیز یکی از انتخاب هایی است که افراد با آن روبرو هستند و می تواند اوقات خوبی را برای آنها رقم بزند. قدم زدن در مسیر، کشف زیبایی های آن و لمس گوشه ای از این طبیعت بکر را آسان می کند.
به این ترتیب مناظر مختلفی را خواهید دید و شاهکار طبیعت را تماشا خواهید کرد. مسیر رسیدن به دریاچه چورات ایران بسیار دیدنی است. در منطقه سالاردره می توانید چند دقیقه رانندگی کنید و در میان جنگل قدم بزنید. سد سلیمان تنگه یک جاذبه عالی برای گردشگران است. این منطقه همچنین در دل جنگلی است که می توان در دریاچه زیبای آن قایقرانی کرد.
منبع: اول خونه
در گوشهای از استان مازندران در ارتفاع 1034 متری از سطح دریا منظرهای دیدنی از طبیعت ایران زمین وجود دارد. دریاچه میانشه که به دلیل مجاورت با روستای چورت در استان مازندران به دریاچه چورت معروف است، به عنوان خواهر دریای خزر، یکی از زیباترین مقاصد گردشگری شمال ایران است. این دریاچه حدود 2.5 هکتار وسعت دارد و به نام روستای چورت نامگذاری شده است. چیزی که دریاچه چورات را متفاوت کرده است، فقط قرار گرفتن در میان درختان نیست، بلکه نحوه شکلگیری آن است که بر جذابیت آن میافزاید. در سال 1939 زمین لرزهای در منطقه رخ داد و رانش زمین باعث بسته شدن مسیر چشمه نزدیک دریاچه شد و در نهایت دریاچه زیبایی در شکاف بین درهای شیبدار به وجود آمد. چورات یکی از معدود دریاچههای طبیعی است و بنابراین هیچ سدی بر آن ایجاد نشده است.
ظاهراً شکل دریاچه چورت هم جالب است، بیضی شکل است و عمق آن در فصول مختلف سال متغیر است و با عمق بارشهای فصلی تغییر میکند. وقتی آب دریاچه کم است، درختان کف دریاچه از آب خارج میشوند و بطور معمول تنه درخت دیده میشود. نکته جالب دیگر در مورد این دریاچه این است که انواع ماهی در دریاچه وجود دارد که برخی از آنها توسط اهالی روستا ریخته شده است و برخی نیز در اثر مهاجرت پرندگان توسط تخمها و انتقال آنها به دریاچه ایجاد شده و افزایش یافته است. جمعیت آنها در طول سالها تغییر زیادی نکرده است.
بهار و پاییز است. البته این دریاچه در هر فصل دارای ویژگیهای خاص خود است.
با ورود به جاده خاکی چورات بوی پنی رویال و آویشن به مشام میرسد و متوجه وجود این دو گیاه در منطقه میشوید. از درختانی که در این منطقه وجود دارد میتوان به زالزالک و مسپیلوس ژرمانیکا اشاره کرد که محلیها به آن کنس میگویند و در روزهای پایانی مهرماه با غذاهای لذیذ از شما پذیرایی میکند. درختانی نیز توسط مردم محلی کاشته میشود که یکی از آنها گردو است.
مسیر منتهی به دریاچه هم خود بسیار زیباست، یک جاده خاکی است که از میان جنگل و درختان انبوه میگذرد. زیباییهای این مسیر دقیقاً برای آوردن آفرودها به منطقه است. این مسیر یکی از مقاصد مورد علاقه افرادی است که به دنبال هیجان و خلق تجربیات جدید از خارج از جاده هستند.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
شماره تماس شما در سایت نمایش داده نمی شود.