13.5 میلیارد تومان
نور
مشاهده ویلامعماری سبز به عنوان راهکاری در ساخت و ساز است که هدف از اجرای آن استفاده بهینه از انرژی میباشد. در واقع با استفاده از این نوع معماری میتوان در داخل ساختمانها از انرژی به بهترین شکل ممکن استفاده کرد. در معماری سبز یکی از مهمترین نکاتی که مورد توجه قرار میگیرد کاربرد معماری بومی میباشد.
ایده این نوع معماری به صورت جهانی مطرح بوده و در عصر حاضر به عنوان یک راهکار برای برطرف کردن نیاز انسان امروزی مطرح شده است. در واقع معماری سبز دارای ویژگیهایی است که در فرهنگها و جوامع مختلف به شکل های متنوعی بروز مینماید و در موقعیتهای مختلف فرهنگی و اجتماعی میتوان آن را به شکلی متفاوت مشاهده نمود.
هدف در این نوع معماری کاربرد مواد و مصالحی میباشد که دارای چرخه طبیعی هستند. بدین ترتیب این نوع مصالح کاربردی و منابع کارآمد به نحوی مورد توجه قرار میگیرند که در محافظت از کیفیت زندگی بشر قدم بردارند. با این نوع معماری روی سیستمهای طبیعی ارزشگذاری بیشتری صورت خواهد گرفت و زمینها به شکلی مطلوب مورد کاربری قرار خواهند گرفت. در معماری مدرن استفاده از روشهای مطلوب در جهت معماری سبز مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
معماری سبز به سبک مدرن ساختمانسازی گفته میشود که در سالهای اخیر مورد توجه پروژههای ساخت و ساز و پیمانکاران این حوزه قرار گرفته است. ساختمانهای سبز که با معماری مدرن و به این سبک، طراحی و ساخته میشوند، مسیر جدیدی را برای حرکت رو به رشد، مطابق با فناوریهای نوین روز فراهم میکنند.
برای اجرای معماری و ساختمانهای سبز، اساس کار، قوانین و مقررات حاکم بر محیط زیست و طبیعت قرار داده میشود. این سبک معماری، بیشتر مورد توجه افرادی است که به نوعی، دوستدار محیط زیست هستند.
شاید تاکنون مطالبی را درباره انرژیهای نو یا سلولهای خورشیدی در ساختمانهای سبز خوانده باشید یا شنیده باشید؛ که در حقیقت، همگی سبکی از پروژههای ساختمانی دوستدار محیط زیست هستند. معماری سبز نیز همین اهداف را دنبال میکند. اگر به نمای یک ساختمان که مطابق با سبک معماری سبز ساخته شده است نگاه کنید، منظرهای منحصر به فرد از طبیعت را در کنار سازههای شهری مشاهده میکنید؛ چیزی که اگر حرفهای و ماهرانه طراحی شده باشد، در نوع خود، حیرتانگیز و شگفتآور است.
دلایل زیادی وجود دارد که نشان میدهد معماری سبز تا چه اندازه در شهرسازی مفید و موثر است. مهمترین و اولین عاملی که در این مورد مورد توجه قرار دارد، در حقیقت، تغییر سبک زندگی به سمت استفاده از انرژیهای نو و همچنین نزدیک بودن با فضای سبز و محیط زیست است. استفاده از پروژههای ساخت و ساز و احداث ساختمانهای سبز، ابتدا از مناطق و محلههای کوچک و شهرهایی با وسعت کوچکتر آغاز شد. این پروژهها معمولاً به صورت متمرکز وجود دارند.
تمام تجهیزات یا ملزومات و ملاحظاتی که در معماری سبز اجرا میشوند، مصرف کمتر منابع انرژی را فراهم میکنند. علاوه بر بهینهسازی مصرف انرژی در ساختمان سبز و هدایت شهروندان به سمت انرژیهای تجدیدپذیر، یکی دیگر از مزایای که معماری سبز برای شهرسازی ارائه میدهد، زیبایی بیشتر نمای شهری است؛ چیزی که آرامش خانوادهها را فراهم میکند. تمام عوامل فوق موجب میشود مدیریت شهری به سادگی امکانپذیر باشد.
در سالهای اخیر، استراتژیهایی برای شهرهای در حال توسعه تدوین شده است که بر مبنای معماری سبز قرار گیرد. اگرچه رشد و توسعه این طرح به فرهنگسازی و زمینهسازی قوی نیاز دارد، اما یک پروژه به شدت جذاب و کارآمد است.
*مقاله جذاب و شگفتانگیز "4 شاهکار معماری جهان برای ساخت خانه" را از اینجا دریافت کنید...
در اجرای پروژههای ساخت و ساز نکات زیادی وجود دارد تا در جهت یک پروژه معماری سبز حرکت کند. یکی از این موارد مهم، انتخاب مصالح به صورت صحیح است؛ به این معنا که مصالحی که در ساخت ساختمانهای سبز به کار میروند باید از هر نظر سازگار با محیط زیست باشند. اگر از فناوریهای پیشرفته در ساخت ساختمان استفاده میشود، مصالح مدرن نباید آلایندگی و تاثیرات منفی بر محیط زیست بگذارند.
