13.5 میلیارد تومان
نور
مشاهده ویلاآیا تو هم عاشق رنگ و عطر بازارهای محلی شمالی؟ بیا یسر با هم بریم بهترین بازارهای محلی مازندران، کلی تصویر از محیط زنده اونجا داریم با اول خونه همراه باش.
در راستای بازار شروع به قدم زدن می کنیم، از میانه های بازار صدای فریاد ماهی فروشان،به گوش می رسد، آنها قیمتهایشان را بلند داد میزنند و برای جذب مشتری به رقابت با هم می پردازند. ماهیهای زنده و تازه صید شده از شیلات دریای خزر و هم از شیلات داخلی آماده فروشند.
منطقه بیرونی پر از غرفههای میوه و محصولات، با مسیرهای متقاطع، و حلقهای از فروشندگان لوله قلیان، پوشاک، عسل، آجیل و سایر خوردنیها و لوازم مصرفی است. پارکینگ عمومی با هزینه کمی در دسترس است، اینجا عده زیادی در حال چانه زدن هستند، بازار بیش از این که محل خرید و فروش باشد، سرگرم کننده، دوست داشتنی و چشم نواز است، آن همه رنگ یکجا، واقعاً چشم را مینوازد.
کاملاً درست است، اینجا بازار محلی مازندران است، جائیکه محصولات بومی استان، دست به دست میشوند و بیش از هر جاذبه گردشگری دیگری در مازندران، ارزش دیدن دارد. هر شهری از شمال، بازار محلیاش را در روز خاصی برگزار میکند، ممکن است جمعه، پنجشنبه، دوشنبه و حتی چهارشنبه یا یکشنبه باشد.
چهارشنبهها یک بازار ساحلی هفتگی در رویان برگزار میشود با این حال، نوشهر هر روز باز است. در هر صورت، تنها چیز مهم این است که باید از آن لذت ببریم، هر بازار محلی، هم به دلیل موقعیت مکانی و هم به دلیل طعم محلی محصولات ارائه شده، ارزش دیدن دارد، واقعاً تمام محصولات اینجا دیدنی و ارزشمند است، هر کدام بو و عطر خاصی دارد، آدم نمی داند چگونه توصیفش کند.
بهترین بازارهای محلی مازندران مملو از رنگ و بوهایی هستند که مشابهش را کم دیدهام و هر کدام حس منحصر به فرد خود را دارند. در ادامه با اول خونه همراه باشید، با هم بهترین بازارهای محلی مازندران را مرور خواهیم کرد به همراه تصاویر زیبای دیوانه کننده! اما قبل از آن کمی از ماهیت این بازارها بدانیم، این که چگونه به اینجا رسیدند و محل اصلی تشکیل چنین بازارهای محلی کجاست.
بیشتر بخوانید: معرفی شهر نور با جاذبهها، دیدنیها، دانشگاهها، بازارها (1401)
بازارهای هفتگی روستایی در ابتدا محل مبادله محصولات کشاورزی، دامی و باغی و صنایع دستی بوده است که انتقال محصولات شهری نیز در کنار آنها انجام میشد، درواقع داستان این بازارهای محلی از روستا آغاز شده است. پس از اصلاحات ارضی و تقسیم اراضی و آزادی بیشتر کشاورزان در تولید انواع محصولات کشاورزی، بازارهای هفتگی رونق گرفت.
اصلاح مسیرها و احداث جادههای جدید نیز باعث شد تا مردم شهری بیشتر وارد روستاها شده و از بازارهای محلی به خرید انواع کالاها بپردازند و در نتیجه بازارهای هفتگی از محل انحصاری داد و ستد روستاییان خارج شده و شهرنشینان در آنها دخالت کردند. این نقطه عطف ماجراست، شاید به همین خاطر است که بعد از سالها، امروزه بیشترین حجم از فروش محصولات بومی در شهرها و از طریق همین بازارهای محلی شهری، صورت میگیرد.
