13.5 میلیارد تومان
نور
مشاهده ویلاسوادکوه در استان مازندران یکی از شهرهای جالب و دیدنی برای تفریح گشت و گذار است. این شهر زیبا یکی از گزینههای بسیار خوب برای گذراندن اوقات فراغت قلمداد میگردد. با سفر به این شهر میتوانید از مکانهای دیدنی آن بازدید کرده و با زوایای جدیدی از طبیعت سرسبز و دوست داشتنی روبرو شوید. علاوه بر گردش و تفریح در این شهر سرسبز میتوانید به سرمایهگذاری نیز بپردازید. با خرید ویلای دلخواه خود از گذراندن اوقات فراغت و تعطیلاتی لذتبخش بهرهمند خواهید شد.
قیمت مناسب فروش ویلا در سوادکوه موجب شده این منطقه متقاضیان زیادی برای سرمایهگذاری داشته باشد. بهرهمندی مناطق این شهرستان از امکانات رفاهی و تفریحی دلیلی برای افزایش ساخت و ساز در این منطقه است. جهت خرید ویلای دلخواه خود میتوانید به صورت نقد و اقساط اقدام کنید.
ویلاهای آماده تحویل که به امکانات مختلفی مجهز شدهاند با توجه به فاکتورهای متعدد دارای تنوع قیمتی بالایی هستند. از اینرو شما میتوانید با در نظر گرفتن بودجه مالی و یک مشاور املاک مطمئن ملک مطلوب نظر خود را خریداری نمایید. ویلاهای ساحلی و جنگلی، انواع ویلاهای لوکس و کاخ ویلا با مساحت متفاوت و قیمت فروش متنوع در اختیار خریداران قرار دارند.
شهر سوادکوه در مازندران یکی از زیباترین جاذبههای گردشگری این منطقه است که گردشگران و علاقهمندان به منظرههای بکر و بی نظیر طبیعت شمال را به این سرزمین جذب میکند. هر آنچه از یک طبیعت سرسبز کوهستان و دشتهای وسیع انتظار دارید، همه در کنار هم در سوادکوه مازندران قرار گرفتهاند. سوادکوه را به عنوان یک شهر بهشتی در ارتفاعات کوهستانی توصیف کردهاند! کمتر کسی است که به مازندران سفر کند اما رویای گردش و طبیعتگردی در سوادکوه را در ذهن نداشته باشد.
مجموعهای از آبشارهای زیبا، مسیرهای پر پیچ و خم که با جنگلهای انبوه احاطه شدهاند، جاذبه های طبیعت دیدنیهای کوهستان نظیر غارهای مختلف، تنها گوشهای از جاذبههای گردشگری سوادکوه مازندران هستند. برای علاقهمندان به کوهنوردی و طبیعتگردی، این شهر مازندران جزء برترین شهرهای شمال معرفی میشود.
اگر به دنبال مهاجرت به شمال هستید یا میخواهید گزینههای خرید ویلا در شمال را بررسی کنید، بهتر است شهر سوادکوه یا نواحی زیبای اطراف آن را بررسی کنید. ویلاهای این ناحیه از هر نظر زیبا هستند و چنانچه از مشاور املاک کمک بگیرید، گزینههای مناسبی را به شما معرفی خواهند کرد. با ما همراه باشید تا با سوادکوه، این بهشت رویایی بیشتر آشنا شوید.
شمال، بستر شکوفایی ویلاهای متعدد است که همه آنها زیباییشان را از طبیعت وام میگیرند. وقتی بر سکوی شمال فرود میآییم، مشاهده سبزینگی ممتد زمین، این باور را در ما تقویت میکند که طبیعت در کالبد شمال دمیده است.
مدتی بود موضوع خرید ویلا در شمال، ذهنم را قلقلک میداد، صاحب تکهای از شمال بودن از نظرم اتفاق فرخندهای است، به دو دلیل، یک این که میتوانم به هر بهانه عازم شهری شوم که پنجه در پنجه زیبایی پیش میرود و دوم، داشتن ملک آن هم در شمال، یک ارزش افزوده است که با سرمایهگذاری ارتباط نزدیکی دارد.
پر واضح است بار معنایی سرمایهگذاری در شهرهایی چون شمال که با تقاضای فزاینده مواجه است، تشدید مییابد. بعدها متوجه شدم لازمه خرید ویلا در شمال، آشنایی با تمام شهرهایی است که در شمال، حیات را از سر گرفتهاند.
شمال حکم نوبرانه را برایمان دارد، حکم یک چشمه همیشه پُرآب که قادر است، زندگی را مانند خون در شریانهایمان به جریان درآورد. چه هدف خرید ویلا در شمال باشد و چه تفریح و سیاحت، آشنایی با شهرهای شمالی، گره گشا خواهد بود. به این بهانه، نگارش مقاله پیشرو را استارت میزنیم و این بار سوادکوه را روی پرده میبریم. با ما همراه باشید.
شهر سوادکوه، زاده تلاشهای اقوام کهن و قدیمی است، به زعم این که در بسیاری از شهرهای شمال همچون نوشهر و چالوس و بابلسر، هنرنمایی قاجارها، تحسینمان را بر میانگیخت.
