13.5 میلیارد تومان
نور
مشاهده ویلابرای پوشش کف خیابانها، بزرگراهها و اتوبانها، نیاز به آسفالت خواهد بود. آسفالتها دارای انواع مختلفی هستند و کیفیت آنها با یکدیگر نیز متفاوت است. به همین دلیل زمانی که قرار است آسفالت کاری انجام شود، باید براساس هدف انجام کار، بهترین نوع آسفالت انتخاب شود. ما سعی داریم در این مطلب که توسط کارشناسان تیم اول خونه تهیه شده است، صفر تا صد هر آنچه که لازم است در مورد آسفالت بدانید را برای شما عزیزان توضیح دهیم. بنابراین تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.
اگر از نظر لغوی کلمه آسفالت را ریشهیابی کنیم، متوجه خواهید شد که این کلمه اصالتاً فرانسوی بوده و همین موضوع نشان میدهد که ابتدا آسفالت از فرانسه شروع شده است. این کلمه در لغت فرانسه به معنای خاک قیردار و یک ماده ترکیبی است که از مخلوط قیر، شن و ماسه به دست میآید. ورود آسفالت در ایران قدمت چندان طولانی ندارد. از زمانی که راهسازی در ایران باستان شروع شد، آسفالت نیز به ایران راه پیدا کرد. در سال ۱۳۱۰ برای اولین بار آسفالت وارد ایران شد و در آن زمان خیابانهای باغ شاه و خیابانهای پهلوی، آسفالت شدند. به مرور زمان آسفالت کاری در سایر خیابانها و معابر تهران انجام گرفت و از به شهرهای دیگر نیز راه پیدا کرد.
جالب است بدانید آسفالت ها براساس ترکیباتی که در داخل آنها وجود دارد، به سه دسته تقسیم میشوند:
شاید تا به حال مراحل آسفالت کاری خیابانها را از نزدیک مشاهده کرده باشید. زمانی که آسفالت بر روی خیابان پخش میشود، حرارتی از آن بلند میشود. به این آسفالت، آسفالت گرم میگویند که به صورت گرم با قیر ترکیب شده و با همین حالت بر روی سطح پخش میشود. این آسفالت از مخلوط مصالح سنگی شامل شن و همچنین قیر به دست میآید.
دمای قیر مورد استفاده در آسفالت گرم بین ۱۰۵ تا ۱۶۳ درجه سانتیگراد است که این دما بر اساس نوع قیر مصرفی تنظیم میگردد. زمانی که آسفالت گرم شبیه یک خمیر بر روی سطح مورد نظر پخش میشود، بعد از سرد شدن، به شکل یک مادهای جامد درآمده و مقاومت بسیار بالایی دارد. تا زمانی که این آسفالت سرد شود، هیچ کس نباید بر روی آن تردد داشته باشد چون تا زمانی که همانند مذاب آتشفشان، خمیری و نرم است، پا در داخل آسفالت فرو رفته و در نتیجه شکل آن غیر همسطح میشود. از این آسفالت بیشتر برای پشت بام، کف خیابان و همچنین فرودگاه استفاده میشود.
یکی از رایجترین و پرکاربردترین انواع آسفالتهای گرم، بتن آسفالتی نام دارد که از مخلوط سنگهای مرغوب و شکسته با قیر خالص به دست میآید. از این نوع آسفالت گرم به دلیل داشتن مقاومت و دوام بسیار بالا، برای روسازی راهها و باند فرودگاهها استفاده میشود. همچنین در بخشهایی از ایستگاههای خط اتوبوس میتوان برای لایه رویی، از بتن آسفالتی استفاده کرد. به طور کلی آسفالت گرم دارای ۴ قسمت است:
همانگونه که از نام این نوع آسفالت مشخص است، به عنوان آخرین لایه در مرحله آسفالت کردن مورد استفاده قرار میگیرد. یعنی این آسفالت قرار است به عنوان لایه آخر، بر روی سطح مورد نظر اجرا شود. بنابراین با جریان هوا، شرایط جوی و تردد ماشین آلات، به صورت مستقیم در ارتباط است. کیفیت آسفالت رویه اهمیت بسیار زیادی دارد .آسفالت توپکا قیر بیشتری دارد به دلیل اینکه باید مقاومت بیشتری در برابر شرایط آب و هوایی و فشار داشته باشد.
