طراحی محوطه ویلا کلاسیک
مجله اول خونه
زمان مطالعه: 12 دقیقه

طراحی محوطه ویلا کلاسیک

طراحی محوطه ویلا به کلاسیک مستلزم رعایت تمامی اصول و فاکتورهای مرتبط به دنیای کلاسیک است. در این زمینه طراحان دکوراسیون داخلی و طراحان فضای سبز می‌توانند از نخستین گام شما را همراهی کنند. همراه با اول خونه می‌توانید از جوانب مختلف طراحی محوطه باغ و ویلا به سبک کلاسیک برای زیباسازی محوطه مورد نظر خود بهره‌مند شوید.

زمانیکه سبک کلاسیک را برای طراحی محوطه باغ و ویلا ایرانی انتخاب می‌کنید، باید این نکته را مورد توجه قرار دهید که تمامی قسمت‌های مختلف ویلا از فضای درونی گرفته تا فضای بیرونی و نمای ساختمان از این سبک پیروی کنند. در این صورت فضای کلی و جزئیات ساختمان به شکل زیبا و منحصر به فرد بنظر می‌رسد و به نوعی با یکدیگر همگون می‌شوند.

ساخت ویلا در شمال

طراحی محوطه ویلا کلاسیک یکی از مهم‌ترین بخش‌های طراحی ساختمان است زیرا اولین فضایی که به هنگام ورود به ویلا دیده می‌شود فضای بیرونی آن است. در محوطه سازی ویلا به سبک کلاسیک اگر نیاز به حصارکشی باشد حتماً باید ساختارهای مربوط به این امر رعایت شود.

بکارگیری نرده‌های چوبی با رنگ‌های خاکستری یا قهوه‌ای و کاربرد پرچین‌های بلند که با نظم خاصی دور تا دور فضای محوطه کاشته می‌شوند انتخاب مناسبی برای محوطه سازی با سبک کلاسیک است. برای انتخاب گل‌ها و گیاهانی که قرار است در محوطه ویلا کلاسیک با کاشته شوند بهتر است با مشورت یک کارشناس گل و باغداری، بهترین نوع آنها را که متناسب با آب و هوای منطقه می‌باشد انتخاب کنید.

نورپردازی و ایجاد تقارن در طراحی محوطه ویلا به سبک کلاسیک

طراحی محوطه ویلا کلاسیک

نورپردازی ایده‌آل در محوطه ویلا کلاسیک، نقش مهمی در زیباسازی و ایجاد روشنایی مطلوب دارد. نحوه نورپردازی با رعایت ساختار کلاسیک با دیگر سبک‌های محوطه سازی متفاوت است. نورپردازی در فضای بیرونی با سبک کلاسیک باید به شکل ساده انجام شود. استفاده از نورهای رنگی مناسب برای فضاهای کلاسیک انتخاب خوبی است. نورهایی که برای طراحی فضای کلاسیک پرکاربرد هستند، اغلب نور با رنگ سفید، زرد و یا تلفیقی از آنها است.

در طراحی فضاهای کلاسیک بر خلاف فضاهای مدرن اهمیت دادن به طراحی جزئیات فضای داخلی و بیرونی ویلا از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. از این‌رو بکارگیری تجهیزات اضافی مانند تاپ‌هایی از جنس چوبی یا فلزی، نیمکت‌ها و آلاچیق‌هایی که با سبک کلاسیک ساخته شده‌اند در بخشی از محوطه، علاوه بر اینکه امکانات رفاهی و تفریحی ویلا را افزایش می‌دهد، جلوه‌ای خاص به فضای کلی ویلا می‌بخشد.

از این جهت برای محوطه سازی ویلا کلاسیک با توجه به اینکه وسعت ویلا تا چه اندازه باشد، علاوه بر کاشت گیاهان و گل‌ها که موجب سرسبز شدن محوطه، می‌شوند می‌توانید از تجهیزات و وسایل کاربردی نیز استفاده کنید. پس از انتخاب هر یک از سبک‌هایی که جهت طراحی بخش‌های مختلف ویلا مورد استفاده قرار می‌گیرند، بهتر است به طراحی فضای بیرونی و داخلی ساختمان به یک اندازه اهمیت دهید و توجه کنید به نوعی بخش بیرونی فضای ساختمان باید با فضای داخلی تقارن و  هماهنگی داشته باشد زیرا اهمیت دادن به طراحی دکوراسیون تنها بخشی از فضا، موجب ایجاد عدم تقارن و عدم پیوند ساختمان اصلی با محوطه بیرون شده و از جذابیت و زیبایی آن کم می‌کند.

