13.5 میلیارد تومان
نور
مشاهده ویلانقشه برداری زمین با دوربین یک روش دقیق برای اندازهگیری و ترسیم سطح زمین است. این روش از تجهیزات و ابزارآلات مختلفی استفاده میکند که برای مشخص کردن نقاط و تعیین امتداد مسیر، اندازهگیری طول و مسافت زمین، ارتفاع و اختلاف ارتفاع دو نقطه کاربرد دارند. نقشه برداری زمین برای ساختوساز، کشاورزی و سایر فعالیتهای مرتبط با زمین ضروری است. برای ساخت هر نوع بنایی، تراز بودن زمین از اهمیت خاصی برخوردار است و نقشه برداری زمین اولین قدم برای شروع یک ساختوساز است.
همچنین، نقشه برداری زمین به مشخص کردن مختصات و نقاط زمینهای بایر و کشاورزی کمک میکند تا صاحبان ملک، حد و حدود ملک خود را بدانند. علاوه بر این، نقشه برداری زمین برای مشخص کردن شیب زمین، اختلاف ارتفاع نقاط مختلف زمین و تعیین محل مد نظر برای نقشه برداری نیز کاربرد دارد. لذا امروزه این تجهیزات به یکی از پرکاربردترین تجهیزات چه در زمان ساخت و ساز و چه مشخص کردن مختصات زمین ها تبدیل شده اند. چرا که تجهیزات نقشه برداری به مشخص و دستیابی به اندازه های دقیق تر به مهندسان و طراحان کمک می کند.
به همین دلیل قصد داریم در ادامه ی مطلب شما را با رایج ترین و پرکاربردترین روش ها و تجهیزات نقشه برداری به همراه کاربرد آن ها ﺁشنا کنیم. حال اگر شما هم از مالکان زمین و اراضی کشاورزی خصوصا در نواحی شمالی کشور و استان مازندران هستید و یا قصد خرید ویلا در مازندران و خرید زمین در مازندران را دارید و می خواهید اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید می توانید با ما در ادامه ی مطلب همراه باشید.
مهم ترین هدف نقشه برداری زمین با دوربین، تعیین موقعیت نسبی نقاط سطح زمین است. نقشهبرداری زمین با دوربین یک روش دقیق و کاربردی است که میتواند اطلاعات ارزشمندی در مورد سطح زمین در اختیار ما قرار دهد. این روش کاربردهای مختلفی دارد و انتخاب دستگاه مناسب برای آن اهمیت زیادی دارد.
نتایج کار نقشه برداری هم به دو صورت آنالوگ که شامل نقشه، مقاطع طولي و عرضي و ... و دیجیتال که شمال جداول، مدل هاي رقومي زمين DGM يا DTM هستند ارائه می شود. همانطور که اشاره نمودیم نقشه برداری زمین با دوربین با دستگاه ها و تجهیزات مختلفی انجام می شود که انتخاب دستگاه مناسب باید بر اساس معیارهای مختلفی همچون وسعت زمین، دقت مطلوب و امکانات انجام گیرد.
نقشه برداری زمینی یک روش دقیق برای تهیه نقشه است که با استفاده از ابزارهای اندازه گیری زمینی انجام می شود. در این روش، زوایا، اختلاف ارتفاع، طول ها و شکل و ابعاد عوارض طبیعی و مصنوعی سطح زمین اندازه گیری می شود و با استفاده از آن ها، نقشه تهیه می شود.
نقشه برداری زمینی کاربردهای مختلفی دارد، از جمله:
- ساختوساز
- کشاورزی
- مدیریت منابع طبیعی
- مطالعات محیط زیست
- برنامهریزی شهری
ابزارهای نقشه برداری زمینی مختلفی وجود دارد که برای اندازه گیری زوایا، اختلاف ارتفاع، طول ها و شکل و ابعاد عوارض استفاده می شوند. برخی از این ابزارها عبارتند از:
میخ های نقشه برداری: میخ های نقشه برداری به دو صورت آهنی و چوبی در بازار موجود هستند. میخ های چوبی در زمین های خاکی و میخ های آهنی در زمین های سفت و سخت تر و سنگی مورد استفاده قرار می گیرند. مهم ترین کاربرد میخ های نقشه برداری مشخص کردن نقاط مورد نظر است.برای مشخص کردن نقاطی که باید در مدت زمان طولانی تری مشخص بمانند می توان از مکعب های بتنی یا همان بنچ مارک ها استفاده کرد.