این آسفالت براساس نامی که دارد، قرار است آستری بین آسفالت توپکا با لایههای زیرین باشد. در محلهایی که ترافیکهای سنگین وجود دارد و در نتیجه فشار زیادی به آسفالت وارد میگردد، باید حتماً آسفالت آستر یا بیندر استفاده شود. برای مثال ایستگاه اتوبوس، ترمینال تاکسی و یا حتی بندرگاهها از جمله مکانهایی هستند که در زمان آسفالت کاری به آسفالت آستر نیاز دارند. این نوع آسفالت از سنگهای شکسته شده و خرد شده در اندازههای ۵ تا ۱۹ میلیمتری ساخته میشود و مقاومت بسیار بالایی در برابر تغییر حجم و شکستگی دارد.
زمانی که قرار است آسفالت کاری انجام گیرد، اولین لایه که باید اجرا شود، لایه قیری است. دانههای سنگی که برای تهیه قیر مورد استفاده قرار میگیرند نسبت به لایههای بالاتر بزرگتر هستند. در واقع اندازه ابعاد خرده سنگها باید بین ۵۰ تا ۷۵ میلیمتر باشد. در مناطقی که زمستانهای بسیار سختی داشته و بارندگی آنها شدید استف حتماً باید اساس قیری در آسفالت گرم مورد استفاده قرار گیرد.
این نوع ماسه از مخلوط ماسه طبیعی شسته شده یا ماسه شکسته با قیر خالص به دست میآید که برای مسطحسازی لایههای آسفالت قدیمی مورد استفاده قرار میگیرد.
فرض کنیم که شما میخواهید پشت بام خانه خود را عایقبندی کنید و یا اینکه میخواهید آسفالتهای قدیمی و کهنه شده را ترمیم نمایید تا خیابان یا سطح مورد نظر، در اثر شرایط محیطی یا تردد دچار آسیب نشود. در نتیجه باید به سراغ آسفالت حفاظتی بروید که از ترکیب سنگهای خرد شده با قیر به دست میآید. البته سنگهایی که در این آسفالت وجود دارد، بسیار ریز هستند. بهترین کاربرد آسفالت حفاظتی، برای پشت بام جهت جلوگیری از آسیب رسیدن به ایزوگام و همچنین در معابری است که فشار کمتری به آنها وارد میشود.
این نوع آسفالت از سنگهای خرد شده با قیر به دست میآید و تا این قسمت شباهت زیادی به آسفالت گرم دارد. اما تفاوت این دو، در دمای تهیه آسفالت است. آسفالت سرد در دمای محیط آماده میشود یعنی تمام ترکیبات آن در در دمای محیط با یکدیگر مخلوط شده و بعد از کوبیده شدن، در همان دما سفت میشوند و حالت جامد را به خود میگیرند. برتری آسفالت سرد نسبت به آسفالت گرم این است که اگر قرار باشد شما برای مسافت طولانی آن را جابجا کنید، نگران سفت شدن خمیر نیستید چون همانگونه که متوجه شدید این نوع آسفالت در دمای عادی به دست میآید. بنابراین در حین حمل و نقل و جابجایی خاصیت خود را از دست نمیدهد. از این آسفالت برای ساختن و تعمیر راهها و همچنین برای کفسازی سالنهای ورزشی استفاده میشود.
آسفالت توپکا در بالاترین سطح آسفالت کاری قرار میگیرد و در نتیجه در معرض شرایط محیطی و فشار بسیار زیادی قرار دارد. در حالی که آسفالت بیندر یا آسفالت آستر، به عنوان زیرسازی در فاصله بین آسفالت رویه و لایههای پایینتر قرار میگیرد. بنابراین از نظر میزان قیر، آسفالت بیندر قیر کمتری نسبت به آسفالت توپکا دارد. همچنین آسفالت بیندر از دانههای درشتتری آماده میشود چون قرار است زیرسازی را انجام دهد. تهیه آسفالت بیندر با دانههای درشت باعث میشود از یک سو هزینه تولید آسفالت کاهش پیدا کرده و از سوی دیگر مقاومت بیشتری در برابر تغییر شکل داشته باشد. بنابراین یک آستر بسیار خوب برای زیرسازی به حساب میآید. اما آسفالت توپکا یا آسفالت رویه دارای دانههای بسیار ریزتری است و مقاومت بالایی در برابر شرایط آب و هوایی دارد.