در یک دسته بندی کلی باید اینطور بگوییم: بازارهای هفتگی روستایی دو نوع دارند: بازارهایی که در شهرها برپا می شوند و بازارهایی که در روستاها قرار دارند. بیشتر بازارهای هفتگی شمال ایران از نوع اول هستند هرچند از نمونه دوم هم کم دیده نمیشود، این بازارها به صورت هفتگی یا دو بار در هفته در حاشیه روستاها در تقاطع راههای اصلی تشکیل می شود البته این بازارهای هفتگی را میتوان در روستاهای پرجمعیت هم مشاهده کرد. بیشتر محصولات آنها کشاورزی است، اما محصولات صنعتی هم در این بازارها دیده می شود. این نوع بازارها نظم و انضباط خوبی ندارند و ساعات کاری آنها کوتاه است و از ساعت 7 صبح تا 4 بعد از ظهر میباشد.
بیشتر بخوانید: معرفی و مناطق گردشگری مازندران به همراه آرشیو تصویری
بهترین بازارهای محلی مازندران می توانند مرکز نمایشگاهی محصولات فرهنگی باشند. زمانی که از بازارهای محلی و بومی شمال ایران بازدید میکنید، شما مسحور رنگ، طعم و معجزه خواهید شد دستان هنرمندان ایرانی که نه تنها این بازار را سرپا نگه میدارند، بلکه نشان میدهند اینها همه تنها بخش کوچکی از هویت و میراث اجدادشان است.
بازار آمل، واقع در مرکز شهر، به دلایل اجتماعی، اقتصادی و تاریخی شاید این روزها اهمیت سابق خود را از دست داده است، سقف مغازههای اینجا از کاشیهای سفالی شیبدار ساخته شده است تا محافظی در برابر آفتاب و باران باشد، از فضاهای باز داخل برای برپایی بازارچههای هفتگی استفاده میشود. بیشتر کالاهای موجود در بازار صنایع دستی و محصولات محلی است، اینجا جایی است که ارزش بازدید دارد. در ادامه تصاویری از بازار محلی آمل را با هم خواهیم دید. در ادامه گالری تصاویر بازار آمل بارگذاری شده است.
بازار گوشت جویبار از توابع استان مازندران از نظر وسعت و شهرت یکی از جذابترین بازارهای شمال ایران است. انواع گوشت، کله گوسفند، گاو، جگر از عمده محصولاتی هستند که در بازار گوشتی که باید حتماً ببینید و جمعهها پذیرای بازدیدکنندگان است، به فروش میرسند. ویژگی اصلی جمعه بازار جویبار قرار گرفتن آن در قلب بازار اصلی شهر است. جویبار به عنوان مهد کشتی ایران شناخته میشود و اکثر مردم و غرفه داران این بازار معتقدند که این اعتبار باید به بازار گوشت داده شود، زیرا گوشت سالم و تغذیه خوب از دلایل اصلی افزایش تعداد قهرمانان کشتی فرنگی است.
براساس یک باور سنتی، کشاورزان محلی اطراف جویبار معمولاً پس از برداشت محصول، دوستان و خانواده خود را به نشانه برکت به کباب دعوت میکنند. قدمت بازار گوشت به بیش از صد سال پیش باز میگردد. آنچه در زیر میآید عکسهایی از بازار است: بنابراین اگرچه در اکثر شهرهای شمالی ایران بازارهای هفتگی زیادی وجود دارد که به جمعه بازار معروف هستند اما در میان جمعه بازارهای استان مازندران واقع در شمال ایران، بازار شهرستان جویبار بزرگترین و معروفترین بازار این استان است.
همین وجود غذاهای معروف ایرانی مانند کله پاچه، سیرابی، جگر، جاغور باغور و انواع کباب که گفتیم در این بازار موجود است، آن را به یکی از بازارهای بسیار دیدنی مازندران بدل ساخته است.
البته این بازار محلی جویبار در بخشهای شمالی شهر تنها به صورت هفتگی برگزار نمی شود گاهی حتی روزانه برگزار میشود که مردم محصولات خود را در آن به فروش میرسانند.