شاخص یا متر نواری: یکی دیگر از ابزارهای نقشه برداری از زمین، شاخص است. شاخص ها، نوارهای فلزی و پارچه ای در اندازه های 10 متری، ۲۰ متری، ۳۰ متری، ۵۰ متری و ۱۰۰ متری می باشند. که عموما اندازه ی روی آن به صورت سانتی متر درج شده است. به همین دلیل با استفاده از آن ها می توان، ابعاد و اندازه های مورد نظر را به صورت دقیق به دست آورد.
ژالن: یکی از پرکاربردترین تجهیزات نقشه برداری زمین برای اندازه گیری و به دست آوردن اختلاف ارتفاعات زمین، ژالن می باشد. این وسیله یک میله ی فلزی و یا چوبی است که بر روی آن به منظور اندازه گیری دقیق ارتفاع با دو رنگ، اندازه گیری شده است. اگر این میله ها از جنس فلز باشند به صورت لوله هایی هستند که داخل هم فرو می روند و می توان طول آن ها را تا 2 متر افزایش داد. از دیگر مزیت این وسیله این است که اگر بخواهید در شب و تاریکی، ارتفاعی را اندازه گیری کنید می توانید از پروژکتور ژالن استفاده کنید.
ترازیاب یا نیوو: یکی از رایج ترین و مهم ترین تجهیزات نقشه برداری زمینی، ترازیاب است که این وسیله به صورت دوربینی بر روی یک سه پایه است. این دوربین به همراه یک خط کش بلند یا شاخص مورد استفاده قرار می گیرد. مهم ترین کاربرد این وسیله اندازه گیری و به دست آوردن اختلاف ارتفاع بین دو نقطه و اندازه گیری خطوط افقی و عمودی است. علاوه بر این، از این وسیله می توان برای اندازه گیری نقطه ای در ارتفاعات مختلف هم استفاده نمود.
ترازیاب ساده: این نوع ترازیاب دارای ساده ترین ساختار است و برای اندازه گیری اختلاف ارتفاع در فواصل کوتاه استفاده می شود.
ترازیاب با پیچ حرکت ارتفاعی: این نوع ترازیاب دارای یک پیچ برای تنظیم ارتفاع است و برای اندازه گیری اختلاف ارتفاع در فواصل متوسط استفاده می شود.
ترازیاب اتوماتیک: این نوع ترازیاب دارای یک سیستم خودکار برای تنظیم ارتفاع است و برای اندازه گیری اختلاف ارتفاع در فواصل طولانی استفاده می شود.
ترازیاب دو ترازه: این نوع ترازیاب دارای دو ترازه است که برای اندازه گیری اختلاف ارتفاع بین دو نقطه در دو جهت مختلف استفاده می شود
نحوه ی استفاده از نیوو یا ترازیاب به این صورت است که ابتدا شاخص را روی نقطه ی اول قرار می دهیم و با استفاده از دوربین، عدد روی شاخص را می خوانیم. سپس شاخص را روی نقطه ی دوم قرار می دهیم و مجددا این کار را تکرار می کنیم. تفاضل بین این دو عدد خوانده شده، اختلاف ارتفاع بین دو نقطه را نشان می دهد.
زاویه یاب یا تئودولیت: از دیگر پرکاربردترین تجهیزات نقشه برداری زمینی می توان به تئودولیت یا زاویه یاب اشاره کرد. مهم ترین ویژگی این دستگاه این است که از بخش ها و قسمت های مختلفی تشکیل شده است که هر کدام از آن ها کاربرد خاص خود را دارند. از مهم ترین قسمت های این دستگاه نقشه برداری، دوربین است که دور یک محور افقی می چرخد. آلیداد، قسمت دیگری از این دستگاه است که از یک قسمت افقی و دو شاخه ی عمودی تشکیل شده است.
سومین قسمت این دستگاه، یک دایره ی مندرج است که وظیفه ی آن به گردش درآوردن آلیداد با توجه به داده ها و مشخصات روی ﺁن است. پایه از دیگر قسمت های این دستگاه است که وظیفه ی آن نگهداری دوربین و سایر قسمتهای دستگاه است.