به خاطر اینکه قیر بیشتری در آن به کار برده میشود، زمانی که قرار است اتوبانها و خیابانها آسفالت کاری شوند حتماً باید آسفالت توپکا را استفاده کرد. اگر چه آسفالت بیندر به عنوان آستر در زیر آسفالت رویه میشود اما اگر شما میخواهید برشهای ایجاد شده در خیابان توسط اداره گاز و آب را پر کنید، میتوانید از آسفالت بیندر استفاده نمایید.
جدای از اینکه قرار است آسفالت را با چه هدفی استفاده کنید، باید برای اینکه دوام و کیفیت فرآیند آسفالت کاری افزایش پیدا کند، مراحل زیر سپری کرد:
منظور از زیرسازی، آمادهسازی سطحی است که قرار است بر روی آن آسفالت انجام شود. ابتدا باید سطح مورد نظر را بررسی کنید. گاهی اوقات شما میخواهید آسفالت را در یک منطقه خشک و بیابانی اجرا نمایید ولی گاهی اوقات منطقه مورد نظر مردابی است و در نتیجه نیاز به گودبرداری خواهد بود چون سطحی که قرار است آسفالت بر روی آن انجام شود، نباید رطوبت داشته باشد وگرنه کیفیت و طول عمر آسفالت پایین میآید.
بنابراین باید مراحل زیرسازی شامل گودبرداری و پر کردن آن با سنگ ریزه و شنی مخصوص، هم سطح کردن، ایجاد شیب، پلگذاری، جدولگذاری، خاکگیری و سایر موارد انجام شود. در مرحله زیرسازی باید وسواس زیادی به خرج داد. زمانی که شما از شن و سنگریزه به عنوان بستر زیری استفاده میکنید، باید یک بار غلطک بر روی آن حرکت کند تا سطحی کاملاً صاف و یکنواخت به دست میآید و سپس اجازه دهید فرآیند هواخوری انجام شود تا این مواد به طور کامل خشک شوند.
همانطور که گفته شد، براساس هدف آسفالت کاری، فرآیند زیرسازی ممکن است طی چند مرحله انجام شود. برای مثال اگر میدانید امکان نشست سطح وجود دارد باید چند بار غلطک بر روی سطح حرکت کند و چند روز اجازه دهید تا هواخوری انجام شود. به هر حال در جریان هوا و تابش نور خورشید، سنگریزهها و مصالح به کار رفته در زیرسازی، خشک میشوند و نشست اتفاق خواهد افتاد. تا زمانی که مطمئن نشدهاید بستر بدون رطوبت است، نباید به سراغ مرحله بعدی یعنی آسفالت کاری بروید. شاید نیاز باشد شما چند بار غلطک کاری را بر روی سطح مورد نظر انجام دهید تا یک سطح کاملا صاف به دست بیاید.
توجه داشته باشید که در مرحله زیرسازی حتماً باید خاکگیری نیز انجام شود چون اگر باقیمانده مصالح و خاک بر روی سطح وجود داشته باشد، قیر و آسفالت به خوبی نمیتوانند با سطح چسبندگی پیدا کرده و در نتیجه استحکام و دوام آنها بسیار پایین میآید.
بعد از اینکه زیرسازی جاده را انجام دادید، باید از قیر استفاده کنید. همانطور که گفته شد قیر یک ماده مقاوم و مستحکم در زیر آسفالت است که باعث میشود آسفالت کاری شما با کیفیت بیشتری انجام گرفته و دوام بیشتری داشته باشد.
به طور کلی قیرپاشی با سه هدف انجام میگیرد:
1- به دلیل اینکه قیر دمای بالایی دارد و حالت خمیری است، میتواند تمامی منافذ را همانند پر کند.