بیشتر بخوانید: اصول طراحی ساختمان در سال 2021 + نکات کاربردی

محوطه سازی ویلاهای شمال با سبک کلاسیک

امروزه طراحی دکوراسیون داخلی، طراحی فضای سبز و محوطه‌ سازی ویلاهای شمال کشور به ویژه استان مازندران به عنوان فاکتورهای اساسی زیبایی‌شناسی ساختمان‌ها شناخته شده است و پیاده سازی سبک‌های مختلف طراحی دکوراسیون داخلی با در نظر گرفتن فضای کلی ساختمان و سلیقه شخصی مالکین ویلا، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

به منظور موفقیت در محوطه سازی ویلاهای شمال با سبک کلاسیک کمک گرفتن از طراحان فضای سبز که دارای ایده‌های خلاقانه و جدید هستند و مشاوران اول خونه، می‌تواند شما را به هدفتان نزدیک کند.

در طراحی فضای بیرونی ویلا تفاوتی نمی‌کند که ویلا از نوع ویلای ساحلی باشد یا جنگلی و کوهستانی، نکته‌ای که حائز اهمیت است این است که محوطه سازی ویلا به اندازه‌ای جذاب و زیبا طراحی شود که نظر هر بیننده‌ای را به خود جذب کند. به منظور محوطه سازی ویلاهای شمال با سبک کلاسیک قوانین اصولی وجود دارد که رعایت تمامی این موارد در زیباسازی فضای کلی ساختمان نقش مهمی دارند. در ادامه به ارائه مطالب مهمی در این زمینه می‌پردازیم.

قوانین اصولی محوطه سازی در شمال

قوانین اصولی محوطه سازی در شمال

قانون اول: تقارن در سبک طراحی فضای داخلی و بیرونی ساختمان

محوطه و فضای بیرونی ویلا مهم‌ترین قسمتی است که در طراحی ویلا با سبک کلاسیک حائز اهمیت است. ساختمان ویلا به عنوان هسته مرکزی در نظر گرفته می‌شود. بنابراین به منظور زیباتر دیده شدن آن لازم است محوطه سازی ویلا با روش اصولی و به درستی طراحی شود. اگر در طراحی دکوراسیون داخلی ویلا شمال از سبک کلاسیک استفاده کرده‌اید در طراحی محوطه ویلا نیز می‌بایست تمامی رنگها و خطوطی که بیانگر ماهیت کلاسیک است را به کار بگیرید.

در سبک کلاسیک از رنگ‌هایی استفاده می‌شود که بیانگر رسمیت، حس ظرافت و قدرت است. از این روی رنگ‌هایی مانند قهوه‌ای، سفید، برنزی و طلایی از جمله رنگ‌هایی هستند که بیانگر ماهیت این سبک می‌باشند و در طراحی دکوراسیون داخلی ویلاهای کلاسیک و محوطه سازی مورد استفاده قرار می‌گیرند.   

قانون دوم: توجه به نمای خارجی ساختمان در طراحی محوطه

هدف اصلی از محوطه سازی ویلای شمال با سبک کلاسیک، ایجاد یک پیوند محکم بین ساختمان اصلی با محوطه ویلا می‌باشد. این قانون برای محوطه سازی تمامی ساختمان‌های اداری، تجاری، مسکونی و ویلاها به منظور ایجاد فضایی زیباتر و ایجاد پیوند بین فضای داخلی و خارجی ساختمان توسط طراحان فضای سبز مورد توجه قرار گیرد. در بسیاری از مواقع دیده می‌شود که افراد به طراحی دکوراسیون داخلی اهمیت زیادی می‌دهند اما نمای ظاهری ساختمان و محوطه سازی ویلا چندان مطلوب نیست در این صورت تضاد در طراحی بخش داخلی و خارجی موجب عدم ارتباط بین عناصر فضای بیرونی و ساختمان می‌شود.

قانون سوم: تقارن

در زیباترین محوطه سازی ویلا در شمال کشور و یا هر منطقه‌ای باید تقارن و هارمونی وجود داشته باشد. منظور از ایجاد تقارن در محوطه سازی ویلا این است که اگر قرار است از اشکال هندسی یا جزئیاتی که با ماهیت کلاسیک همخوانی دارند در این بخش استفاده کنید نیاز است جزئیات اجرا شده در راستای مواردی باشد که در ساختمان مورد استفاده قرار گرفته است.