برای استفاده از تئودولیت، دستگاه باید به گونه ای روی پایه قرار بگیرد که بدون کوچکترین لرزش و به آرامی روی پایه حرکت کند. همچنین تقسیمات افقی دایره ی دستگاه باید کاملاً منطبق بر محورهای قائم دستگاه باشد. در واقع تمام محورهای دیدگانی دستگاه باید بر محور افقی عمود باشد.
جی پی اس یا گیرنده ی مولتی فرکانس: از دیگر رایج ترین و معروف ترین دستگاه های نقشه براری زمین که امروزه به وفور از آن استفاده می شود جی پی اس یا گیرنده ی مولتی فرکانس است. از این دستگاه می توان برای بررسی موقعیت هر نقطه ای بر روی زمین استفاده نمود. مهم ترین مزیت این دستگاه نقشه برداری این است که اصلا از ساختار پیچیده ای برخوردار نیست. فقط لازم است آن را روی دوربین تصویربرداری نصب کرد و سپس موقعیت هر نقطه ای روی زمین که مد نظرتان است را مشخص کرد.
این تجهیزات با استفاده از سیستم های ماهواره ای می توانند موقعیت جغرافیایی و طول و عرض هر نقطه ای را بر روی زمین مشخص کنند. علاوه بر این این دستگاه ها قابلیت اندازه گیری و مشخص کردن ارتفاعی تا یک نقطه ی مشخص را دارند.
توتال استیشن: توتال استیشن یک دستگاه ترکیبی از تئودولیت و طول یاب است. تئودولیت برای اندازه گیری زوایا و طول یاب برای اندازه گیری طول ها استفاده می شود. توتال استیشن این دو قابلیت را در یک دستگاه ترکیب کرده است و به همین دلیل کار نقشه برداری را بسیار ساده تر و سریع تر کرده است.
توتال استیشن های مجهز به امواج نوری: این دستگاه ها با بهره گیری از امواج نوری، فاصله ها را اندازه گیری می کنند. این دستگاه ها تا برد 3 کیلومتر، کاربرد دارند و قابلیت دید در شب را دارند.
دستگاه های مجهز به امواج مادون قرمز: این دستگاه ها به کمک امواج مادون قرمز، فاصله ها را اندازه گیری می کنند. قیمت این دستگاه های اندازه گیری کمتر از سایر دستگاه ها است. همچنین از وزنی سبک تر هم برخوردار هستند. به همین دلیل به راحتی می توان، تئودولیت ها را بر روی آن ها سوار کرد.
دستگاه های مجهز به مایکروویو: این نوع دستگاه ها با بهره گیری از امواج رادیویی با فرکانس های بسیار بالا کار می کنند.
وجود تنوع دستگاه توتال استیشن سبب شد که این دستگاه از کاربردهای مختلفی برخوردار باشد که از جمله ی آن می توان به اندازه گیری فاصله ی دو نقطه، اندازه گیری زوایای مختلف، پردازش داده ها، نمایش اعداد به همراه جزئیات کامل نقاط و همچنین ذخیره کردن تمامی داده ها در یک دفترچه ی الکتریکی اشاره نمود.
دستگاه توتال استیشن از قسمتهای مختلفی هم تشکیل شده است که از مهم ترین قسمت های این تجهیزات نقشه برداری می توان به موارد زیر اشاره نمود:
صفحه نمایش: برای مشاهده انواع مشخصات اعم از ارتفاع، زوایا، مختصات نقطه مورد نظر
برنامهی پیمایش: برای ذخیره کردن مختصات زاویه و رفلکتور
صفحه کلید: برای کنترل تمامی عملکردهای دستگاه
ارتفاع سنج: برای اندازه گیری ارتفاع نقاط دوردست و غیرقابل دسترس مانند بالای برجها
تنظیمات راستا ارتفاع و یا فاصله: برای مشخص کردن و تعیین فاصله افقی و همچنین ارتفاع دو نقطه
پهپاد: پهپاد یک دستگاه مدرن و پیشرفته برای نقشه برداری زمین است که مزایای زیادی نسبت به روش های قدیمی دارد. این دستگاه این است که سبب افزایش و بهبود کیفیت عکس برداری از زمین می شود و همچنین اختلاف ارتفاع قسمت های مختلف زمین را به راحتی، مشخص می کند. علاوه بر این، این دستگاه این امکان را فراهم آورده است که بتوان، محدودیت های زمین را در مقیاس های بزرگتر، بررسی نمود.