2- از طرف دیگر زمانی که شما قیرپاشی را انجام میدهید و سپس با دستگاه به طور کامل بر روی سطح پخش میکنید، بسترسازی به بهترین شکل ممکن انجام گرفته و در واقع سطح مورد نظر کاملاً صاف و یکدست خواهد شد.
3- قیر حالت چسبنده دارد و بنابراین این امکان را فراهم میکند که آسفالت با چسبندگی بیشتری به سطح مورد نظر بچسبد و دوام و استحکام آسفالت افزایش خواهد یافت.
زمانی که قیرپاشی تمام شد، اکنون نوبت آسفالت کاری میرسد که طی دو مرحله صورت میگیرد. شما ابتدا باید مقداری از آسفالت را با استفاده از دستگاه فینیشر روی سطحی که در نظر دارید پخش کنید و آن را به طور کامل صاف نمایید. این مقدار از آسفالت در واقع لایه آستر نام دارد. بنابراین برای لایه آستر شما باید به سراغ آسفالت نرم بروید. زمانی که کمی آسفالت فرم گرفت، اکنون شما باید لایه دوم یعنی آسفالت توپکا یا آسفالت رویه را اعمال نمایید.
در پایان باید از غلطکهای مخصوص شامل غلطک فلزی و غلطک لاستیکی برای کوبیدن، فشرده کردن و هم سطح کردن آسفالت استفاده کنید. در واقع غلطک این امکان را فراهم میکند که سطح مورد نظر از نظر استاندارد، کاملاً یکنواخت و یکدست به نظر برسد. این موضوع به خصوص در خیابانها، اتوبانها و بزرگراهها اهمیت بسیار زیادی دارد.
خوشبختانه با استفاده از دستگاههایی که ساخته شده است ما میتوانیم آسفالت کاری را بدون نیاز به تعداد زیادی کارگر و به صورت مکانیزه انجام دهیم. برای این منظور به ترتیب باید از وسایل زیر استفاده شود:
دستگاه فینیشر که تحت عنوان آسفالت پخش کن نیز شناخته میشود، قرار است آسفالت را بر روی سطح مورد نظر پخش کند. در واقع وظیفه آن، انتقال آسفالت از کامیون به سطح مورد نظر است. این کار به کمک پمپ هیدرولیک انجام میگردد. آسفالت به داخل مخزن فینیشر میریزد و بعد از اینکه عملیات مخلوط کردن انجام گرفت، پمپ هیدرولیک فعال میشود تا آسفالت به سطح مورد نظر پاشیده شود. با کمک این دستگاه میتوانیم ضخامت، طول و عرض آسفالت را بر روی سطح مورد نظر تعیین نماییم.
در مرحله بعدی ما باید به سراغ غلطک برویم. به طور کلی دو غلطک برای آسفالت کاری استفاده میشود. غلطک اول، غلطک فلزی نام دارد که برای صاف کردن اولیه آسفالت مورد استفاده قرار میگیرد. آسفالتی که بر روی سطح پخش شده، اکنون باید به کمک غلطکها به طور کاملاً یکنواخت، بر روی سطح پخش شود. دومین غلطک مورد استفاده، غلطک لاستیکی نام دارد که با هدف اتوکشی و صیقل دادن سطح استفاده میشود. در واقع غلطکهای لاستیکی یا پلاستیکی برای آینه کاری آسفالت مورد استفاده قرار میگیرند تا سطح به طور کامل صاف و یکنواخت شود.
درست است که این روش تقریباً منقضی شده است ولی هنوز هم برای معابر کوچک، از آسفالت کشی دستی استفاده میکنند چون برای چنین مساحتی، استفاده کردن از دستگاهها هم هزینه زیادی را میطلبد و هم ممکن است امکان وارد کردن دستگاه به این معابر وجود نداشته باشد. بنابراین باید آسفالت کشی به صورت دستی انجام گیرد:
- در مرحله اول کارگر آسفالت را بر روی سطح پخش کرده و تمامی خطوطی که در آن وجود دارد را با آسفالت پر میکند. حتی اگر قرار باشد آسفالت جدیدی را بر روی آسفالت قدیمی بکشند، باید عملیات مسطح کردن این دو آسفالت با یکدیگر نیز صورت گیرد.
