13.5 میلیارد تومان
نور
مشاهده ویلاپروانه ساخت یکی از اسناد و مدارک مهم برای شروع ساخت وساز در هر منطقهای است. سازندگان ویلا و یا هر نوع سازه دیگری در شمال نیز باید جواز ساخت تهیه کنند تا بتوانند به صورت قانونی جهت انجام مراحل ساخت ویلا اقدام کرده و امکان دریافت جواز پایان کار را داشته باشند. مراحل صدور جواز ساخت ممکن است کمی زمانبر باشد اما کار را به صورت قانونی و با اطمینان بیشتری پیش خواهد برد.
اگر قرارداد پیمانکاری برای ساخت و ساز وجود داشته باشد در نتیجه این وظیفه پیمانکار است که اقدامات لازم را جهت دریافت پردانه ساخت انجام دهد. در انجام پروژههای مختلف، تهیه پروانه ساخت، نشان از انجام فعالیت افراد به صورت قانونی است. جهت دریافت وام بانکی نیز لازم است که پروانه ساخت صادر شده باشد.
جهت دریافت پروانه ساخت همه مدارک مربوط به مالک و ملک مربوطه جهت ارائه ضرورت دارد. تمدید پروانه ساخت نیز بعد از اتمام تاریخ مشخص پس از صدور آن، از اقدامات ضروری جهت ادامه فرایند ساخت است. جهت دریافت و یا تمدید جواز ساخت میتوانید از مشاورانی که تجربه کافی دارند کمک بگیرید تا مراحل انجام کار برای شما راحتتر باشد.
تفاوتی نمی کند که شما قصد دارید در کدام منطقه از مازندران چه پروژه های ساختمانی را اجرا کنید؛ آنچه اهمیت دارد این است که اگر پروانه ساخت نداشته باشید، فعالیت شما غیر قانونی خواهد بود. اگر هر یک از افراد بخواهند به میل خود در هر قسمت از کشور ساختمان سازی کنند، قطعاً نتیجه ای جز هرج و مرج نخواهد داشت. به این ترتیب نظم حاکم در شهرها و روستاها همچنان حفظ می شود.
اهمیت تنظیم و دریافت مجوز ساخت برای پروژه های ساخت و ساز را با یک مثال، بیشتر آشکار می سازیم؛ فرض کنیم شخصی بخواهد وسط یک خیابان اصلی در یکی از شهرهای مازندران، ساخت و ساز ویلا در شمال را انجام دهد؛ به نظر شما آیا منطقی است؟ بی شک، پاسخ، منفی است. بر طبق قوانین کشوری، لازم است تمامی پیمانکاران حتماً قبل از شروع کار، پروانه ساخت را دریافت نمایند.
بیشتر بخوانید: هزینه ساخت ویلا در 1403 چقدر است؟ | محاسبه آنلاین با هوش مصنوعی!
در ابتدا بهتر است تعریف واضحی از پروانه ساخت داشته باشیم. این سند مهم در واقع مجوزی برای فعالیت شما برای اجرای پروژه ساخت و ساز خواهد بود که از طرف شهرداری، همیار شهرداری و دهیاری ها صادر می گردد.