- امکان تصویربرداری از مناطق دور، صعب العبور و دارای مانع
- کیفیت تصویربرداری بالا
- سرعت و دقت بالا
- کاهش خطرات جانی و مالی
علاوه بر دوربین ها تجهیزات پیشرفته ی ذکر شده در بالا، از تجهیزات دیگری هم می توان برای نقشه برداری از زمین استفاده نمود که عبارتند از:
شاقول: از این وسیله برای مشخص کردن امتداد دقیق یک قائم بر روی نقطه ای از زمین استفاده می شود. شاقول در ساختمان سازی هم استفاده می شود اما شاقول های مورد استفاده در نقشه برداری زمینی باید به قدری سنگین باشند که هیچگونه بادی آن ها را به لرزش در نیاورد و در جای خود محکم بمانند.
گونیا: این وسیله به 3 نوع گونیای مساحی، مساحی آینه ای و منشوری تقسیم می شود.
دوربین های نقشه برداری برای تهیه نقشه از عوارض طبیعی و مصنوعی سطح زمین استفاده می شوند. این دوربین ها در بسیاری از صنایع و فعالیت ها کاربرد دارند، از جمله:
- ساخت و ساز
- معدن کاری
- پل سازی
- اکتشاف معدن
- تهیه نقشه های سیاسی و جغرافیایی
- زمین شناسی
- ارزیابی منابع طبیعی
دوربین های نقشه برداری به دو نوع زاویه سنج و ارتفاع سنج تقسیم می شوند که شامل تئودولیت و نیوو می باشند. علاوه بر این، دوربین توتال استیشن تلفیقی از این دو دوربین است. در سال های اخیر، فناوری GPS پیشرفت زیادی داشته است و کاربردهای متنوعی در طراحی و نقشه برداری پیدا کرده است. GPS می تواند برای تهیه نقشه های سطح زمین، مادون قرمز و زیر سطحی استفاده شود.
شناسایی زمین: در این مرحله، نقشه برداران اطلاعات اولیه در مورد منطقه مورد نظر را جمع آوری می کنند. این اطلاعات شامل مساحت منطقه، راه های دسترسی، محل استقرار ایستگاه های نقشه برداری و غیره است.
احداث ایستگاه های نقشه برداری: در این مرحله، نقشه برداران ایستگاه هایی را در نقاط مختلف منطقه ایجاد می کنند که برای برداشت عوارض مورد استفاده قرار می گیرند. این ایستگاه ها باید دارای استحکام و دقت بالایی باشند.
تعیین موقعیت ایستگاهها: در این مرحله، موقعیت ایستگاه های نقشه برداری با استفاده از روش های مختلفی مانند جی پی اس یا ترازیابی مستقیم تعیین می شود.
برداشت عوارض: در این مرحله، نقشه برداران عوارض طبیعی و مصنوعی منطقه را با استفاده از دوربین نقشه برداری برداشت می کنند.
تراکم نقاط در نقشه های توپوگرافی باید به گونه ای باشد که در هر 2 سانتی متر روی نقشه باید یک نقطه وجود داشته باشد. در مرحله ی برداشت نقشه برداری زمینی فقط برداشت توپوگرافی منطقه لازم نیست بلکه باید عوارضی مانند آبراه، شیب زمین، راه های دسترسی و دیگر عوارض مصنوعی، هم برداشت شوند.
نقشه برداری زمین کشاورزی یکی از مهم ترین مراحل خرید زمین کشاورزی است. زمین های کشاورزی معمولاً فاقد شکل واضحی هستند و دارای شیب ها، پستی و بلندی ها و گوشه هایی هستند. به همین دلیل برای مشخص کردن مرزهای دقیق این زمین ها، نقشه برداری ضروری است. نقشه برداری زمین کشاورزی به دلایل مختلفی انجام می شود که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
اخذ سند تک برگ: برای اخذ سند تک برگ برای زمین کشاورزی، باید نقشه دقیقی از زمین تهیه شود.
تفکیک زمین: برای تفکیک زمین کشاورزی به قطعات کوچکتر، باید نقشه دقیقی از زمین تهیه شود.