- در مرحله دوم مالهکشی انجام خواهد شد. هدف از مالهکشی، شکلدهی و فرم دادن به آسفالت و صاف کردن سطح است.
- در نهایت باید غلطکها نیز وارد عمل شوند تا سطح آسفالت کاملاً صاف و یکنواخت شده و عمل فشردهسازی آسفالت انجام گیرد.
اگر شما تصمیم گرفتهاید معابر کوچه و محله خود و یا پشت بام خانه را آسفالت کنید، حتماً برای شما مهم است هزینه کار مقرون به صرفه تمام شود. به خصوص در شرایط فعلی اقتصاد کشور که شرایط زندگی را برای همگان سخت کرده است، مسئله هزینه امور ساخت و ساز اهمیت بیشتری پیدا میکند. به طور کلی چند عامل بر روی هزینه آسفالت کاری تاثیر میگذارد:
- مساحت سطحی که باید آسفالت کاری بر روی آن انجام گیرد.
- میزان نیاز به زیرسازی چقدر است؟ اگر نیاز به گودبرداری و خاکریزی باشد، قطعا هزینهها بیشتر خواهد شد.
- آیا قرار است آسفالت جدیدی را بر روی سطح مورد نظر اجرا کنید یا میخواهید این آسفالت بر روی آسفالت قدیمی اجرا گردد؟
- میخواهید قیرپاشی در چند لایه انجام شود؟
- آسفالتی که استفاده کردید از چه نوع است و چه مقدار آسفالت مصرف شده است؟
- آیا آسفالت کاری به صورت مکانیزه انجام گرفته و یا اینکه از نیروی کارگر برای انجام آن کمک گرفتهاید؟
ما در این قسمت از مطلب انواع آسفالت درجه یک، درجه دو و آسفالت درجه سه را به شما معرفی خواهیم کرد. باید تفاوتهای این سه نوع آسفالت را بدانید و با کارایی آنها آشنا شوید تا وقتی پیمانکار میخواهد برای ساختمان شما از آسفالت استفاده کند متوجه شوید که قیمت پیشنهادی به ازای چه نوع آسفالتی خواهد بود.
در این جدول ما انواع آسفالت درجه یک را برای متراژ ۵۰۰ مترمربع برای شما ذکر کردیم. ما این آسفالت را با بالاترین کیفیت و با ضمانتنامه کتبی به شما عزیزان عرضه میکنیم و طبق این ضمانتنامه متعهد هستیم اگر در مدت اعتبار گارانتی مشکلی برای آسفالت به وجود آمد با همان آسفالت درجه یک خدمات رایگان را برای شما عزیزان ارائه نماییم.
دومین نوع آسفالت آسفالت درجه ۲ است. این آسفالت نیز از کیفیت خوبی برخوردار است ولی تفاوتهایی با آسفالت درجه یک دارد. برای مثال میزان قیر به کار رفته در آسفالت درجه ۲ نسبت به آسفالت درجه 1 کمتر بوده و دانهبندی آن درشتتر است.
درشتترین دانهبندی در بین انواع آسفالت، به آسفالت درجه ۳ اختصاص دارد. به همین دلیل از این نوع آسفالت برای لکهگیری و آسفالتکاری جادهها استفاده میشود. اکنون با مطالعه این سه جدول متوجه شدهاید که ما قیمتها را براساس متراژ ۵۰۰ متر اعلام کردهایم چون روند کاری ما برای مساحتهای بالای ۵۰۰ متر مربع است. ولی اگر شما نیاز به آسفالت کاری برای مساحتهای زیر ۵۰۰ متر مربع دارید ما برای برآورد هزینهها به صورت توافقی عمل خواهیم کرد. به این معنا که ابتدا کارشناسان خود را به سر پروژه مربوطه اعزام میکنیم تا بررسیهای لازم را انجام داده و سپس براساس متراژی که قرار است آسفالت کاری انجام شود با پیمانکار به توافق میرسند که چه مبلغی را بپردازد.