به عنوان مثال اگر قرار است از طرح‌هایی به شکل دایره یا منحنی برای محوطه سازی ویلای کلاسیک استفاده کنید این شکل از طراحی باید در راستای تکمیل بخشی از ساختمان اجرا گردد. استفاده از خطوط منحنی در سبک کلاسیک بیانگر حس آرامش است از این جهت برای محوطه سازی و طراحی نمای ساختمان تا حد ممکن از زاویه‌های تیز پرهیز می‌شود.

قانون چهارم: تهیه نقشه ویلا به منظور محوطه سازی اصولی

پس از ایده پردازی و طرح‌های اولیه ای که برای محوطه سازی ویلای شمال با کمک گرفتن از طراحان حرفه ای فضای سبز آماده کردید در قدم بعدی نوبت به اجرای محوطه سازی ساختمان است به منظور اطلاع از مقیاس دقیق از فضا لازم است نقشه ویلا را در اختیار داشته باشید. اطلاع از جزئیات فضای بیرونی ویلا این امکان را برایتان فراهم می‌آورد که بتوانید از حداکثر فضا جهت کاشت گیاهان و تعبیه تجهیزات کاربردی استفاده کنید.

قانون پنجم: استفاده از گیاهان و چمن‌های متناسب با شرایط آب و هوایی

با توجه به اینکه آب ‌و هوای شمال کشور در بیشتر فصول سال مرطوب است و بارندگی در شهرهای شمالی زیاد است، برای انتخاب گیاهانی که با سبک کلاسیک متناسب باشند و در عین حال با آب و هوای این منطقه سازگاری خوبی نشان دهند بهتر است از طراحان فضا و گیاه‌شناسان کمک بگیرید. هزینه محوطه سازی ویلای شمال با سبک کلاسیک با توجه به فضای ویلا، انتخاب نوع گیاهان و چمن‌هایی که برای محوطه سازی مورد استفاده قرار می‌گیرند و تجهیزاتی مانند ایجاد استخر، آلاچیق، استفاده از تاپ، نیمکت و انتخاب انواع موازییک یا سنگ‌هایی که جهت کف پارکینگ مورد استفاده قرار می‌گیرند متفاوت است.

بیشتر بخوانید: طراحی گل‌کاری فضای سبز حیاط ویلا به همراه ایده‌های جذاب

ویژگی‌های طراحی محوطه ویلا با سبک کلاسیک

ویژگی‌های طراحی محوطه ویلا با سبک کلاسیک

طراحی محوطه ویلا متاثر از سبک طراحی ویلا می‌باشد. در نظر داشتن این موضوع منجر به ساخت ویلا و محوطه سازی آن به شکل مجموعه‌ای کامل و زیبا می‌شود. یکی از زیباترین ایده‌های اجرایی در طراحی محوطه ویلا، به کارگیری المان‌های تاریخی و تزئینی است که از معیارهای زیبایی شناسی مربوط به دوران رم و یونان باستان پیروی می‌کند و امروزه با سبک کلاسیک شناخته شده است. در واقع سبک کلاسیک رویکردی سنت‌گرا است که به منظور فضاسازی بخش‌های مختلف ساختمان از محوربندی‌ها و معیارهای زیبایی و تاریخی گذشته استفاده می‌کند.

رنگ‌هایی که برای طراحی محوطه سازی ویلا مورد استفاده قرار می‌گیرند معمولا رنگ سفید و رنگ‌های تند هستند. رنگ‌های خنثی در این نوع سبک کاربرد چندانی ندارند. اجرای تزئینات لوکس و استفاده از المان‌های تجملاتی در سبک کلاسیک موجب تقویت عظمت می‌شود به همین جهت استفاده از سنگ‌های گران قیمت جهت کف پارکینگ و نمای ساختمان در طراحی ویلا با سبک کلاسیک رواج دارد.

برای طراحی و ساخت تجهیزات کاربردی همچون آلاچیق در محوطه سازی کلاسیک، استفاده از سنگ مرمر و تزئینات نگهدارنده و پوشش سقف، کاربردی گسترده دارد و موجب ایجاد فضایی خیره‌کننده در ویلا می‌شود. استفاده از آب‌نماهایی از جنس سنگ مرمر همراه با تراش‌کاری‌های ظریفی که بر روی آن وجود دارد به همراه نورپردازی با رنگ‌های سفید و زرد موجب خلق یک فضای بیرونی متفاوت و منحصر به فرد می‌شود.