اما سوادکوه از آن دست شهرهایی است که پیش از عهد پهلوی هم، حضور پُر جانی داشته است و اینطور به نظر میرسد که از سالیان دراز، متولد گشته است.
از شخصیتهای برجستهای که در دامان شهر سوادکوه متولد شده و قد کشیده است، رضاشاه پهلوی است. سال 95 بود که چرتکه به دست شدند و آنچه از سرشماریها عاید شده بود را در قالب ارقام و اعداد، ارائه نمودند.
سهم شهر سوادکوه از جمعیت، بالغ بر 43 هزار نفر گزارش شده است، این شهر که از شهری چون متل قو، پرتراکمتر است در برابر نوشهر و رامسر، خلوت و تُهی از جمعیت به نظر میرسد.
هرچند ظرف بیشتر شهرهای شمالی، کوچک است و جمعیت مورد پذیرششان، از حدی تجاوز نمیکند کما این که شهر سوادکوه از نظر جمعیت، در پایینترین سکوها جای گرفته است. 2078 کیلومتر مربع، مساحتی است که برای این شهر، گزارش شده است.
برای این که به شهر سوادکوه برویم، دو مسیر اصلی وجود دارد که آنها را به عنوان شاهراههای اصلی میشناسند. میتوان از جاده فیروزکوه، سفر کرد همان که برای همه تهرانیها آشناست و اکثر قریب به اتفاق پایتخت نشینان، در راه رسیدن به تهران، از آن کمک میگیرند.
با انتخاب این مسیر، پس از آن که از تهران فاصله گرفتید و گردنه گدوک را پشت سر گذاشتید، وارد شهری خواهید شد که سوادکوه نام دارد و مقصد نهایی ماست. میدانید گردنه گدوک خود معدنی از زیباییها و شگفتی هاست؟
حتی در گرمترین روزهای سال هم با هوایی خنک از شما پذیرایی میکند و این همان نکته نغزی است که گدوک را چند پله ترفیع داده است. دوغ گدوک، یک نام تکراری است، چنان آوازهاش در بوق و کرنا فریاد زده است که حتی خواجه حافظ شیرازی هم میداند گدوک کجاست و سوغاتیهایش از چه قرار است.
مخلص کلام این که، هرگاه به مقصد شهر سوادکوه، از گدوک گذشتید، پیش از آن که سریع از آن عبور کنید، این بار دمی آنجا بیاسایید و از خوراکیهای طبیعیاش کیفور شوید.
اما مسیر دومی که از آن سخن گفتیم، قائمشهر است، اول به سراغ قائمشهر میروید و پس از عبور از این شهر، جنوب را نشانه گرفته و به سمت سوادکوه حرکت میکنید.
در راه رسیدن به سوادکوه، نخست به شیرگاه خواهید رسید. فیالواقع، شیرگاه اولین شهر از تبار شهرستان سوادکوه است که دستتان را میفشارد و به استقبالتان میآید.
نقشه شهر سوادکوه را روبرویمان می گذاریم. سوادکوه مازندران از شهرهای نزدیک به پایتخت است، همین یک نکته کافی است تا دستش را بالا ببریم و مشتاق شویم درخصوص اش بیشتر بدانیم.
جغرافیا با مرکزیت مرزها، به ایفای نقش میپردازد، وقتی تاریخ را شخم میزنیم، متوجه میشویم تمام دعواها و جنجالها بر سر جابه جا کردن همین مرزها بودهاند، همه حاکمیتها و امپراطوریها، دست به تلاش زدهاند تا کمی قلمرو خود را گَل و گشادتر کنند، تا بتوانند خاکشان را وسعت بخشند و بدین ترتیب قدرتشان را به رخ این و آن بکشند.
این جریان در سوادکوه نیز، مشاهده میشود، گذشته شهر سوادکوه را که جویا میشویم در مییابیم خطوط مرزی این شهر، دائماً دچار تغییر شدهاند، عوامل متفاوتی در وسیع یا کوچک شدن مرزهای سوادکوه نقش داشتهاند که از جمله آنها میتوان عوامل سیاسی و اجتماعی را پررنگ دانست.
قسمت مرکزی البرز، محل جوانه زدن و رشد سوادکوه بوده است، این شهر که در قسمتهای جنوبی استان مازندران، شروع به سبز شدن کرده است، در ضلع جنوبی خود سمنان را دارد و تکههایی از البرز بزرگ. بابل در غرب سوادکوه، ریشه دوانده است و شهرستان ساری در شرق سوادکوه، قد علم کرده است. شمال سوادکوه، اختصاص دارد به سوادکوه شمالی.
تقسیمات کشوری اعمال شده بر شهرستان سوادکوه از این قرار است که این شهر در بالاترین سطح، به دو بخش زیر آب و مرکزی تقسیم میشود، شهرهای گنجانده شده در این شهر، اینطور لیست شدهاند: زیرآب، آلاشت و پل سفید. یعنی آنچه سوادکوه نام میگیرد در واقع گرده همایی سه شهر آلاشت، زیرآب و پل سفید است.
بیشتر بخوانید: با جاذبههای گردشگری دریاچه لفور مازندران آشنا شوید!