توسعه طرح های کشاورزی و جنگلی: برای توسعه طرح های کشاورزی و جنگلی، باید نقشه دقیقی از زمین تهیه شود.
طرح های جدید صنعتی و اقتصادی: برای اجرای طرح های جدید صنعتی و اقتصادی، باید نقشه دقیقی از زمین تهیه شود.
مسکن و شهرسازی: برای اجرای طرح های مسکن و شهرسازی، باید نقشه دقیقی از زمین تهیه شود.
نقشه برداری زمین کشاورزی همچنین به رفع مشکلاتی مانند مشخص نبودن مالکیت ها، کاربری زمین ها و تغییرات کمی و کیفی زمین ها کمک می کند. بنابراین، اگر قصد خرید زمین و اراضی کشاورزی را دارید، حتماً قبل از خرید، نسبت به انجام نقشه برداری زمین کشاورزی اقدام کنید.
نقشه برداری زمین کشاورزی با تجهیزات مختلفی انجام می گیرد که با استفاده از آن ها می توان مشخصات زمین از جمله موقعیت زمین کشاورزی، توپولوژی، متراژ، ابعاد، نوع کاربری، مساحت و ناهمواری ها و شیب زمین مشخص و اندازه گیری می شود. برای اینکه مختصات زمین به درستی مشخص شود از نقشه ی یو تی ام که یک سیستم مختصات جهانی است کمک گرفته می شود.
تهیه نقشه یو تی ام برای زمین کشاورزی مزایای زیادی دارد که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تعیین دقیق موقعیت زمین
- تعیین دقیق حدود و مرزهای زمین
- تعیین دقیق مساحت زمین
- تعیین دقیق نوع کاربری زمین
- تعیین دقیق ناهمواری ها و شیب زمین
با این کار، زمین کشاورزی به صورت یک بعدی و دو بعدی و سه بعدی، بررسی می شود.
اگر قصد خرید زمین در مازندران را دارید، باید قبل از هر چیز، نقشه برداری زمین مورد نظر را انجام دهید. این کار به دلایل مختلفی ضروری است که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
مشخص شدن مالکیت زمین: بسیاری از زمین های کشاورزی در مازندران فاقد سند هستند. با انجام نقشه برداری، می توان مالکیت زمین مورد نظر را به طور دقیق مشخص کرد.
تعیین حدود و مرزهای زمین: زمین های کشاورزی در مازندران معمولاً فاقد دیوارکشی هستند. با انجام نقشه برداری، می توان حدود و مرزهای زمین مورد نظر را به طور دقیق مشخص کرد. این امر از بروز اختلافات در آینده جلوگیری می کند.
تعیین نوع کاربری زمین: زمین های کشاورزی در مازندران ممکن است دارای کاربری های مختلفی باشند. با انجام نقشه برداری، می توان نوع کاربری زمین مورد نظر را به طور دقیق مشخص کرد. این امر برای دریافت مجوزهای لازم برای ساخت و ساز یا کشاورزی ضروری است.
بررسی پتانسیل های زمین: نقشه برداری می تواند به شما کمک کند تا پتانسیل های زمین مورد نظر را بررسی کنید. به عنوان مثال، می توانید مشخص کنید که زمین مورد نظر حاصلخیز است یا خیر، یا به چه مقدار آب نیاز دارد.
اگر قصد خرید زمین در مازندران را دارید، راه های مختلفی برای انجام این کار وجود دارد. یکی از راه های مطمئن، مراجعه به مشاور املاک معتبر است. مجموعه تخصصی اول خونه با سال ها تجربه و اعتبار، یکی از مشاوران املاک معتبر در مازندران است. این مجموعه دارای وب سایتی با نشان اعتماد است که نشان از اعتبار آن دارد. اول خونه همچنین دارای کادری مجرب و حرفه ای از مهندسان و کارشناسان است که با تسلط بر زمین ها و ملک و املاک های مازندران، می توانند شما را در خرید مطمئن زمین کمک کنند.علاوه بر این، اول خونه خدمات نقشه برداری زمین را نیز ارائه می دهد.