اجزای تشکیل دهنده محوطه کلاسیک

اجزای اصلی تشکیل دهنده محوطه کلاسیک شامل پایه ستون‌ها و گلدان‌های تزئینی می‌باشند که معمولا نحوه چیدمان و قرارگیری آنها به شکل متقارن در دو طرف پیاده روها و مسیرهای ایجاد شده در محوطه ویلا می‌باشد. استفاده از پایه ستون‌ها به شکل ساده و یا به صورت تندیس‌ها و مجسمه‌های زیبا و مجلل کاملا سلیقه‌ای است. گلدان‌های تزئینی که در محوطه سازی مورد استفاده قرار می‌گیرند معمولاً با استفاده از گل‌های سبز و باطراوت مزین می‌شوند.

وسایل تزئینی که به عنوان نقاط جذاب در محوطه سازی ویلای کلاسیک مورد استفاده قرار می‌گیرند بیانگر ابهت گرایی و تجمل سبک کلاسیک می‌باشد. برقراری تقارن و وجوه مشترکی که بین تزئینات به کار گرفته شده در فضای بیرونی برقرار است موجب همگونی بیشتر این المان‌ها خواهد شد.

هزینه محوطه سازی ویلا کلاسیک

یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی که جهت اجرای محوطه ویلا کلاسیک و محوطه ویلا مدرن مورد توجه مالکین ویلا قرار می‌گیرد، هزینه محوطه سازی می‌باشد. اولین نکته‌ای که جهت هزینه محوطه سازی باید مورد توجه قرار گیرد این است که قیمت محوطه سازی ویلا با ساختمان مسکونی یا خانه شخصی متفاوت است و به طور کلی با در نظر داشتن متراژ و نوع متریال به کار گرفته شده در ساختار ویلا این هزینه‌ها تعیین خواهند شد.

محوطه سازی ویلای کلاسیک شامل مراحل مختلفی می‌باشد که اجرای هر یک از این مراحل با توجه به میزان جزئیات به کار گرفته شده در آنها هزینه‌های متفاوتی را برای مالکین ویلا ایجاد می‌کند. اگر تمایل دارید قبل از اجرای محوطه سازی برآوردی از هزینه‌ها داشته باشید با اول خونه همراه شوید.

چه عواملی در هزینه محوطه سازی ویلا کلاسیک تاثیرگذار هستند؟

هزینه طراحی محوطه ویلا

هزینه طراحی محوطه ویلا

به منظور برآورد هزینه طراحی ویلا، طراح فضای سبز پس از بازدید از محوطه، قیمت هر متر مربع از طراحی فضای سبز را تعیین می‌کند. به نسبتی که طراحی تخصصی‌تر باشد هزینه طراحی نیز افزایش پیدا می‌کند. به طور کلی باید گفت قیمت طراحی محوطه ویلا با توجه به میزان تخصص طراح و قیمت طراحی و اجرای محوطه متفاوت می‌باشد. طراحان فضای سبز به منظور طراحی تخصصی محوطه ویلا موارد زیر را مد نظر قرار می‌دهند. میزان نور موجود در محوطه ویلا، توجه به عادت‌ها و سلیقه افراد ساکن در ویلا و شمالی یا جنوبی بودن ساختمان.

هزینه گل‌ها و گیاهان و تجهیزات از دیگر فاکتورهای مهم در تعیین هزینه هستند. نوع درختان و گیاهانی که به منظور طراحی محوطه سازی ویلا کلاسیک مورد استفاده قرار می‌گیرند و استفاده از متریال‌های کاربردی و تزئینی مانند آبنما، باربیکیو و غیره از دیگر عواملی هستند که در قیمت تمام شده هزینه طراحی فضای سبز تاثیرگذار می‌باشند. پس از بازدید طراحان فضای سبز و نظر آنها که تا چه حد می‌توان از متریال‌های تزئینی در فضای سبز استفاده کرد و اینکه چه نوع درختانی برای این فضا مناسب هستند تا حدودی هزینه‌های این مرحله مشخص می‌شود و مالکین ویلا با در نظر گرفتن بودجه خود، می‌توانند میزان جزئیات را مشخص کنند و یکی دیگر از مراحل تخمین هزینه محوطه سازی را پشت سر بگذارند.

برآورد زمان و هزینه اجرای محوطه سازی ویلا

همان‌طور که می‌دانید مساحت پروژه یکی از مهم‌ترین عوامل تعیین کننده قیمت نهایی هزینه محوطه سازی می‌باشد. در واقع در بسیاری از پروژه‌ها افزایش هزینه محوطه سازی به دلیل زمان‌بر شدن پروژه اتفاق می‌افتد و هزینه طراحی محوطه ویلاهای بزرگ متفاوت از ویلاهای کوچک‌تر می‌باشد.