بازار بابل مربوط به شهرستان بابل (استان مازندران) بازار بسیار معروفی است بازار باستانی بابل به «پنجشنبه بازار» یا نیز معروف است. در محله حصیر فروشان بابل قرار دارد، این بازار در گذشته محل فروش حصیر بوده است، محصولات محلی و صنایع دستی، مانند محصولات ساخته شده از چوب و حصیر در این بازار به فروش میرسند.
تصویر زیر مربوط به جمعه بازار در بابل است. احتمالاً این عکس حجم زیادی از خاطرات کاملاً شگفت انگیز را برای من به ارمغان میآورد. واقعاً هر کدام از تصاویر مربوط به این بازار، مملو از احساسات خوبی است که همه ما گاه و بیگاه با سر زدن به این بازارها تجربه کردهایم.
شما می توانید همه چیز را در آنجا پیدا کنید. خیلی جالب و شگفت انگیز است. مردم محلی هر چیزی را که شما بخواهید میفروشند. بسیاری از میوههای باغ خود. بازار رنگارنگ و پرجنب و جوشی است و خیلی تراکم فروشندهها بالاست و این از زیباییهای این بازار به نظر میآید. این بازار برای تمام افرادی که همیشه به آن سر میزنند جالب و نوستالژیک هست و روزهای جمعه تا ساعت 10 الی 11 شب نیز باز بوده و محصولات تازه و با قیمت مناسب را ارائه میدهد.
بازار ترشی بخشی از بازار محلی بابلسر به حساب میآید پر از ترشیهای خوش رنگ و متنوع، این بازار واقعاً یک بازار جمع وجور و دوست داشتنی با فضای کاملاً صمیمی و بافت قدیمی است که میتوان در آن سوغاتیهای شمال را با کیفیت خوبی پیدا کرد. میتوانید سبزی و ماهی و میوه ... تازه رو از اینجا تهیه کنید به معنای واقعی کلمه معرکه است و پر از حس زندگی. چند تصویر از این بازار در ادامه با هم ببینیم.
ساری مانند سایر شهرهای ایران صنایع دستی و سوغات خاص خود را دارد، وسایل چوبی، حصیر، گلیم، جاجیم، جورابهای دست ساز، نمد و سفال از پرطرفدارترین سوغاتیهای ساری هستند که می توانید آنها را از بازارهای شهر مانند بازار ترکمان و امام رضا خریداری کنید. ماهی نیز سوغات خوشمزه ساری است که می توانید بهترین نوع آن را از بازار بزرگ ماهی فروشان ساری خریداری کنید.
اینجا پر از sر و صدا، هیاهو، زندگی، شور و شوق است، پر از صدای فروشنده، پر از خانههای قدیمی که متعلق به محلههای سنتی و پر خاطره ساری است. برخی از این خانههای قدیمی به منظور ایجاد پارکینگ تبدیل به خرابه شده اند، با این حال بافت قدیمی این قسمت کماکان زنده است و همگان را به یاد خاطرات خوب آن روزها میاندازد. حتی اگر دنبال خرازیهای ساده هستید، باز هم باید سراغش را از بازار نرگسیه ساری بگیرید. با هم چندی از تصاویر مربوط به این بازار را میبینیم.
به غیر از مراکز خرید، هایپر و سوپر مارکتها، 14 بازار هفتگی در ساری وجود دارد که معمولاً به نام روزهای خاصی که در آن برگزار می شود، شناخته میشود، مانند شنبه بازارT دوشنبه بازار و پنج شنبه بازار (بازار پنج شنبه). برگزاری هفتگی بازارها یکی از سنتهای قدیمی مازندران به ویژه ساری است.
از صد سال پیش، مردم (به ویژه روستاییان) محصولات خود را برای فروش به شهرها آوردهاند. این روزها بازارهای هفتگی همچنان به حیات خود ادامه میدهند. بیشتر نیازهای روزمره مردم مانند سبزیجات، مواد غذایی و حتی لباس در آنجا موجود است. مدیریت شهری ساری از برگزاری بازارچههای هفتگی به دلیل مزیتهای فراوان حمایت می کند.