نکته دیگر که لازم است به آن اشاره کنیم بحث قیمت آسفالت به ازای هر مترمربع است. برای مثال ما در جدول شماره ۱ جمع کل قیمت آسفالت درجه یک به ازای هر تن را گزارش کردیم. اگر میخواهید بدانید قیمت آسفالت درجه یک برای هر متر مربع چقدر میشود باید براساس یک فرمول عمل نمایید. از آنجایی که هر تن آسفالت برای ۷ متر مربع مورد استفاده قرار میگیرد و مبلغ هر تن 2500000 هزار تومان است، کافی است این مبلغ را تقسیم بر ۷ کنید تا قیمت یک مترمربع آن به دست بیاید.
قطعاً همین که در طول تاریخ آسفالت به عنوان بهترین پوشش برای جادهها بخصوص بزرگراهها و اتوبانها شناخته شده است، نشاندهنده مزیتهای این روش برای پوششدهی سطوح است. مهمترین دلایلی که لازم است از آسفالت برای جادهها استفاده کنیم عبارتند از:
آسفالت یک ماده سخت است که به سختی دچار تغییر شکل میشود. مقاومت آسفالت در برابر شرایط آب و هوایی و فشار، باعث میشود که حتی اگر سنگینترین خودروها بر روی آسفالت حرکت کنند و حتی سیل اتفاق بیفتد، باز هم آسفالت کیفیت خود را از دست ندهد. این در حالی است که سنگ فرش و خاک به راحتی تغییر شکل داده و باعث میشوند سطوح از حالت یکنواختی خارج گردد. در چنین شرایطی ایمنی جاده به شدت پایین میآید.
با توجه به اینکه دوام و استحکام آسفالت بسیار بالا است، بر این اساس هزینهها نیز مقرون به صرفه خواهد بود چون ما یکبار برای آسفالت کردن جادهها هزینه میکنیم و تا سالیان طولانی این آسفالت باقی خواهد ماند. البته ممکن است در اثر عواملی دچار ترک یا شکستگی گردد که با کمک ترمیم کردن، به راحتی میتوانیم شکل آن را به حالت اولیه برگردانیم.
همچنین آسفالت باعث میشود مشکلات رفت و آمد نیز برطرف گردد. گاهی اوقات جادهها باید از دل کوه خارج شوند. اگر قرار باشد سنگ و صخره در جاده وجود داشته باشد، تردد وسایل نقلیه امکانپذیر نخواهد بود در صورتی که با آسفالت میتوان حتی در بدترین مکانها، مسیر ایمن ایجاد کرد.
آسفالت، بهترین پوشش برای مقاومت جادهها در برابر شرایط آب و هوایی و فشار شناخته شده و در واقع ایمنی جادهها را بالا میبرد ولی به هر حال مشکلات و معایبی را با خود به همراه دارد:
- بزرگترین عیب آسفالت، آلودگی هوا و آسیبی است که به محیط زیست وارد میکند چون زمانی که قرار است آسفالت کاری انجام گیرد، مواد حاصل از قیر و آسفالت به داخل هوا پخش شده و باعث آلودگی هوا خواهند شد.
- از طرف دیگر فرایند آسفالت کاری یک فرآیند بسیار زمانبر است. ممکن است در زمان آسفالت کاری یک جاده بزرگ مجبور باشیم برای مدت زمان طولانی آن را مسدود نگه داریم که در چنین شرایطی ترافیکهای سنگین شهری ایجاد میشود.
- نوع متریال به کار رفته در انواع آسفالت متفاوت است و اگر شما برای سطحی که در نظر دارید از آسفالت مناسب استفاده نکنید، قطعاً دوام خوبی نخواهد شد.
تحقیقات زیادی بر روی این موضوع انجام گرفته است که آیا میتوان آسفالت قدیمی را بازیافت نمود و مجدداً از آن استفاده کرده یا خیر؟ نتایج تحقیقات نشان داده است که این امکان وجود دارد ولی کیفیت این قبیل آسفالتها بسیار پایین بوده و خیلی زود دچار ترک و شکستگی میشوند. به همین دلیل است که برای آسفالت کردن نباید به سراغ هر شرکتی بروید بلکه ابتدا باید مطمئن شوید شرکت انتخابی، به اصول استاندارد اهمیت میدهد یا خیر و سپس قراردادی را با مهندسین پروژه منعقد نمایید.