*برای دریافت مجوز پروانه ساخت و پایانکار در مازندارن میتونید با شماره 09196815230 مهندس رازنهان تماس بگیرید.*
ساکنین در روستا به دهیاری، ساکنین در شهرها به شهرداری و ساکنین در تهران و سایر کلان شهرها می توانند به دفاتر خدمات الکترونیک شهری مراجعه کنند. هر ساختمان که فاقد پروانه ساخت باشد در حقیقت، غیر قانونی بوده و سند مالکیت برای آن تنظیم نمی شود. در مجوز ساخت، اطلاعات زیر باید درج شود:
· مساحت زیر بنای ساختمان
· نوع اسکلت ساختمان
· تعداد طبقات مجاز برای ساخت
· مشخصات پیمانکار و یا متقاضی دریافت مجوز پروانه ساخت
· شماره پلاک ثبتی ملک
· نام و مشخصات مهندسین ناظر
· تاریخ صدور پروانه
· کروکی زمین
بسیاری از پیمانکارانی که در امر ساخت و ساز ویلا در شمال فعالیت دارند قبل از پایان ساخت، فروش ویلاها را شروع می کنند. در این زمان، مشتری سندی را دریافت نمی کند که از قانونی بودن ملک اطمینان حاصل نماید؛ در نتیجه در چنین شرایطی برای خرید ویلا در شمال باید پروانه ساخت را به دقت مطالعه کنید. احتیاط کنید اگر یک ساختمان در شرایط غیر قانونی قرار داشته باشد، مسئولیت خرید آن برعهده خود شما بوده و تردید نیست که سرمایه شما به هدر خواهد رفت.
قبل از اینکه فعالیت ساخت و ساز ویلا در شمال را شروع کنید لازم است به عنوان پیمانکار، حتماً، پروانه ساخت را دریافت نمایید. هر گونه سخت گیری هایی که قانون در امر ساخت و ساز اعمال می کند به این دلیل است که بی نظمی در این زمینه رخ نداده و از طرفی مردم در زمان خرید ویلا در شمال و یا هر ملک دیگر، دچار مشکل نشوند. این سند بسیار مهم چند کاربرد ویژه دارد در قسمت زیر به هر یک از آنها به صورت اجمالی، اشاره ای خواهیم داشت:
همانگونه که بیان کردیم فعالان در ساخت و ساز ویلا در شمال غالبا اقدام به پیش فروش ساختمان ها می کنند. برای این منظور چون هنوز سند رسمی و معتبر ملک، آماده نشده است، مشتری از طریق سند مجوز ساخت به فروشنده یا کارفرما اطمینان می کند.
به هر حال شما برای ساخت و ساز ویلا در شمال به استفاده از خدمات وام های بانکی نیاز دارید. مشتریان برای خرید ویلا در شمال نمی توانند تمام هزینه ها را یکجا پرداخت کنند و بیشتر تمایل دارند به سراغ ساختمان هایی بروند که وام بانکی دارند. اگر شما به عنوان پیمانکار، پروانه ساخت نداشته باشید، نمی توانید از تسهیلات بانکی بهره مند شوید.
زمانی می توانید برای ساختمان خود درخواست انشعابات آب، گاز و... بدهید که پروانه ساخت را به ارگان های مورد نظر تحویل دهید.
مهمترین اقدامی که پیمانکاران در ساخت و ساز ویلا در شمال باید انجام دهند، بیمه کردن کلیه افراد است. آیا می دانید اگر کوچکترین آسیبی به هر کدام از کارگران و کارکنان وارد شود، مسئولیت آن برعهده پیمانکار و صاحب سرمایه خواهد بود؟ شما باید قبل از شروع به کار، تیم خود را بیمه کنید. برای این منظور باید پروانه ساخت را به شرکت بیمه تحویل دهید.
در تمامی مراحل ساخت و ساز ویلا در شمال باید مهندس ناظر حضور داشته و کیفیت کار را کنترل کند. برای استفاده از خدمات مهندسی دقیق و حرفه ای لازم است پروانه ساخت را به دفاتر نظام مهندسی تحویل داده و کار خود را به مهندسین متخصص بسپارید.
*قطعاً پس از اینکه مجوز ساخت و ساز ویلا در شمال را دریافت کردید به عنوان یک مهندس حرفه ای باید برای اجرای پروژه برنامه ریزی دقیق داشته باشید. مقاله ای با عنوان "نکاتی برای فونداسیون ساختمان" به شما دقیقاً می گوید که فونداسیون چیست و استانداردهای اجرای آن شامل چه مواردی می باشد.