بیایید از گذشتههای خیلی دور فاکتور بگیریم و به یک قرن پیش سفر کنیم آنجا که شغل و پیشه مردم سوادکوه، دامپروری بوده است. به زندگی عشایری اهتمام میورزیدهاند و کوچ نشینی، سبک و سیاق زندگیشان را شکل میداده است، بعدها اما ورق بر میگردد.
با برملا شدن قابلیتهایی که در دل سوادکوه نهفته بوده، رفته رفته سبک زندگی مردم سوادکوه، رنگ و لعابی نو به خود میبیند و از موقعیت قبلی فاصلهاش را زیاد میکند.
با عیان شدن رگههای ذغال سنگ در کوههای سوادکوه، درست زمانی که متوجه شدند شهر سوادکوه، آبستن ذغال سنگهای قیمتی است، این شهر در کانون توجه قرار گرفت و استخراج معادن زغال سنگ، به عنوان یک هدف مهم، با جدیت تمام در دستور کار قرار گرفت.
سوادکوه میزبان احداث راه آهن قرار گرفت و لوکوموتیوهایی جهت ارسال زغال سنگهای استخراج شده به اصفهان، لحاظ گردید تا بدینسان، شاهد ترفیع سوادکوه از منظرهای متفاوت باشیم.
حالا دیگر مردم سوادکوه، از کشاورزی و دامپروری روی بر میگردانند و به جرگه علاقهمندان به معدن میگردند تا با ذغال سنگهایی که در قعر کوه، خفته بودند دست و پنجه نرم کنند.
این داستانِ به ظاهر باب میل و زیبا تا دهه هفتاد ادامه یافت تا این که، برخی مدیران به صلاحدید خود حاصل زحمات این کارگران معدن را دو دستی به بخشهای خصوصی واگذار کردند تا حس ختامی باشد برای رونق و پیشرفت سوادکوه.
زین پس، آن مردم راضی از کسب و کار و شرایط خود، با مشکلات عدید مواجه شدند که در راسشان مشکلات معیشتی و درآمدی، جای داشته است.
سوادکوه را با درهاش میشناسند، اصلاً آنچه این شهر را بالا برده همین دره طولانی است که از میانههای سوادکوه میگذرد و با دامنه رشته کوههای البرز، همسایه است.
همانطور که پیشتر گفتیم، سوادکوه، منطقهای کوهستانی و جنگلی است، اینطور گفته میشود که تا ارتفاع 2000 متری، جنگل روی این منطقه به چشم میخورد و پس از آن، مراتع نگاهمان را به خود جلب میکند.
وقتی بیش از 2 هزار متر از سطح دریا فاصله میگیریم، با اقلیم خشک و سرد مواجه میگردیم، اینجاست که بارش برف و باران، تردستی میکند و سکوی نمایش را در دست میگیرد. در ارتفاعات بالا، برف شروع به بارش میکند و در نقاط کم ارتفاعتر، این باران است که مهمان خانهها میشود و چه مهمانی بهتر از برف و باران.
حوالی درهای که اذعان نمودیم نشان افتخار سوادکوه است و به عنوان یکی از جاهای دیدنی مازندران، اسمش را به ثبت رسانده است، آبادیهای زیادی زندگی را از سر گرفتهاند و زیبایی را هنرمندانه، به تصویر میکشند.
سوادکوه یک برگ برنده دیگر هم در چنته دارد، ارتفاع کوهها در شهرستان سوادکوه، دائماً در حال نوسان است، گاه کم میشود و ناگهان تصاعدی بالا میرود، علاوه بر این، شیب تند زمین، عامل دیگری است که به موجبات آن، پوششهای گیاهی متنوعی روی کوههای شهر سوادکوه مازندران، خلق شدهاند.
فی الواقع، حضور گیاهان با رنگها و نامهای گوناگون، مهمترین ارمغان این شهر تاریخی دوست داشتنی است.
بیشتر بخوانید: آشنایی با زیباترین تالابهای مازندران برای یک گردش دلچسب!
سوادکوه مثل یک نقال پرده خوان است، پردهای که این شهر در برابر چشمانمان میگذارد تلخی ندارد، قسمت غمانگیز ندارد، تنها روایتی است از سبزینگی و بازی رنگها.
جنگل سوادکوه، آمیزهای از درختان پراکنده نیست که از همجواری درختان متراکم پدید آمده است، کوههای سوادکوه، اشباع شده است از درختانی که در تنوع، چشم نوازند.
برخی از نوع راشاند، تعدادی افرا، توسکا بخش قابل توجهی را به خود اختصاص داده است و سردار و سرخدار از دیگر نمونههایی هستند که ردپایی از خود در جنگلهای سوادکوه به یادگار گذاشتهاند. حضور راش در شهر سوادکوه، چنان برجسته است که شماری از جنگلهای سوادکوه تنها دارای راشاند.