ممکن است شما تصمیم گرفته باشید که معابر به اطراف خانه یا مغازه خود را آسفالت کنید و یا برای خانه خود نیاز به آسفالت کاری دارید. در این صورت در اولین قدم شما باید شرکتهای معتبر و شناخته شده در این زمینه را انتخاب کنید چرا که اگر مهندسین پیمانکار برای اجرای کار دقت لازم را به خرج نداده و براساس استانداردها عمل نکنند و از طرف دیگر اگر کیفیت قیر و آسفالت مورد استفاده پایین باشد، آسفالت کاری به خوبی پیش نرفته و در طول عمر بسیار کوتاهی خواهد داشت. این مسأله به خصوص برای خانههایی که قرار است از آسفالت کاری برای عایق پشت بام استفاده کنند اهمیت بسیار زیادی دارد.
تیم اول خونه در این زمینه به شما کمک میکند. ما صفر تا صد کار را برعهده گرفته و شما را در جریان تمامی امور قرار میدهیم. در واقع از زمان خرید مصالح تا پایان کار شما میتوانید بر روی فعالیت کارشناسان و کارگران تیم اول خونه نظارت داشته باشید. کلیه مصالح استفاده شده برای آسفالت کاری، در آزمایشگاه کنترل کیفیت، مورد بررسی و استانداردسازی قرار گرفته و نتایج این استانداردها در اختیار شما قرار خواهد گرفت تا بدانید که آسفالت مورد استفاده، کاملاً با کیفیت است.
زمانیکه میخواهید آسفالت کاری را انجام دهید ،در هنگام عقد قرارداد باید کلیه نکات حقوقی و مسائل پشتیبانی را قید کنید. به این معنا که از تیم پیمانکار بخواهید که حداقل یک سال گارانتی را برای شما در نظر بگیرد تا اگر در این مدت خرابی در داخل آسفالت اتفاق افتاد، بدون هیچ هزینهای عملیات ترمیم را برای شما انجام دهند.
در جریان آسفالت کاری، زیرسازی بسیار مهم است چون اگر این مرحله به خوبی انجام نشود، حتی اگر بهترین قیر و آسفالت را استفاده کنید، باز هم نتیجه کار اصلاً مناسب نبوده و آسفالت خیلی زود دچار ترک و شکستگی میشود. پس اگر مهندسین پروژه میخواهند زیرسازی اصولی انجام دهند، بهتر است به آنها اعتماد نمایید.
یکی از نکات مهم در جریان آسفالت کاری این است که مطمئن شویم زمین دچار نشست نمیشود. برای مثال اگر ساختمانی به تازگی ساخته شده است، احتمال اینکه نشست در آن اتفاق بیفتد، وجود دارد. بنابراین بهتر است چند ماه صبر کنید تا نشست سطح مورد نظر تمام شود و سپس به سراغ آسفالت بروید.
یک نکته بسیار مهم در جریان آسفالت کردن این است که باید در فرآیند زیرسازی، از مواد کشنده گیاهی استفاده کنید. اگر بذر گیاهان قوی و ریشه آنها در زیر آسفالت باقی مانده باشد، به هر حال فشاری که به سطح وارد میکند تا از دل تاریکی خارج شود، باعث ترک در آسفالت خواهد شد. این موضوع برای آسفالت کردن فرودگاه اهمیت بیشتری دارد. در طول مسیری که قرار است هواپیما فرود بیاید، نباید هیچگونه پوشش گیاهی وجود داشته باشد به همین علت قبل از آسفالت کاری، باید از مواد کشنده گیاهی استفاده شود.
منبع: اول خونه
صفحات مرتبط:
پیمانکاری آسفالت در آمل با کمترین قیمت
پیمانکاری آسفالت در نوشهر و چالوس
پیمانکاری آسفالت در نور، رویان و ایزدشهر
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
شماره تماس شما در سایت نمایش داده نمی شود.