نقشه برداری زمین یکی از ضروری ترین کارهایی است که باید قبل از خرید زمین انجام شود. با نقشه برداری زمین، می توانید از مشخصات دقیق زمین مانند مساحت، حدود و مرزها، نوع کاربری و پتانسیل های آن مطلع شوید. اول خونه با استفاده از تجهیزات پیشرفته نقشه برداری، می تواند نقشه زمین شما را به صورت دقیق و حرفه ای تهیه کند. بنابراین، اگر قصد خرید زمین در مازندران را دارید، مجموعه تخصصی اول خونه می تواند بهترین گزینه برای شما باشد.
از آنجا که تهیه نقشه برای زمین های کشاورزی و زمین های معمولی اهمیت زیادی دارد، هزینه نقشه برداری زمین با دوربین یکی از دغدغه های اصلی کاربران است. هزینه نقشه برداری زمین به عوامل مختلفی بستگی دارد و نمی توان به طور دقیق آن را تعیین کرد. متراژ زمین و تجهیزات مورد استفاده از جمله عوامل مهمی هستند که بر هزینه نقشه برداری تأثیر می گذارند. هر چه متراژ زمین بیشتر و تجهیزات نقشه برداری پیشرفته تر باشند، هزینه نقشه برداری نیز بیشتر می شود.
علاوه بر این، نوع کاربری ملک و زمین از دیگر عوامل تاثیرگذار بر قیمت نقشه برداری زمین است. از طرفی، مسیر رفت و ﺁمد و راه های منتهی به زمین مورد نظر نیز بر قیمت نهایی این پروسه تاثیر می گذارد. چرا که اگر مسیرهای منتهی به زمین، هموار و بدون پستی و بندی باشد راحت تر و سریع تر می توان به زمین رسید و اما اگر زمین مورد نظر، زمینی تپه ای و کوهستانی با ناهمواری زیاد باشد هزینه های بیشتری را برای نقشه بردار به وجود می آورد.
قبل از تهیه نقشه، در مورد هزینه های نقشه برداری با فروشنده و مشاور املاک صحبت کنید. مجموعه اول خونه، تعرفه های مشخصی برای تهیه نقشه یو تی ام زمین ها دارد که البته این هزینه ها بسته به شرایط متفاوت، تغییر می کنند. برای اطلاع از قیمت نهایی نقشه برداری، با مشاوران و کارشناسان این مجموعه تماس بگیرید.
این مجموعه تمام مشکلات شما در زمینه نقشه برداری و پروژه ها عمرانی را رفع می کند. از مهم ترین ویژگی های اول خونه این است که در زمینه نقشه برداری با جی پی اس، فعالیت گسترده ای دارد. علاوه بر این، این مجموعه فعالیت گسترده ای در حوزه های زیر دارد:
- انجام دادن کلیه ی امور نقشه برداری و ثبتی املاک توسط کادری مجرب و تحصیل کرده در رشته ی نقشه برداری
- برداشت توپوگرافی به همراه جزئیات کامل
- انجام کلیه ی امور مربوط به نقشه ی یو تی ام برای ارائه دادن به ثبت و شهرداری
- پیاده سازی و مشخص کردن پلاک ثبتی، حدود سندی و سند مالکیت
- نقشه برداری از زمین ها و املاک فاقد سند برای اخذ سند
منبع: Avalkhune
اندازهگیری طول، زوایا، ارتفاع و ابعاد زمین و ترسیم آنها
میخ، شاخص، ژالن، ترازیاب، تئودولیت، گیرندههای جی پی اس مولتی فرکانس، توتال استیشن و پهپاد
تهیه و ترسیم نقشه تمام عوارض طبیعی و مصنوعی سطح زمین
شناسایی زمین، احداث ایستگاههای نقشه برداری زمینی، تعیین کردن موقعیت ایستگاه در نقشه برداری زمینی و برداشت عوارض در نقشه برداری زمینی
مشخص شدن موقعیت زمین، مختصات زمین، توپولوژی، ابعاد، نوع کاربری زمین، مشخص شدن پتانسیل زمین کشاورزی، برطرف کردن مشکلات مرزی با زمینهای مجاور و سرعت بخشیدن به پروسهی خرید و فروش ملک
بسته به عواملی چون متراژ زمین، نوع تجهیزات نقشه برداری و راحت و یا صعب العبور بودن مسیرهای منتهی به زمین، متفاوت است.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
شماره تماس شما در سایت نمایش داده نمی شود.