شاید با خود بگویید این که اتفاق خرسندی نیست که نیاز باشد آن را جشن بگیریم یا به یگانگی و بدیع بودن از آن یاد کنیم. ما نیز با شما موافقیم که شمال، مهد چنین طبیعتی است و جنگل یک نماد تکراری در شمال است، اما جنگل یک منظره تکراری دوست داشتنی برای همه ما به شمار میرود ضمن این که، جنگلهای سوادکوه، با مه در هم تنیدهاند و این عامل سربلندی جنگلهای سوادکوه است.
حضور پایدار مه در لابلای درختان سوادکوه، ریشه در ارتفاعات کوههایش دارد و این همان نکته نغزی است که بسیاری از مسافران را به جنگلهای شهر سوادکوه، دلبسته و علاقمند میکند.
جنگل سوادکوه، از دیگر مناظر بکر، تُهی نیست که درههای ناب، آبشارهای خوش چهره و چشمههایی که دلربایند، چاشنی کار شده اند تا مبادا چشم بیننده از یکنواختی به ستوه آید یا سبزی یکدست درختان، ذوق مخاطب را کور کند.
جنگلهایی که خود را در دل کوههای سوادکوه جای دادهاند، جز درخت، آپشنهای دیگری را هم لحاظ کردهاند تا ثابت کنند، حداقلها را در اختیار دارند، جنگل سوادکوه مازندران، مزایای زیادی دارند.
مهمترین دارایی این جنگلها، گیاهان میوهدار وحشی است که به عنوان مثال میتوان زالزالک را نام برد یا به انگور فرنگی که محلیها گالش انگور صدایش میکنند، اشاره کرد. ازگل هم در شمار این لیست جای دارد.
تراکم درخت در جنگلهای سوادکوه، همان چیزی است که ما را به وجد میآورد. هوای این منطقه کمی میل به سردی دارد. یک پل راه آهنی، حضورش را در این جنگل به ثبت رسانده که ارزش افزودهای برای جنگل اوریم به حساب میآید.
عبور از مسیر طولانی در حالی که خیره شدهایم به جنگلهای پرتراکم، حال خوبی را در جانمان مینشاند و روخمان را سر ذوق میآورد.
اگر بر سکوی شهر پل سفید، فرود بیاییم، حضور آبشارها و جاذبههای گردشگری خیره کننده، ما را به ذوق خواهد آورد. یکی از آبشارهای به نام این خطه، آبشار شورآب است که با پل سفید قریب به 35 کیلومتر فاصله دارد.
گفته میشود آب این آبشار، شرب و قابل خوردن نیست که دلیلش به املاح گوگردی و مضری بر میگردد که در جانش نهفته است. به فراخور این مسئله، محل ریزش آبشار شوراب، رنگی قرمز به خود گرفته که اگرچه دلایل علمی در پشتش نهان شده است، اما به چشممان زیبا و منحصر به فرد است.
راستش را بخواهید شمار آبشارهایی که شهرهای مختلف سوادکوه را قرق کردهاند، از دستمان خارج است، هر کدام از آبشارها شاید به نظر ساده بیایند، اما معجزه و شکوهشان بیتردید از نظر دور مانده است.
از آنجا که تشریح تک به تک آبشارها نیازمند زمان زیادی است، در این جا تنها به قید نام برخی از آنها بسنده میکنیم همچون آبشار چرات، گزو، لاجیم، دراسله تنگه، گلناب دره.
ارتفاع ثبت شده به نام آبشار گزو، به 48 متر میرسد. گزو، آبشاری است حاصل تلفیق دو آبشار متفاوت که ارتفاع یکی از آنها 5 متر و دیگری 43 متر است. امامزادهای در کنار این آبشار، به گردش سیاحتی ما، جنبه زیارتی اضافه میکند.
تنها آبشار نیست که ذوقمان را احیا میکند و حس نابی در درونمان میکارد بلکه مسیر منتهی به این آبشار، نیز از بکرترین نمونههای موجود است.
دیواره هایی که حوالی این آبشار، قرار گرفته اند، قوسی شکل اند که این بر درجه کمالشان میافزاید. نه تنها علاقهمندان به مشاهده آب و سبزه از آبشار گزو استقبال میکنند که اخیراً این آبشار حجم زیادی از کوهنوردان و سنگ نوردان را به سمت خود کشانده است.
از دو مسیر میتوان خود را به این آبشار رساند یکی از پشت سد البرز و دیگری جمشیدآباد. جنگلپیمایی جزء لاینفک سفر به آبشار گزو میباشد از این رو انتظار میرود آماده، راهی این آبشار شوید و یا از فردی آشنا به این مسیر کمک بگیرید.
این دریاچه، تنها دریاچهای نیست که به نام شهر سوادکوه به ثبت رسیده اما از زیباترینهایش است. این جا، تداعیگر آرامش است، مهمترین تفریحات الصاق شده به شورمست، قایق سواری و دوچرخه سواری است که چراغ سبزی است برای حضور تمام ردههای سنی در این دریاچه.
زمانی که سوار بر قایق هستیم، در پیش چشمهایمان انبوه جنگلهای توسکانی، نگاهمان را به سمت خود میکشاند، این دریاچه، مامن امنی است برای جاندارانی مثل قورباغه، ماهی و ملخ که زنگ حیات و زندگی را با صدای رساتری فریاد میزنند.