برای دریافت پروانه ساخت لازم است مراحل قانونی را طی کنید و یا توجه به اینکه این پروسه کمی زمان بر است، توصیه می کنیم هر چه زودتر دست به کار شوید تا زمان ساخت و ساز ویلا در شمال به تاخیر نیفتد.
در این قسمت با مراحل مختلف دریافت این سند رسمی و مهم آشنا می شوید. این مراحل را به خاطر بسپارید؛ به این ترتیب اگر قرار باشد از خدمات مهندسی استفاده کنید، اطلاعات خوبی در این رابطه به دست می آورید. مهم ترین مراحل دریافت سند پروانه ساخت به صورت زیر معرفی می شوند:
مالک باید به مراکز مربوطه جهت صدور پروانه ساختمان مراجعه نموده و کلیه مدارک شخصی مورد نیاز را تحویل دهد.
کارشناس در این زمان به محل مورد نظر مراجعه نموده و اطلاعاتی از قبیل ابعاد زمین، موقعیت جغرافیایی آن، عرض خیابان و... را یادداشت می کند.
طبق قانون و براساس فرآیند اداری، دستور تهیه نقشه صادر شده و این نقشه باید براساس قوانین شهرداری باشد.
براساس قوانین باید برای ملک مورد نظر برحسب تعداد طبقه ها و کاربری ساختمان، عوارض محاسبه شده و به مالک گزارش شود. لازم است مبلغ عوارض به اداره درآمد منطقه شهرداری پرداخت شود.
زمانی که عوارض شهرداری را پرداخت کردید، باید مدارک پیش نویس را تهیه کنید. برای این منظور لازم است به دفاتر خدمات شهری مراجعه نموده و فرم درخواست مهندس ناظر را تکمیل کنید. سپس باید منتظر بمانید تا درخواست شما برای مهندس ناظر، ثبت شده و به شما اطلاع داده شود.
در نهایت، قراردادی بین مالک و مهندس ناظر تنظیم می گردد. تعداد مهندسین ناظر که برای هر پروژه لازم است، بسته به متراژ ساختمان متفاوت است. مهمترین مدارک پیش نویس که باید به دفاتر خدمات تحویل دهید شامل برگه سبز مهره شده از چهار رشته تخصصی سازه، معماری، برق و مکانیک، برگه سبز یا سهمیه ناظر به همراه قرارداد مالک و ناظر، برگ تعهد رعایت اصلاحیه و تاییدیه نما، فایلهای نقشه سازه، برق و نقشه مکانیک، برگه تعهد مشاوره ژئوتکنیک و تاییدیه خاک است.
زمانی می توانید پروانه ساخت خود را چاپ کنید که نقشه های ساختمان توسط رئیس صدور پروانه ساختمان، معاون شهرسازی و معماری و در نهایت، شهردار تایید شود.
یکی از مباحثی که در امر دریافت پروانه ساخت باید در نظر داشت، هزینه هایی است که برای دریافت این سند باید پرداخت شود. بسته به عواملی همچون کارایی ساختمان، تعداد طبقات و....، فرمول محاسبه پروانه ساخت، متفاوت است؛ لذا در زمان دریافت این سند، هزینه ها توسط دفاتر مربوطه محاسبه شده و مالک باید پرداخت نماید.
*یکی از نکات مهم برای اجرای پروژه های ساخت و ساز ویلا در شمال، ساخت ویلاهای ضد زلزله است. "اصول ساخت ویلای ضد زلزله" در این مقاله به شما می گوید چه نکاتی را باید در حین پروژه اجرا کنید و چه آزمون ها و استانداردهایی را رعایت نمایید.