قیمت مناسب، کنترل قیمتها، کاهش سفرهای درون شهری، کاهش و کنترل تردد از جمله مزیتهایی است که برای بازارچههای هفتگی به حساب میآید. حتی میتوان آنها را یکی از جاذبههای گردشگری ساری دانست. بازارچههای هفتگی ساری زیر نظر «سازمان برنامه ریزی مشاغل شهری و محصولات کشاورزی شهرداری ساری» برگزار می شود و یکی از پرخاطره ترین قسمتهای شهر نه تنها برای اهالی ساری که حتی برای کسانی است که به عنوان مسافر مهمان این بازارها بودهاند.
سبزیجات، ماهی، تخم مرغ، ترشیجات در اینجا بسیار تازه و شگفت انگیز است.
زندگی داخل این بازار شدیدا جریان دارد آن هم به ساده ترین شکل ممکن مخصوصاً وقتی صبح زود یک روز بارانی تصمیم می گیری در بازار نوشهر حاضر شوی الحق که با صفاست، اینجا پر از بو و رنگ های تازه و شاد است می شود ساعت ها اینجا را بود و آرزو کرد روز تمام نشود، بازاری که هیچگاه از دیدنش سیر نخواهیم شد، با هم تصویر زیر رو ببینم.
مراسم چوب زدن ماهیها عموماً 8 صبح در این بازار مشاهده می شود.
تنکابن نیز این قافله جا نمانده، بازار ماهی فروشان تنکابن و بازار روز تنکابن را در ادامه با هم خواهیم دید. خوشمزه ترین ماهی های دریای خزر را داخل این بازار می توان دید.
اینجا بهترین جاست برای خریدن سبزی و هر چیز محلی دیگر. بازاری با تم و بافت سنتی، یادگاری از روزهای دور و انسان های روزگار دیده، همه چیز تر و تازه و مملو از بو و حس ناب است، می توانید در پارکینگهای اختصاصی لحاظ شده برای این بازار پارک نمایید.
بهترین مکان برای تمام کسانی که مایلند طبیعت و تازگی را از نزدیک لمس کنند، بازار کلاردشت است، همچون بهترین بازارهای محلی مازندران، این بازار نیز مملو از خوراکیهای تازه و دست اول است. تصاویر زیر تنها بخش کوچکی از زیباییهای بازار روز کلاردشت را نشان می دهند، سرشار از رنگ و غرق شده در زیبایی. با هم به تماشای یکجای این حجم از شگفتی مینشینیم.
باز هم هجمه رنگها، مهم ترین پیام تصویر زیر است که با هم خواهیم دید.
مطمئناً یکی از تولیدات تازه و خوشمزه در انواع شیرینی، کیک، کلوچه، مربا، بستنی یا نوشیدنیهای گرم نوش جان خواهید کرد.
آنچه به تشریحش پرداختیم، بهترین بازارهای محلی مازندران بود، اگرچه بوی تازه و رنگ ناب و هیاهوی زنده، وجه اشتراک تمام بازارهایی بود که با هم مرور کردیم، اما از حق نگذریم برخی از بازارهای محلی مازندران، تصویر پویا و زنده تری در خاطر ایرانیان و مازنیهای عزیز دارند، بویژه بازاری همچون بازار نرگسیه ساری که دقیقاً در دل قدیمی ترین محله های ساری جا خوش کرده و برای تمام اهالی این شهر، نمادی از گذشته، سنت ها، کوچه های ناب و قدیمی است، این بار اگر از کوچه پس کوچه های شهر گذشتید و از میانههای بازارهای روز مازندران عبور کردید، عمیقتر، با زیباییها و حس و حالش را درگیر شوید.
منبع: اول خونه
در آن بازارها نه تنها برای خرید و فروش کالا، بلکه برای تبادل اطلاعات و ملاقات حضور مییابند. اقوام یا دوستان، برای تماشای کوهها، یا صرفاً برای لذت بردن از فضای زنده بازار به این بازارها میروند.
زیباییهای خاص و هجوم رنگها و مزهها و شلوغیهای دلنشین این بازارها موجب شده به یکی از جاذبههای گردشگری مازندران تبدیل شود.
بله به سادگی میتوان در پارکینگهای درنظر گرفته شده برای آنها مراجعه کرد.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
شماره تماس شما در سایت نمایش داده نمی شود.