با خود فکر میکنم، شهر سوادکوه مازندران عجب خوش سلیقه است، تمام المانهای طبیعت را فراخوانده است تا یک هنرنمایی برجسته از خود به یادگار بگذارد.
سوادکوه از آن دست شهرهایی است که به جنگل و دریا بسنده نمیکند که به غار و دریاچه و آبشار و نهر و چشمه هم دست میبازد بلکه بتواند خروجی بزرگتری، نشانمان دهد. پتانسیل شمال، در سوادکوه به درجه اعلاء میرسد. در ارتفاع 72 متری از سطح دریا، قرار دارد که به فراخور حضور آب، تپه همجوارش مملو از سبزه و پوشش گیاهی شده است.
دریاچه لفور، حاصل گردهمایی سه رود است که به ترتیب آذر رود،کارسنگ رود و اسکلیم رود هار میباشد. لفور، ملجأ قایق سواری است، جان میدهد برای سوار شدن بر قایقهایی که لذت تفریح را به توان n، میرسانند.
جوارم از دیگر پارکهای جنگلی سوادکوه است که از قضا به این پارک هم، فضای زیادی اختصاص داده اند. 365 هکتار در اختیار جوارم است تا بتواند مامن امنی را برای علاقهمندان به تفریح در شمال فراهم نماید.
برای آن که بتوانید مهمان پارک جنگلی جوارم سوادکوه شوید، کافی است از زیرآب خارج شده و به اندازه 6 کیلومتر به سمت شیرگاه رانندگی کنید. این پارک را به مثابه یک مجموعه گردشگری کامل معرفی میکنند که تمام نیاز گردشگران را پاسخ میدهد و قادر است، بهترین لحظات را برایشان رقم بزند.
فضاهایی برای اتراق خانوادهها در جوارم در نظر گرفته اند ضمن این که این پارک جنگلی مجهز به آلاچیقهای تمام عیار و سفره خانههایی است که به دلیل سنتی بودن، نگاههای زیادی را به سمت خود کشانده است.
لحاظ کردن فضاهایی برای بازی کودکان ما را خاطر جمع میکند، این پارک از هر لحاظ ایدهآل است. یک دکل تقویت آنتن تلفن همراه در نزدیکی جوارم احداث کرده اند بنابراین بی دغدغه راهی جوارم شوید، بی آن که بترسید مبادا آنتنهایتان برود و از این حیث گرفتار مشکل شوید.
وقتی یک نفر راهی همدان میشود، بیتردید برای دیدن غار علیصدر، برنامهریزی کرده است، اما از میان کسانی که شمال را گلچین کردهاند برای گذراندن تعطیلاتشان، کمتر کسی است که تماشای غار را در چشماندازش جای داده باشد.
میخواهیم بگوییم انتظارات همه ما از شمال، اگر یک مخرج مشترک داشته باشد، ترکیب دریا و ساحل است، نهایتاً تا زانو وارد شدن به دریاچه شدن و روی ماسه نرم ساحل قدم زدن است، اما شمال از آنجا که با کوه و کوهستان، پیوند ناگسستنی دارد، ملجأ غارهای بکر به شمار میآید.
غار کیجا کچال، که از قضا در زمره همین غارهای بکر جای خوش کرده است، در مناطق کوهستانی جنگلی سوادکوه رخنه کرده است و منظرهای دیدنی به روستای پیت سرا دارد.
به دلیل این که غار مورد نظر، در ارتفاع، جای گرفته، برای ورود به آن، تجهیزات و ایمنیهایی لازم است و هر تازه پا به راهی نمیتواند نگاهش را به غار کیجا کچال بدوزد و قدم به راه بگذارد.
اینطور که شنیدهایم، این غار قدمت طولانی دارد و به نظر میرسد در دوران ساسانیها در جهت نقشهای تدافعی از آن استفاده میشده است.
این روزها، صفحه اینستاگرام خود را که باز میکنیم، هزاران تصویر آشنا و نامانوس را میبینیم که هرکدام دنیای جدیدی را به رویمان میگشایند. در این میان جای برخی جاذبهها عجیب خالی است.
به عنوان مثال میتوان غار اسپهبد را نام برد که که آن را بزرگترین طاق طبیعی جهان میدانند. جاذبهای که میان میلیونها سلفی زیبایی که روی اینستاگرام میرود، جالی خالیاش حس میشود.
در مسیر رفتن به سوادکوه، پس از آن که پل ورسک (که در ادامه به تفصیل تشریحاش خواهیم کرد) را پشت سر میگذارید، نخستین جاذبهای است که میتوانید به ملاقاتش بروید. منطقه دوآب، نام اصلی محل قرارگیری این غار تاریخی است.
ورود به غار شما را با اتاقهایی روبرو خواهد ساخت که گفته میشود به دوران ساسانیان بر میگردند. اسپهبد به عنوان یک اثر ملی ثبت شده، نمونهای ارزشمند قلمداد میشود ضمن این که تلاشهایی برای جهانی کردن آن در حال انجام است.
هرچند از نظر دور مانده است و شاید شمار کسانی که نامش را شنیدهاند اندک باشد، اما شواهد نشان میدهد از برترین جاذبههای گردشگری شهر سوادکوه است.