لازم است بدانید که پروانه ساخت دو سال اعتبار زمانی دارد، ولی ممکن است ساخت و ساز ویلا در شمال در طول دو سال به اتمام نرسد. در چنین مواردی، تمدید پروانه ساختمانی ضرورت پیدا می کند؛ چرا که تا پایان کار، باید این پروانه اعتبار داشته باشد. مهم ترین قوانین و شرایط برای تمدید این سند مهم به صورت زیر معرفی می شوند:
1) اولین و دومین تمدید پروانه ساخت در سال های چهارم و پنجم نیاز به پرداخت عوارض ندارد.
2) از زمانی که برای تمدید پروانه ساختمان نیاز به پرداخت عوارض باشد، هزینه آن از 50 درصد حداکثر عوارض کل بیشتر نمی شود.
3) پروانه ساخت جدید بعد از تمدید، با عنوان المثنی صادر می شود.
موارد زیر از دریافت پروانه ساخت و پرداخت عوارض، معاف هستند:
1) تغییر نقشه داخلی ساختمان در حین ساخت و ساز ویلا در شمال
2) احداث گلخانه داخل ویلا
3) وصل کردن چند مغازه به یکدیگر
4) تعمیر و مرمت ساختمان
5) عقب نشینی ملک
6) تعویض سقف ساختمان منوط به اینکه ارتفاع خانه تغییر نکند
7) احداث سایبان در حیاط بدون استفاده از مصالح ساختمانی
8) احداث سرویس بهداشتی در حیاط و یا محوطه ویلا حداکثر به اندازه سه متر مربع
9) ساخت انباری در زیر پلهها
10) نماکاری ساختمان بدون اینکه تجدید ساخت نیاز شود
11) ساخت استخر در حیاط و یا مخزن آب
12) تبدیل قسمتی از حیاط به پارکینگ
اگر تا این قسمت از مقاله را با دقت مطالعه کرده باشید بی شک دریافته اید که کسب پروانه ساخت، فرآیندی زمان بر بوده و ممکن است خارج از حوصله مهندسان تازه کار باشد که در امر ساخت و ساز ویلا در شمال فعالیت دارند؛ همچنین مراحل دریافت این سند برای کسانی که هیچ تجربه یا آگاهی ندارند، بسیار دشوار و سخت خواهد بود.
برای این منظور می توانید از تیم مجرب و حرفه ای "اول خونه" کمک بگیرید. کافی است مدارک اولیه مورد نیاز را در اختیار ما قرار داده و از این پس تمامی امور را به کارشناسان این مجموعه واگذار نمایید. روند قانونی کار از ابتدا تا زمان دریافت پروانه ساخت، انجام خواهد شد.
اخذ پروانه ساخت اولین اقدام قانونی جهت ساخت و ساز میباشد. به موجب این جواز همه مراحل انجام کار به صورت قانونی و اصولی ادامه خواهد داشت. هزینه دریافت پروانه ساخت با توجه به فاکتورهای متعددی تعیین میگردد که به صورت دقیق از طرف دفاتر مربوطه مشخص خواهد شد. اجرای پروژههای ساخت و ساز در شهرهای مختلف نیاز به پروانه و جواز قانونی دارد. زمانی که اعتبار پردانه ساخت به اتمام رسید ضرورت دارد که جواز تمدید شود و ساخت و ساز به صورت قانونی ادامه پیدا کند.
منبع: اول خونه
جهت انجام مراحل ساخت و ساز به صورت قانونی اخذ پروانه ساخت ضرورت دارد. بدین ترتیب میتوان مراحل ساخت را با دریافت پایان کار به اتمام رساند.
تمدید پروانه ساخت بعد از اتمام مدت اعتبار پروانه انجام خواهد شد. بدین ترتیب زمانی که ساخت و ساز بیشتر از دو سال طول بکشد نیاز به تمدید پروانه ساخت است.
هزینههایی که برای دریافت جواز ساخت مورد نظر هستند با توجه به عواملی از قبیل کارایی ساختمان، تعداد طبقات و فاکتورهای دیگر از طرف دفتر مربوطه محاسبه میشوند.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
شماره تماس شما در سایت نمایش داده نمی شود.