یکی دیگر از نکات مهم برای معماری سبز و ساختمانسازی، استفاده از تجهیزات و تاسیساتی است که موجب مصرف بهینه انرژی شود. تاسیساتی نظیر سیستمهای گرمایشی و سرمایشی و دستگاههای تهویه مطبوع که مهمترین دستگاههای داخل ساختمان را تشکیل میدهند، نمونهای از این سیستمها هستند.
اگر تجهیزاتی که در ساختمان سبز نصب میشود، از نظر مصرف انرژی بهینهسازی شده باشند؛ این کار باعث خواهد شد تا سلامت و امنیت افراد داخل ساختمان تضمین شود و در نتیجه، آرامش و رفاه بیشتری برای آنها تامین خواهد شد.
در یک عبارت کلی، مهمترین مزایای معماری سبز برای ساختمان، شامل مزایای اقتصادی، سازگاری با محیط زیست، تامین آسایش و رفاه بیشتر برای زندگی و البته حس زیبایی شناسی برای محوطه شهری میباشد.
اصولی که برای معماری سبز در ساختمانها معرفی شده، نحوه طراحی و ساخت این پروژهها باید به گونهای باشد که یک ساختمان منحصر به فرد تمام نیازهای آب و انرژی خود را در موقعیت به خصوص در اختیار داشته باشد؛ بدون اینکه هیچ آلودگی برای محیط زیست ایجاد شود.
ساختمان سبز علاوه بر زیبایی و تنوع، زمینه را برای اجرای سیستمهای بهینهسازی شده و کارآمد برای زندگی فراهم میسازد.
با کمی دقت در معماری ساختمانهای سبز که در گوشه و کنار جهان در کشورهای مختلف ساخته شدهاند به راحتی میتوانید متوجه شوید که این ساختمانها معمولاً به برجهای مسکونی و تجاری چند طبقه و آسمان خراشها تعلق دارد. ساختمانهایی که معماری سبز دارند با درختچهها، گلها و گیاهان سبز طراحی و تزئین میشوند. این گیاهان در تراس پنجرهها و یا بر روی بام ساختمان قرار میگیرند. چیزی که با نام بام سبز میشناسیم در حقیقت، بخشی از این معماری محسوب میشود.
فرض کنید یک آسمان خراش با استفاده از تکنیک معماری سبز، طراحی و ساخته شده است. علاوه بر اینکه مدل معماری سازه میتواند به سبکهای مدرن امروزی اجرا شود، نحوه محوطه سازی یا نمای بیرونی بنا نیز براساس یک ساختمان سبز، نمای جذابی را ارائه میدهد؛ دیوارهای بیرونی که با پیچکها و سبزههای بالارونده پوشیده شدهاند، زیبایی این پروژهها را دوچندان کردهاند.
یکی از جذابترین مدلهای معماری سبز که از مدل DNA بدن انسان الهام گرفته شده است، ساختمانی است که در شهر تایپه در کشور تایوان قرار دارد. این بنا توسط یک معمار حرفهای با نام "وینسنت کالبوت" طراحی شده است.
این برج زیبا و شگفتانگیز دارای حدود 23000 گونه گیاهی است که در قسمتهای مختلف آن به کار رفته است. مهمترین مزیتی که این ساختمان از نظر زیست محیطی ایجاد کرده، کمک به تهویه هوای منطقه و بهبود شرایط زیست محیطی شهر است.
یکی دیگر از معروفترین مدلهای معماری سبز در جهان، در شهر ونکوور کانادا قرار دارد. این ساختمان چند طبقه به صورت پلکانی طراحی شده و در هر طبقه میتوانید باغهای سرسبز را مشاهده کنید. طراحی این بنا، فردی با نام "آرتور اریکسون" بوده است.
یکی دیگر از جذابترین مدلهای معماری سبز که در حقیقت شبیه به یک برج چند طبقه مرتع است، با نام جنگل عمودی شناخته میشود. این برج در شهر میلان قرار دارد و در سال 2014، توسط معمار معروف، "استفانو بویری" طراحی و ساخته شده است. تمام بخشهای این ساختمان با درختچهها و گیاهان سرسبز و متنوع پوشیده شده است. نمای این برج، بسیار زیبا بوده و اثرات مثبتی بر محیط زیست این منطقه داشته است. مهمترین فایده این ساختمان، کاهش حجم دی اکسید کربن هوا در این حوزه میباشد.
معماری سبز به نوعی از ساخت و ساز گفته میشود که اهداف محیط زیستی را دنبال میکند. این سبک معماری در چند دهه اخیر در تمام جهان مورد استقبال قرار گرفته است. تمام معماران مشهور دنیا در پی آن هستند که بتوانند پروژههای خود را در این جهت حرکت دهند. همین عوامل موجب میشود محیط زندگی و جوامع بشری به سمت سالمتر بودن سوق یابند؛ چیزی که سلامت و شادابی بیشتر تمام افراد را به دنبال دارد.
منبع: اول خونه
معماری سبز نوعی از ساخت و ساز است که اهداف محیط زیستی را دنبال میکند و در دهههای اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده است.
تغییر سبک زندگی به سمت استفاده از انرژیهای نو و نزدیک بودن آن با فضای سبز و محیط زیست دلیل استفاده از معماری سبز است.
هدف از ملاحظات مورد نظر در معماری سبز این است که مصرف انرژی کمتر شود و علاوه بر آن شهروندان به سمت انرژیهای تجدیدپذیر سوق داده شوند.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
شماره تماس شما در سایت نمایش داده نمی شود.