بیشتر بخوانید: تالاب سرخرود مازندران، بهترین پناهگاه برای مهاجرت پرندگان
این غار، دردانهای است در بخش زیرآب، وقتی موقعیت مکانیاش را دقیقتر دنبال میکنیم، روستای آزادمهر را نشانمان میدهند، مدعی شدهاند نام این غار در شاهنامه فردوسی هم مطرح شده است که جذابیت ماجرا را برایمان پررنگ میکند.
به گفته آنهایی که با تاریخ همسایهاند و اتفاقات تاریخی جا و جهانشان را شکل داده، این غار، در زمانهای دور زندانی برای به بند کشیدن کی کاووس بوده است.
مورخان عنوان میکنند این دیو سفید و سپاهش بوده که غار دیو دلیلم را جهت به بند کشیدن کی کاووس، برگزیده است و بر این اصل پافشاری میکنند که داستانهای کی کاووس و دیو سفید، در قسمتهایی از شاهنامه فردوسی دخیلاند.
غار زنگیان سوادکوه، دیگر غاری است که در دامان شهر سوادکوه، خودنمایی میکند. دروازه ورود به غار زنگیان، شهر آلاشت است، نخستین گامی که ما را به زنگیان میرساند، عبور از همان شهر محبوب آلاشت است.
از اقبال بدمان، این غاز نیز لازمهاش حرفهای بودن در حوزه غارنوردی است و عموماً راه رسیدن به آن، این قدرها هموار و استوار نیست. به رسم عادت، سازههای آهکی در گوشه گوشه غار زنگیان، حضورش را تیک زده است.
آلاشت را همه میشناسیم، زادگاه اولین شاه پهلوی ایران، همان که به رضاشاه معروف است. آلاشت بهشت گمشده ایران به حساب میآید و از آن دست روستاهای زاده شده از کنار سوادکوه است و با شهر سوادکوه قریب به 40 کیلومتر، فاصله دارد.
گر دلتان تنگ شده برای خانههای باصفای روستایی، همانها که خانههایشان از جنس خشت خام است و با کوچههای باریک و تنگی، همسایهاند، آلاشت نیازتان را مرتفع خواهد کرد.
محلههای قدیمی، هنوز هم در آلاشت مازندران به قوت خود باقی ماندهاند، کوچهها از سنگاند، همانند زمانهای قدیم و با شیب تندی ما را به قعر یا صدر سوق میدهند.آلاشت در میانه کوه و جنگل، لانه کرده است، جایی که بر فراز کوهها خانه دارد و در میانه جنگل و درختان سبز، آشیانهاش را ساخته است.
گفتیم رضاخان پهلوی در کوچه پس کوچههای آلاشت رضاشاه قد کشیده است، خانه این شاه پهلوی در محله پهلوان خلیل بوده است و این روزها به یک موزه مردم شناسی بدل گشته، جایی که بازدید از آن برای عموم آزاد است، میتوانید پا به موزه بگذارید و ریشههای فرهنگی مرسوم آن زمان را از نزدیک به تماشا بنشینید.
شمال شرق شیرگاه، اختصاص دارد به جایی که پلنگ دره نام میگیرد. جایی با هوای خنک و مملو از درخت که هم زیبایی طبیعت را پیش چشمانتان میگذارد و هم با هوای خنک، نگرشتان را درباره شرجی بودن هوای شمال، تکان میدهد.
برای رسیدن به این مکان، 13 کیلومتر رانندگی در جاده خاکی لازم است. به بهانه خاکی بودن جاده منتهی به پلنگ دره، آهسته رانندگی میکنیم و این مجالی دستمان میدهد تا زیباییها را یکی یکی و با طمأنینه پشت سر بگذاریم و چه بهتر از این؟
وقتی به مقصد میرسیم مشاهده میکنیم آبشار در حال سرازیر شدن است و حوضچه سنگی، آب آبشار را با جان و دل میپذیرد.
اگر مایلید تا کنارههای آبشار بروید، لازمهاش عبور از عرض رودخانه است، بنابراین عاقلانهاش این است که مجهز به پلنگ دره بروید تا بتوانید توأم با لذت بردن از سبزینگی جنگل، از زیباییهای آبشار هم استفاده کنید و کمی هم از بودن در آب خنکش کیفور شوید.
در پلنگ دره، با یک طبیعتگردی از نوع خیس و خنک مواجهیم، جایی که هم هوای مطبوع را دو دستی تقدیممان میکند و هم مجبورمان میکند تا زانو توی آب برویم تا بتوانیم در نهایت به آخرین نقطه، جایی که آبشار به زمین میرسد و در حوضچه سنگی جمع میشود، نایل شویم.
شاید تاکنون نام غار کیجا کچال یا آبشار شورآب را نشنیده باشیم اما قطعاً، ورسک رضا شاه را بارها و ماهها، شنیدهایم، زیباییهای فلج کننده پل ورسک قادر است به تنهایی تمام خلأهای این شهر را جبران کند. نامش از نام دره ورسک نشات میگیرد.