هزینه نگهداری و حفظ محوطه ویلا

در بسیاری از مواقع ساکنین ویلا فرصت و تخصص کافی جهت رسیدگی به گل‌ها و درختان کاشته شده در محوطه ویلا را ندارند از این رو برای رسیدگی به فضای سبز باید از افراد ماهر و باتجربه که در این زمینه فعالیت دارند کمک بگیرند. بسیاری از شرکت‌های طراحی فضای سبز، علاوه بر طراحی محوطه ویلا، خدمات نگهداری از درختان و گیاهان را نیز ارائه می‌دهند که شامل آبیاری، سم‌پاشی، ریشه کنی علف‌های هرز و مواردی از این قبیل می‌باشد. محاسبه این هزینه‌ها با در نظر گرفتن هر متر مربع طراحی و نگهداری فضای سبز صورت می‌گیرد و این موضوع از دیگر مواردی است که در افزایش هزینه تمام شده محوطه سازی ویلا تاثیرگذار می‌باشد.

بیشتر بخوانید: ویژگی های نمای کلاسیک برای ویلا و اصول طراحی آن

مراحل اجرای محوطه سازی ویلا کلاسیک

مراحل اجرای محوطه سازی ویلا کلاسیک

مراحل اجرای محوطه سازی ویلا با سبک کلاسیک و دیگر سبک‌های طراحی در برگیرنده موارد زیر می‌باشد.

مرحله اول: ایده پردازی و مشورت طراح با کارفرما در خصوص طرح پیشنهادی

مرحله دوم: طراحی کانسپت و انطباق طراحی محوطه با در نظر گرفتن شرایط ویلا و مشورت با کارفرما

مرحله سوم: مشخص شدن طراحی اصلی همراه با جزئیات دقیق پروژه

مرحله چهارم: برآورد تقریبی هزینه محوطه سازی ویلا کلاسیک با در نظر گرفتن متریال‌ها و گیاهان انتخاب شده

مرحله پنجم: شروع عملیات اجرایی محوطه سازی ویلا کلاسیک

نتیجه‌گیری

ویلاهای کلاسیک نمونه ای از سبک‌هایی است که به دلیل داشتن ویژگی‌هایی که دارد مورد توجه عموم مردم قرار گرفته است. بکارگیری ستون‌های بلند، مجسمه‌های تزئینی باشکوه، استفاده از سرستون‌های زیبا و طاق‌های بلند نمونه ای از متریال‌هایی است که برای طراحی ویلای کلاسیک مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای طراحی نمای ویلا کلاسیک در مقایسه با سبک‌های دیگر از جزئیات کمتری استفاده می‌شود و تنوع مصالح ساختمانی در این سبک کمتر است.

محوطه سازی ویلا کلاسیک یک کار کاملا تخصصی می‌باشد که به منظور برآورد هزینه‌ها و هماهنگی فضای داخلی و خارجی ساختمان نیاز است از طراحان فضای سبز که در این زمینه از مهارت کافی برخوردار هستند و دارای ایده‌های خلاقانه و جدید هستند کمک بگیرید.

منبع: Avalkhune

به اشتراک بگذارید:
نظر بنویسید
شماره تماس شما نمایش داده نخواهد شد.
نظرات
0 از ۵
Related Posts
News insight
مشاوره حقوقی در پلتفرم‌های املاک آنلاین 09 دی 1403
مشاوره حقوقی در پلتفرم‌های املاک آنلاین

تصور کنید در آستانه یکی از مهمترین معاملات زندگی خود هستید. خرید یا فروش ملکی که حاصل سال‌ها تلاش و...

همه چیز درباره اجرای کناف در چمستان، آمل و محمودآباد: از کیفیت تا قیمت 26 آذر 1403
همه چیز درباره اجرای کناف در چمستان، آمل و محمودآباد: از کیفیت تا قیمت

آیا تا به حال به سقف خانه‌تان و یا ویلایتان به عنوان یک بوم نقاشی نگاه کرده‌اید؟ کناف این امکان را ب...

راهنمای نهایی خرید زمین در آمل فرصت‌های طلایی سرمایه‌گذاری در شمال ایران 13 آذر 1403
راهنمای نهایی خرید زمین در آمل فرصت‌های طلایی سرمایه‌گذاری در شمال ایران

آیا به دنبال سرمایه‌گذاری مطمئن و پرسود در یکی از زیباترین مناطق ایران هستید؟ خرید زمین در آمل، یکی...