در بحبوحه جنگ جهانی دوم، نام دیگری برای این پل برگزیدند و آن را با نام پل پیروزی، مورد خطاب قرار دادند. اعداد و ارقام حاکی از آن هستند که این پل در ارتفاع 110 متری احداث گردیده است و با دهانهای به طول 66 متر، به مثابه نگینی بر روی دره ورسک، میدرخشد.
آنچه نام ورسک رضا خان را این چنین در میان همگان برجسته ساخته است، سابقه این پل در پیروزی جنگ جهانی دوم است. عبور از پل ورسک، توأم با نشستن مناظر جنگل در نگاهمان است که بر بالندگی ماجرا میافزاید.
گمان میکنم شما نیز همچون بسیاری از مردم و اغلب کسانی که بارها مهمان سوادکوه مازندران بودهاند، نمیدانید این شهر کوچکترین کلیسای جهان را در چنته دارد؟
یک کلیسای 3 در 3، که ساختش به زمان پهلوی اول بر میگردد. زمانی که مهندسان اروپایی گرد هم آمده بودند تا پروژه راه آهن شمال را استارت زده و سر و سامانی بدان ببخشند، کلیسایی برایشان احداث گردید که امروزه به عنوان کوچکترین کلیسای جهان از آن یاد میشود.
تنها دارایی این کلیسای کوچک، دو عدد پنجره زیباست. به رغم این که کلیسای مزبور کماکان سالم مانده و به قوت خود باقی است اما درب آن بسته است، با این حال، دیدنش خالی از لطف نخواهد بود.
اگر مایل به تماشایش بودید، بعد از آن که پل ورسک را دیدید به سمت کلیسا که روبروی ایستگاه راه آهن، قد علم کرده است، بروید. آنچه در نخستین نگاه، توجهتان را جلب میکند، نوشتهای به زبان ایتالیایی بر سر در کلیساست که گواه میدهد مهندسان ایتالیایی، آن را ساخته و احداث کردهاند.
جالبتر میشود اگر بدانیم سازمان میراث فرهنگی، نام این کلیسا را در لیست آثار ملی جا داده است و از اینرو به عنوان یک اثر ملی قابل احترام و توجه است.
در میان جاذبههای گردشگری شهر سوادکوه، برج باوند، شاید یک نام از نظر دور مانده باشد که اگرچه بعضاً مورد کم لطفی قرار میگیرد اما در نوع خود زیبا و استثنایی است.
باوند از آن دست برجهایی است که پس از ساختش، مورد بازبینی قرار گرفته و ظاهری شکیلتر به خود دیده است. نام دیگری که بر روی برج باوند نهادهاند، برج گنبد است.
میدانید مزارع دارویی، بخشی از شهر سوادکوهاند؟
به زعم اینکه داروهای شیمیایی، روز به روز سهم بیشتری از بازار را قرق میکنند، اما جالب است که حضور گیاهان داروئی کماکان به قوت خود باقی است و چه بسا حضورشان پُررنگتر از قبل به چشم میخورد.
کیست که عطر نعنا و پونه کوهی شمال را دوست نداشته باشد یا رایحه ریحانهایش را با جان و دل نپذیرد؟
مراتع استوار بر فراز کوههای سوادکوه، پرورش گاهی است برای داروهای گیاهی، که نمونههایی همچون گل گاو زبان، تشی گزه، شکرالله و لاری را در بر میگیرد.
حالا که به ایستگاه های پایانی نزدیک می شویم، گمان کردیم اگر حرفی از صنایع دستی سوادکوه نزنیم به نوعی در حقش اجحاف کرده ایم. آنچه در سوادکوه، چرخ صنعت را به گردش در می آورد، تولید صنایع دستی و عرضه آن به نقاط مختلف است. اگر بخواهیم یکی از برترین صنایع دستی سوادکوه را به عنوان نمونه نام ببریم باید بی مقدمه به سراغ جالیم های آلاشت برویم که آوازه شان گوش فلک را کر کرده و مخاطبان پروپاقرصی دارد.
بیشتر بخوانید: روستای فیلبند در مازندران، سرزمینی در میان ابرها
برخی ها عاشق بومگردی اند، هوادار شش آتیشه اقامتگاه هایی هستند که نام بومگردی را به یدک می کشند. حتما می دانید اقامتگاه های بومگردی چه ویژگی هایی دارند و چرا به این اسم، نامگذاری شده اند. از باب یادآوری می گوییم، اقامتگاه های بومگردی به اقامتگاه هایی اطلاق می گردند که شرایط زندگی همانند اهالی بومی آن جا را برای شما فراهم می سازند. این اقامتگاه ها، مملو از اسباب و وسیله هایی هستند که عشق را در ما جوانه می زنند و بر ذوق مان می افزایند. سوادکوه از بهترین شهر هایی است که می تواند شما را مهمان بهترین اقامتگاه های بومگردی کند.
بر اساس آخرین آمار ها، سوادکوه در شرایط فعلی دارای 11 اقامتگاه بومگردی سوادکوه است، اقامتگاه هایی که در دل طبیعت بساط شان را پهن کرده اند و به شما طعم زندگی در محیطی بومی را هدیه می دهند. امکانات مناسب چنین اقامتگاهی ذهن مان را قلقلک می دهد تا برای یک شب هم که شده مهمان چنین اقامتگاه هایی باشیم. لازم است یک نکته را مفصل تر توضیح دهیم. اقامتگاه های بومگردی با خانه هایی که اهالی روستا برای اجاره در اختیارتان قرار می دهند، تفاوت هایی دارد.
تعداد خانه هایی که اهالی سوادکوه در اختیار مسافران قرار می دهند بسیار بیشتر از 11 مورد است،منتهی مطلب، مقصود ما، مجموعه های بومگردی هستند که نه تنها محلی به عنوان اقامت در اختیار شما می گذارند که با ارائه امکانات جانبی، زمینه سفری دلپذیر را برایتان فراهم می کنند. اقامتگاه بومگردی سوادکوه، ما را به بطن این شهر می کشاند.
زیباییهای شمال، سقفی ندارند، گاه تلاش میکنیم چکیدهای از شگفتیهای شمال را روایت کنیم اما تا شروع میکنیم به نوشتن، نتیجه میگیریم زیباییهای شمال از آنچه پیشبینی کرده بودیم تجاوز میکنند و این همان نکتهای است که شمال را در خاطرمان برجسته میسازد.
با هم شهری را مرور کردیم که نامشان برای بسیاری از ما تکراری است، همان که برچسب سوادکوه میخورد و به رغم تمام فراز و نشیبهایی که پشت سر گذاشته است، به عنوان یک مکان پایدار و یک زیبایی بی بدیل، در شمال ایران، خوش میدرخشد. امید است آنچه روایت کردیم، در سفر به شمال و ملاقات سوادکوه، بتواند راه گشا بوده و کمک کننده باشد.
شهر سوادکوه، زیبایی های بی نظیری دارد که این منطقه را همانند یک نگین بر انگشتر، در مازندران معروف ساخته است. به همین دلیل است که اکثر گردشگرانی که به این منطقه سفر می کنند، به این فکر می افتند که چه بهتر است در نزدیکی این مناظر طبیعت و تماشایی، یک ویلای اختصاصی داشته باشیم! این در واقع آرزوی بسیاری از افراد است. زندگی در یک ویلای جنگلی یا ویلای ساحلی می تواند باعث تقویت روحیه شود.
اگر شما هم به این تصورات رسیده اید، اکنون زمان آن رسیده است درباره سرمایه خود، دقیق تر فکر کنید. کارشناسان املاک اول خونه همراه شما هستند تا بتوانید زیباترین ویلاهای نزدیک به شهر سوادکوه مازندران را برای خرید پیدا کنید. همین حالا با این تیم تخصصی تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.
منبع: Avalkhune
دریاچه شورمست یکی از معروفترین دریاچههای مازندران است که در سوادکوه قرار گرفته و منظرهای از جنگلهای توسکانی به همراه یک دریاچه وسیع را به نمایش میگذارد.
دریاچه شورمست- دریاچه لفور- غار دیو لیلم- غار زنگیان- روستای آلاشت- پلنگ دره- پل ورسک- کلیسای تاریخی سوادکوه- برج دیده بانی باوند- مزرعه گیاهان دارویی- اقامتگاههای بوم گردی
برای سفر به سوادکوه مازندران میتوانید از شهر تهران در مسیر جاده فیروزکوه حرکت کنید. از طریق مسیر دوم میتوانید ابتدا به شهر قائمشهر وارد شوید و از آن قسمت به سمت سوادکوه سفر کنید.
غار کیجا کچال- غار زنگیان- غار اسپهبد- غار دیو لیلم
دریاچه شورمست – دریاچه لفور
آبشار شورآب-آبشار گزو
شهر سوادکوه به دلیل برخورداری از اقلیم خاص و جاذبههای دیدنی طرفداران زیادی دارد. این شهر یک گزینه مطلوب برای سرمایهگذاری تلقی میشود.
این شهر یکی از مناطق مشهور استان مازندران است که به پایتخت نزدیک میباشد. سوادکوه یک منطقه کوهستانی و جنگلی است که دارای مراتع زیبایی میباشد.
با عرض خسته نباشید برای زحمتی که بابت معرفی سوادکوه کشیدهاید، این نکته را متذکر شوم که سوادکوه به خودی خود نام یک شهر نیست بلکه نام شهرستان است که منطقهای به وسعت بیش از 2000کیلومتر مربع را شامل میشود. این شهرستان دارای چهار شهر به نامهای پل سفید(مرکز شهرستان)، زیرآب، شیرگاه( سوادکوه شمالی) و شهر کوهستانی آلاشت(زادگاه رضا شاه) است که هریک زیباییهای منحصر به فردی دارند. 100 کیلومتر از جاده ترانزیتی فیروزکوه(تهران-قائمشهر) از گردنه گدوک تا روستای هفت تن در محدوده شهرستان سوادکوه ولقع شده است.
0 نفر پسندیدهسلام جناب رجبی. ممنون از اینکه نظر دادید
تا به حال نرفتم سوادکوه ولیکن چقدر جاذبه داره ممنون
0 نفر پسندیده
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
شماره تماس شما در سایت نمایش داده نمی شود.